Алгоритми з повтореннями

Про матеріал
Цікава презентація до уроку інформатики для 5 класу, з теми: Алгоритми з повтореннями. Презентація містить гарні вправи як для актуалізації опорних знань, так і для релаксації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Алгоритми з повтореннями5 клас

Номер слайду 2

Вправа «Що? Де? Коли?»1. Алгоритм – це …2. Термін «алгоритм» походить від імені вченого… 3. У якій формі можна подати алгоритм? 4. Які приклади алгоритмів ви зустрічали? 5. Які типи алгоритмів ви знаєте?

Номер слайду 3

Основні правила уроку : Правило піднятої руки. Якщо хочеш щось спитати, підніми руку.2. Без дозволу нічого не вмикай.3. Знаєш сам – навчи того, хто не знає.

Номер слайду 4

Повторення – базова алгоритмічна структура, призначена для організації багаторазового виконання набору команд. Вираз «багаторазове виконання» означає, що команди будуть виконуватися скінченну кількість разів. Команди циклу з визначеною кількістю повторень будуть повторюватись до досягнення потрібної кількості повторень. Тіло циклу – послідовність вказівок, призначена для багаторазового виконання.Ітерація – одноразове виконання тіла циклу.

Номер слайду 5

Середовище Scratch має 4 види циклів:(завжди) – безумовний;(повторити) – із лічильником; (завжди якщо) – із передумовою; (повторювати поки) – із післяумовою.

Номер слайду 6

Кількість повторень = 0 Діжка не повна?Узяти ємність із водою. Повернутися із ємністю до діжки та вилити у діжку воду. Збільшити кількість повторень на 1такні

Номер слайду 7

Як створити циклічний алгоритм із визначеною кількістю повторень у середовищі Scratch? Завжди – це команда для створення циклічних програм з невідомою кількістю повторень. Отже, Повторити К та Завжди – це є команди для створення циклічних програм із невідомою та відомою кількістю повторень.

Номер слайду 8

Практична робота

Номер слайду 9

Я дізнався на уроці…На уроці мені запам’яталось …На уроці мені сподобалось ... Було важко …Було цікаво …

Номер слайду 10

Домашнє завдання

pptx
Додано
26 липня 2019
Переглядів
6420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку