Аналіз виховного заходу

Про матеріал
Аналіз виховного заходу Назва заходу: «А хто- хто Миколая любить?» Мета заходу: ознайомити із традиціями святкування дня Святого Миколая в Україні; поглибити знання вихованців про традиції, звичаї українського народу; збагачувати словниковий запас школярів; розвивати навички свідомого та виразного читання, позитивні емоції вихованців; виховувати повагу до свого народу, його звичаїв, традицій; виховувати духовну культуру.
Перегляд файлу

                                                  Аналіз виховного заходу

Назва заходу: «А хто- хто Миколая любить?»

 Мета заходу: ознайомити із традиціями святкування дня Святого Миколая в Україні; поглибити знання вихованців про традиції, звичаї українського народу; збагачувати словниковий запас школярів; розвивати навички свідомого та виразного читання, позитивні емоції вихованців; виховувати повагу до свого народу, його звичаїв, традицій; виховувати духовну культуру.

Дата проведення: 18. 12.2020 р.

Форма проведення: свято

Відповідальна: Фока О.С.

Клас : 3-А

  1.               Організація:

         До початку проведення заходу,   Фока О.С. визначила такі завдання: ознайомити дітей із традиціями святкування дня Святого Миколая, звичаями українського народу, розвивати навички виразного читання під час декламування віршів, виховувати повагу до свого народу, до його традицій та звичаїв, створити позитивну атмосферу під час проведення свята Миколая.

            Учні  заздалегідь підготували вірші про Святого Миколая.

Кабінет, в якому проходило свято Миколая,  був святково оформлений (використовувалися ялинки, дерева прикрашені сніжинками, макети казкових героїв).  Для проведення свята Миколая використовувалися мультимедійні пристрої. Також свято були музично оформлено.

         Захід до свята Миколая пройшов чітко та організовано.     Під час проведення свята раціонально було використано час.         

2. Зміст:

            Учні   підготували цікаву програму, під час якої розповідали про традиції святкування цього дня, про Святого Миколая, підібрали новорічні загадки, масовки та веселі ігри («Прикрась ялинку», «Подарунки від Святого Миколая», «Збери сніжки», «Склади пазли»). Школярі   розповідали вірші для Святого Миколая.   Захід  сприяв вихованню в школярів любові до ближнього, почуття доброти й милосердя,  розвитку творчих здібностей дітей, викликав бажання берегти свою національну культуру, здобувати знання із цілющого джерела народної мудрості пращурів.            

3. Методика проведення:

          При складанні сценарію свята були враховані вікові особливості учнів. Методика проведення заходу відповідає завданням освітнього процесу, а також інтересам вихованців та рівню їх розвитку.

4. Психологічна обстановка:

          Учні 3-А класу з великим задоволенням брали участь у іграх, конкурсах , були активними, розгадували загадки.  При визначенні мети заходу враховувалася підготовленість учнів.   

5. Загальні висновки, рекомендації.

             У підготовку входив добір матеріалу, створення декорацій. У підготовчий період в учнів вдалося викликати почуття необхідності, відповідальності проведення такого заходу. Учні приймали активну участь у у підготовці свята, допомагали з декораціями. Захід  до свята Миколая пройшов на високому рівні.   Фока О.С. залучила до проведення заходу асистента вчителя  з учнем з ООП .

          Мети  повністю досягнуто .  

РЕКОМЕНДАЦІЇ:

  1.               Залучати батьків до підготовки та проведення шкільних заходів.
  2.               Чітко продумувати мету проведення та підбирати відповідні форми роботи.

Ознайомлена:                 О.С.Фока

18.12.2020 р.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
30 червня 2021
Переглядів
909
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку