Від колоска до паляниці

Про матеріал
Презентація до позакласного заходу про хліб. Мета - виховувати в дітей шанобливе ставлення до хліба, до звичаїв та традицій українського народу. Формувати поняття про походження хліба, процес його виробництва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Від колоска до паляниціВіртуальний журнал

Номер слайду 2

Зміст журналу. Звідки походить хліб. Від лану до столу. Хліб у звичаях і традиціях нашого народу. Прислів’я, прикмети, загадки про хліб. Хліб у творах письменників та художників.

Номер слайду 3

Сторінка 1. «Звідки походить хліб»

Номер слайду 4

Сторінка 1. «Звідки походить хліб»

Номер слайду 5

Сторінка 1. «Звідки походить хліб»

Номер слайду 6

Сторінка 1. «Звідки походить хліб»

Номер слайду 7

Сторінка 1. «Звідки походить хліб»

Номер слайду 8

Сторінка 1. «Звідки походить хліб»

Номер слайду 9

Сторінка 2. «Від лану до столу»

Номер слайду 10

Сторінка 2. «Від лану до столу»

Номер слайду 11

Сторінка 2. «Від лану до столу»

Номер слайду 12

Сторінка 2. «Від лану до столу»

Номер слайду 13

Сторінка 2. «Від лану до столу»

Номер слайду 14

Сторінка 2. «Від лану до столу»

Номер слайду 15

Сторінка 2. «Від лану до столу»

Номер слайду 16

Сторінка 2. «Від лану до столу»

Номер слайду 17

Сторінка 2. «Від лану до столу»

Номер слайду 18

к. Сторінка 3. «Хліб у звичаях і традиціях нашого народу»

Номер слайду 19

к. Сторінка 3. «Хліб у звичаях і традиціях нашого народу»

Номер слайду 20

к. Сторінка 3. «Хліб у звичаях і традиціях нашого народу»

Номер слайду 21

к. Сторінка 3. «Хліб у звичаях і традиціях нашого народу»

Номер слайду 22

к. Сторінка 3. «Хліб у звичаях і традиціях нашого народу»Різдво збігається з святом дохристиянських часів – зимового сонцевороту, на це свято їдять кутю. Це спеціальна страва, що виготовляється з вареної пшениці (можна замінити на ячмінь), горіхів, маку, меду. Хліб іде в цей день тільки як доповнення до основної страви – куті. Цим хлібом селянин перед Святою вечерею благословляє худобу, приказуючи ритуальні слова про закликання добра та обминання нечистої сили та лихих чар. Потім кожній тварині дають шматочок хліба із сумішшю різних страв свята – щоб худобі було добро та ситість в новому році.

Номер слайду 23

к. Сторінка 3. «Хліб у звичаях і традиціях нашого народу»Україна на Масницю варила вареники як символ місяця, приказуючи, що навіть бусурмени в цей час їдять вареники. В цей день також напікали сорок печивець з меду, що мали форму пташок, і роздавали їх дітям на те, щоби водилась птиця. Випікали млинці, які символізували сонце. Їх щедро здобрювали медом, маком, щоб рік був врожайним і багатим.

Номер слайду 24

к. Сторінка 4. «Прикмети, прислів’я, загадки про хліб»

Номер слайду 25

к. Сторінка 4. «Прикмети, прислів’я, загадки про хліб»

Номер слайду 26

к. Сторінка 4. «Прикмети, прислів’я, загадки про хліб»

Номер слайду 27

к. Сторінка 5. «Хліб у творах письменників та художників»

Номер слайду 28

к. Сторінка 5. «Хліб у творах письменників та художників»

Номер слайду 29

к. Сторінка 5. «Хліб у творах письменників та художників»

Номер слайду 30

к

pptx
Додав(-ла)
Тен Тетяна
Додано
10 жовтня
Переглядів
40
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку