Анімація за допомогою світлодіодів

Про матеріал
Анімація за допомогою світлодіодів. Що таке світлодіод, де застосовується. Що таке анімація, де застосовується. Проєкт "Серцебиття людини" в Micro:bit
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Анімаціяза допомогоюсвітлодіодів

Номер слайду 2

Світлодіо́д —   пристрій, що випромінює некогерентне світло, при пропусканні через нього електричного струму (ефект, відомий як електролюмінесценція). Випромінюване світло традиційних світлодіодів лежить у вузькій ділянці спектру, а його колір залежить від хімічного складу використаного у світлодіоді напівпровідника.

Номер слайду 3

Відкриття кристалів Амано Хіросістворення світловипромінювальних діодів Накамура СюдзіВинахідник синього світлодіода

Номер слайду 4

Світлодіодні лампи споживають від 3% до 60% потужності, необхідної для звичайних ламп розжарювання, аналогічної яскравості. Світлодіоди не бояться частих вмикань і вимикань. Термін служби світлодіодної лампи — більше 100 000 годин (більше 11 років).

Номер слайду 5

Використовуючи світлодіоди можна одержати світло з високою насиченістю кольору. Світлодіоди застосовують у індикаційній техніці, при побудові світлодіодних джерел світла (інформаційні табло, світлофори, ліхтарики, гірлянди тощо).

Номер слайду 6

Використання світлодіодів

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Анімація. Аніма́ція (з лат. anima — душа і похідного фр. animation — оживлення), мультипліка́ція (з лат. multiplicatio — розмноження, збільшення, зростання) — вид кіномистецтва, твори якого створюються шляхом знімання послідовних фаз руху намальованих (графічна анімація) або об'ємних (об'ємна анімація) об'єктів. Ці твори називають анімаційними або мультиплікаційними фільмами (мультфільмами)

Номер слайду 12

Принцип анімації знайшли задовго до винайдення братами Люм'єр кінематографу. Бельгійський фізик Жозеф Плато, австрійський професор-геометр Симон фон Штампфер та інші вчені і винахідники використовували для відтворення на екрані зображень, що рухались внаслідок обертання диска чи стрічки з малюнками, систему дзеркал і джерело світла — ліхтар.

Номер слайду 13

Види анімаціїграфічна (мальована) анімація — класичний вид анімації, де об'єкти малюються вручну (сьогодні часто переносять малюнки на комп'ютер). об'ємна (матеріальна) анімація — об'єкти є окремими елементами матеріального світу (лялька, пластилін, витинанка, сіль[3] або пісок, голки тощо). Діючими особами можуть бути цвяхи, сірники (фільми Е. Коля, Х. Парса).

Номер слайду 14

Види анімаціїкомп'ютерна анімація — вид анімації, в якому об'єкти створюються з допомогою комп'ютерних засобів.3-d анімація;2-d анімація (flash-анімація тощо);

Номер слайду 15

Види технологій. За методом анімування: Покадрова технологія — це технологія, за якою кожен кадр малюється окремо. Найбільш складна й тривала, вимагає високої майстерності, досвіду та інтуїції. Проте ця технологія дозволяє здійснити практично будь-які зміни об'єкта, реалізувати найвибагливіші задуми. Технологія «Ключових кадрів» — полягає в тому, що створюються не всі кадри, а лише «ключові», між ними «проміжні кадри» малюються автоматично. Технологія «Захоплення руху» («Motion capture») — відносно молода технологія, де об'єкти рухаються або змінюють форму внаслідок аналогічних дій реальними істотами або неживих об'єктів, до яких прикріпленні датчики, що фіксуються в просторі та передають дані до комп'ютера. Ця технологія допомагає захопити найскладніші реалістичні рухи.

Номер слайду 16

Види технологій. За типом змінюваних параметрів об'єктів: Технології руху — технології, що дозволяють передати рух об'єкта або його частин. Технології форми «Морфінг» («Morphing») — технології зміни форми. Часто використовуються для перетворення одного об'єкта в інший. Зазвичай виконується з допомогою технології «ключових кадрів». Анімація кольору — технології трансформації забарвлення об'єкта.

Номер слайду 17

Міжнародний день анімаціїМіжнародний день анімації (англ. International Animation Day) — міжнародне свято всіх тих, хто так або інакше причетний до анімації та мистецтва мультиплікації. Відзначається щороку 28 жовтня. Дата святкування «міжнародного дня анімації» була обрана невипадково. Саме у цей день у 1892 році художник та винахідник з Франції Еміль Рено продемонстрував поважній паризькій публіці, котра зібралася у залі «Кабінету фантастики» музею Гревен, «пантоміми, що світяться» — рухомі зображення, відтворені на екрані (простіше кажучи — мультфільми).

Номер слайду 18

Проєкт «Серцебиття людини»Частота серцевих скорочень – це кількість ударів серця за хвилину. Нормальна частота серцевих скорочень за хвилину у здорової людини – від 60 до 100 ударів за хвилину. Серцевий ритм новонароджених становить 130 – 150 ударів, у підлітків – приблизно 100 - 130

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Кінець !

pptx
Додано
16 жовтня 2022
Переглядів
820
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку