«Блог як інструмент в роботі вчителя» ІНСТРУКЦІЯ СТВОНЕННЯ БЛОГУ

Про матеріал
«Блог як інструмент в роботі вчителя» ІНСТРУКЦІЯ СТВОНЕННЯ БЛОГУ Навіщо учителю, вихователю блог? Уточнимо: сучасному учителю, учителю 21-го століття. Яким має бути професійний блог, зокрема вчительський блог? Щоб дати відповідь на ці запитання, потрібно окреслити ті завдання, які поставив перед собою вчитель, котрий вирішив вести такий мережевий щоденник, окреслити, які функції має виконувати створюваний ним блог. Людей, які ведуть блог, називають блогерами. Сукупність усіх блогів Мережі прийнято називати блогосферою.Інтернет –це надзвичайно потужний навчальний інструмент. Адже володіючи елементарними навичками пошуку можна отримати будь-яку інформацію і перетворити її спершу на знання, а потім і на досвід. Інтернет-блоги – це ті носії, які можуть і повинні перетворитися на своєрідну «позакласну школу» для учнів.
Перегляд файлу

Відділ освіти Підгаєцької районної державної адміністрації

Підгаєцький районний методичний кабінет

image

image

     Галущак І.Я.

 Вчитель початкових класів          Завалівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

2015 р.

      "Хто володіє інформацією той володіє світом"

Вінстон Черчіль

Навіщо учителю, вихователю блог?

imageУточнимо: сучасному учителю, учителю 21-го              століття. Яким має бути професійний блог, зокрема вчительський блог?

 Щоб дати відповідь на ці запитання, потрібно окреслити ті завдання, які поставив перед собою

вчитель, котрий вирішив вести такий мережевий щоденник, окреслити, які функції має виконувати створюваний ним блог.

   Людей, які ведуть блог, називають блогерами. Сукупність усіх блогів Мережі прийнято називати блогосферою.Інтернет –це надзвичайно потужний навчальний інструмент. Адже володіючи елементарними навичками пошуку можна отримати будь-яку інформацію і перетворити її спершу на знання, а потім і на досвід. Інтернет-блоги – це ті носії, які можуть і повинні перетворитися на своєрідну «позакласну школу» для учнів.

Завдання професійного, зокрема вчительського, блогу:

       imageспілкування та обмін педагогічним досвідом із вчителями-предметниками;

       надання допомоги учням у навчанні;

       педагогічна освіта батьківської громадськості;

       надання психологічної допомоги учням;

       самовдосконалення і самореалізація вчителя власника блогу.

     Завдяки Інтернет-технологім   перед вчителем відкриваються безмежні можливості. Вчитель повинен навчитися активно користуватись цим. Педагог має бути на рівні не лише  на одному рівні  з учнями,а й бути на крок попереду від них. Адже вчительська професія вимагає постійного самоподолання, саморозвитку, перезавантаження. І лише в результаті спільної діяльності вчителів, учнів, батьків  будуть вирішені основні педагогічні завдання, особистісне зростання учнів, що виражається в появі нових навичок і вмінь, необхідних для самонавчання і саморозвитку, професійне зростання  самого вчителя. 

    Ще Демокріт сказав, що «те тіло, що не рухається саме, не може примусити рухатися інше тіло». Отож, ведення блогу вчителем дає поштовх до особистісного розвитку,   а разом з цим до самореалізації.

imageЩо дає вчителю ведення блогу?       Інформаційне суспільство спонукає  сучасного   педагога    працювати     на випередження.  Учитель повинен  бути координатором інформаційного потоку, володіти     сучасними   методиками  та новітніми   технологіями.       Сучасних школярів   уже   не   задовольняє  лише крейда і дошка вони прагнуть інноваційних форм навчання, так чи інакше пов’язаних з електронними матеріалами. Це вимагає від вчителя теж іти в ногу з часом, оволодівати новими ІТ-навичками.   

    Майбутнє наших учнів – це життя і праця у новому цифровому суспільстві, у якому володіння ІКТ є запорукою успіху. Тому в даний час Інтернет-сервіси стають надійними помічниками учителя, відкриваючи безліч можливостей для урізноманітнення навчально-виховного процесу.  Ми повинні навчити учнів вчитись самостійно, це потреба часу. Але і вчителю потрібно вчитись, підвищувати свою кваліфікацію для себе. для учнів, яких навчаєш і яким цікаво навчатись, використовуючи комп’ютер.                 Видатний вчений, мислитель і гуманіст Алі Апшероні писав:

«Педагоги не можуть успішно когось навчати, якщо в цей же час ретельно не вчаться самі».    

    Існує декілька платформ, котрі дозволяють безкоштовно відкрити свій персональний блог.

imageПлатформа Blogger.Чому саме Blogger?

Причини доволі прості: створити блог

на Blogger і досить легко,

служба Blogger постійно оновлює свій інтерфейс, за час   існування  Blogger його прихильниками стало багато відомих особистостей.   

    Викладаючи у блозі свої матеріали, вчитель заявляє про себе, а підтримуючи блоги колег (як українських, так і зарубіжних), він сприяє утворенню професійної учительської спільноти в Мережі Інтернет. 


image

Примітка. Бажано прочитати умови надання послуг.

 

image

На вашу електронну скриньку, яку ви вказали при заповненні форми, має прийти активізації вашого акаунта та підтвердження вашої електронної адреси, будь

Ваш особистий акаунт створено і Якщо Ви вже маєте акаунт Google (електронну пошту на gmail, yahoo) у

Google

image

лист. Для ласка, клацніть на надісланому в листі гіперпосиланні. підтверджено.

Примітка.

службах Gmail, Групи Google (Yahoo) або Orkut, клацніть по посиланню спочатку ввійдіть до нього.

Після заповнення форми реєстрації Ви отримуєте створену поштову скриньку на для подальшої реєстрації блогу. 

image

 

image

 

image

image

Примітка: Користувачу, який має обліковий запис , створений у службі

Google, 

а). потрібно лише задати  нік і погодитися з умовами послуг;

б). для входу в систему Blogger (а також в інші служби Google) зазначати не повну адресу електронної пошти, а лише назву скриньки в Gmail.

image

Після натискання кнопки «Новий блог» введіть назву блогу  у поле “Заголовок”, його майбутню адресу в Інтернеті (поле “Адреса блогу (URL) і знову клацніть кнопку “Створити блог”.   Ø Зауважте, що блог буде створено в домені Blogspot/com).

Ø Оберіть шаблон і клікніть “Створити блог”

Крок 5.Далі Ви попадаєте вже в свою блогосферу

imageКрок 6.

Після натискання – випадає вертикальне меню, де Ви вибираєте «Огляд»

image

Зправа Ви бачите «Меню» для створення свого блогу, а саме «Публікації» для додавання певних повідомлень, «Сторінки» для додавання сторінок, «Макет» для вибору зручного для Вас макету блогу, «Шаблон» для вибору приємного візуального інтерфейсу

image

Крок 7. Для зручності, з досвіду роботи, раджу перше що зробити створити сторінки блогу, для цього натискаєте в лівому меню «Сторінки», далі «Нова сторінка»

image

Крок 8.Ви готові до створення сторінки?!

Зауважу, що сторінка це більш менш, статична інформація, яку Ви ставите надовго, але можливі певні зміни. Записуєте назву сторінки у віконці «Сторінка» (назва повинна бути лаконічною). На чистому аркуші пишете, а можливо вставляєте скопійований матеріал (можливо певні особисті данні виставляти  не потрібно). На панелі зправа проставляєте параметри сторінки: режим створення та розрив рядків залишаєте, як на скріншоті, а ось параметр «коментар читача» можливо дозволити, а можливо не дозволити, оберіть в залежності від матеріалу.

image

image

Вище описаним способом Ви додаєте сторінки «Моя концепція», «Ми всі одна сім'я» і ось що Ви повинні отримати

image

Крок 9.Далі переходимо до створення публікацій. Публікація це змінна інформація, або інформація, яка буде накопичуватись. (в нашому блозі це такі розділи як привітання, розклад занять, заміни, інформація для батьків, наше сьогодення) 

image

назву публікації, сам текст, в «Налаштування публікації» необхідно обрати «мітки». Мітка це саме те середовище, де буде накопичуватись тематична інформація. У віконці, яке зявилось Ви пишите, наприклад «привітання». В налаштуваннях «Розклад» Ви обирете примусову чи автоматичну дату, в «параметрах» - дозвіл на коментар читача.  Якщо все готово, Ви можете натиснути кнопку «Зберегти», далі «Опублікувати»

image

Таким чином Ви оформлюєте всі змінні сторінки і отримуєте:

image

Крок 10.Далі переходимо до зміни макету та шаблону.  На лівій панелі обираємо «Макет».  Кожну панель, яка висвітилась Ви в змозі редагувати. Після того, як Ви обрали варіант, який Вам сподобався, заповнили необхідну форму, натискаєте «Зберегти». 

Редагувати Ви можете нескінчену кількість раз.

image

Крок 11. Після заголовка стоїть інтерактивне віконце «Додати гаджет».

Вам необхідно натиснути на нього і з віконця, яке випаде, оберіть гаджет – «сторінка» і натисніть «+». Висвічується вікно, в якому Вам необхідно спочатку обрати порядок сторінок (лівою кнопкою миші наводите на назву сторінки і перетаскуєте на потрібне Вам місце, саме в такій послідовності вони будуть висвічуватись в блозі), а потім відмітити сторінки для відображення. Далі натискаєте «Зберегти», Вас викидає знову в макет, де ви натискаєте «Зберегти компонування»

image

Налаштувати список сторінок

Заголовок (не обов’язково)

Сторінки

image

 Автоматично додавати нові сторінки після їх опублікування Сторінки для відображення

§

§           imageнапрямки виховної роботи

§

§

§           Про мене

Порядок сторінок

Перетягніть і опустіть, щоб змінити

§

Головна сторінка

§

Про мене

§

Моя концепція

§

напрямки виховної роботи

§

Ми всі одна сімя

+ Додати посилання на сторінку

Порада. Щоб змінити зовнішній вигляд гаджета, перемістіть його в режимі "Дизайн".

Вкладки — перемістіть гаджет під заголовок

Список посилань – перемістіть гаджет до стовпця збоку

Зберегти

 Скасувати

Назад

Натискаєте кнопочку «Переглянути блог і ось що у Вас повинно вийти»

image

Додавайте, видаляйте та змінюйте гаджети у своєму блозі, натисканням на кнопочку «Додати гаджет». Висвічується робоче віконце з назвою та характеристикою гаджета.  Щоб переставити гаджети, натисніть і перетягніть їх. 

Крок 11. Для змінної інформації (наприклад, для батьків, наше сьогодення, привітання) необхідно вибрати в правому меню гаджет «Мітки», обовязково переназвіть його (наприклад, новини), виставте 

Показати – усі мітки

Сортування – за алфавітом

Показувати – список

Показувати кількість дописів на кожній мітці

Ось що у нас получилось

image

Крок 12. Щоб візуально змінити інтерфейс, змінити стовпці та їх ширину, в лівому меню скористайтеся кнопкою «шаблон»

image

Оберіть найбільш приємний для Вас натисніть «застосувати до блогу»

image

Висвітиться віконце попереднього перегляду, якщо Вам подобається натисніть «налаштувати», де Ви знову ж таки можете змінити шаблон, змінити кольорову гаму, змінити ширину та обрати інший макет

image

Крок 12.Зміна шаблону. Коли Ви натискаєте у верхньому полі запропоновані варіанти, в нижньому Ви бачите кінцевий результат, наприклад

image

Крок 13.Тло- кольорова гама. І знову ж таки все динамічно, тут Ви застосовуєте і бачите кінцевий результат можете обирати, а можливо і ні.

image

Крок 14.Зміна ширини відбувається курсором

image

Крок 15.Дійшди до макету. Обирайте за вподобою та змістом

image

Крок 16.І, додатково, можна змінити колір шрифту

image

Ось такий кінцевий результат.

image

image

Бажаємо успіхів!!!@@@@@@@

image

pdf
Додав(-ла)
Haluschak Ira
Додано
5 лютого 2021
Переглядів
2095
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку