Безпечний Інтернет. 5 клас

Про матеріал
Презентація " Безпечний Інтернет" є додатком до розробки уроку " Безпечне користування Інтернетом" у 5 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпечне користування Інтернетом

Номер слайду 2

Правила роботиговорити все, що думаєте від свого імені та за темою;слухати інших;поважати себе та інших;бути активним учасником.

Номер слайду 3

Правила роботи за комп’ютером

Номер слайду 4

Мозковий штурм. Яку користь приніс нам Інтернет?

Номер слайду 5

Інформаційне повідомлення Інтернет – потужний ресурс, який значно полегшує життя людини та відкриває необмежені можливості для самореалізації та саморозвитку юної особистості, спілкування, навчання, дозвілля. Але разом із тим, в Інтернеті приховано досить багато небезпек як для дітей так і для дорослих. Які ж небезпеки можуть вас чекати у всесвітній павутині?

Номер слайду 6

Вправа «Інкогніто» Напишіть позитивне повідомлення комусь із класу та приклеїти його зверху на стікер одержувачу. Власники нікнеймів мають відгадати від кого їм прийшов лист.

Номер слайду 7

Запам’ятайте, в Інтернет-просторі важко зрозуміти, хто знаходиться по той бік комп’ютера, тому повідомляти інформацію про себе чи свою сім’ю, пересилати інформацію незнайомцям в мережі небезпечно.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Вправа «Карусель» За певний відрізок часу члени кожної групи повинні виконати завдання і за сигналом передати свою картку сусідній групі. Ті, отримавши нову картку, читають завдання і відповіді, що внесли учні попередньої групи, та доповнюють відповіді своїми. Після цього командир кожної групи оголошує написане з урахуванням версій інших груп.

Номер слайду 10

Завжди питай батьків про незнайомі речі в Інтернеті. Вони розкажуть, що безпечно робити, а що ні

Номер слайду 11

Щоб не стикатися з неприємною і агресивною інформацією в Інтернеті, встанови на свій браузер фільтр, або попроси зробити це дорослих - тоді можеш сміливо користуватися цікавими тобі сторінками в Інтернеті.

Номер слайду 12

Не скачуй і не відкривай невідомі тобі чи надіслані незнайомцями файли з Інтернету. Переконайся, що на твоєму комп'ютері встановлений брандмаузер і антивірусне програмне забезпечення. Навчися їх правильно використовувати. Пам'ятай про те, що ці програми повинні своєчасно оновлюватися

Номер слайду 13

Якщо хочеш скачати картинку або мелодію, але тебе просять відправити смс – не поспішай! Спочатку перевір цей номер в Інтернеті - чи безпечно відправляти на нього смс і чи не обдурять тебе. Зробити це можна на спеціальному сайті.

Номер слайду 14

Не зустрічайтеся без батьків з людьми з Інтернету наживо. В Інтернеті багато людей розповідають про себе неправду.

Номер слайду 15

Вправа «Редактор Word» Учасниками пропонується вишикуватися в одну шеренгу. Тренер озвучує або показує на інтерактивній дошці текст який потрібно «надрукувати». Учасники називають по одній літері 1-й – У, 2-й – К, пропуск між словами – всі учасники плескають у долоні. Якщо учасник помиляється, то він вибуває з гри, а всі решта починають спочатку. Україна,Рідний край,Тут живемо я і ти.

Номер слайду 16

Вправа “Правила розумного користувача Інтернету” Розробіть свої правила безпечного користування Інтернетом, які починатимуться зі слова «Я». Наприклад: Я буду поводитись в Інтернеті чемно і не ображати інших.

Номер слайду 17

Підсумки уроку1. Що сьогодні дізналися нового?2. Чого навчилися?3. Що сподобалось на уроці, а що ні?4. Чи виникали труднощі?

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Скорик Лариса
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
3 грудня 2019
Переглядів
7425
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку