Cценарій нагородження обдарованих учнів " Крок до зірок"

Про матеріал

Пропонуємо сценарій церемонії нагородження здібних та обдарованих дітей за підсумками навчання, участі в олімпіадах та позакласній роботі. Матеріал може бути використаний заступниками директора з виховної роботи , педагогами-організаторами шкіл.

Перегляд файлу

Сценарій свята нагородження кращих учнів школи « Крок до зірок»

 

ЗВУЧИТЬ  МЕЛОДІЯ « ДО ЗІРОК»

Завуч: Добрий день вам, любі друзі!Доброго здоров'я зичу усім присутнім! Я вітаю педагогів, чия праця і професіоналізм не дозволяють школі стояти на місці, а рухають її вперед. Я вітаю батьків, які не тільки виховали гідних дітей, але й самі беруть активну участь у житті школи. Я вітаю вас , дорогі наші учні. Я рада бачити вас усіх на нашому святі, яке у цьому році ми назвали « Крок до зірок».

Сьогодні ми підведемо підсумки роботи за І семестр і вручимо заслужені нагороди талановитим учням нашої школи. Саме їх ми називаємо  ЧЕСТЬ і ГОРДІСТЬ, «золотий фонд» нашої улюбленої школи.

Свято обіцяє бути веселим і несподіваним!Тож берімось до роботи.

Приготуйте всі долоні – щоб дужче плескати, вуші – щоб краще чути,

щічки – щоб веселіше посміхатись!

 

Шановна Олено Федорівно .ДОЗВОЛЬТЕ РОЗПОЧАТИ ЦЕРЕМОНІЮ НАГОРОДЖЕННЯ КРАЩИХ УЧНІВ ШКОЛИ .

Директор ………………………………………………………

                                                   Звучить   гімн школи

 

ЗАВУЧ : До слава першою запрошую найпрекраснішу, найпривабливішу, найкреативнішу , сучасну, завжди молоду і енергійну,непосидючу, нашу першу леді- директора школи………………………………………

                                 ВРУЧЕННЯ ГРАМОТИ ЗА ПЕРЕМОГУ В НОМІНАЦІЇ

                                « ПЕРЕДОВА ДУМКА», ФОТО

 

Ведуча : Сьогоднішнє свято - це свято вшанування переможців, свято її величності науки, свято таланту, на якому відзначаємо найкращих учнів і вчителів, які гідно представили нашу школу на районних олімпіадах ,змаганнях, турнірах  і конкурсах.

ВЕДУЧА :Є ким пишатися. Є потужний потенціал творчої та обдарованої молоді.

   Тож наше свято я пропоную розпочати виступом  групи учнів , які  завоювали І м. у районному конкурсі з танцювальної аеробіки . Танцювальна аеробіка - граціозний вид спорту. Ви побачите , як наші дівчата та хлопці стають найчарівнішими та найкрасивішими. 

                                    ВРУЧЕННЯ ЗІРКИ , НАГОРОДА, ФОТО

 

ЗАВУЧ : Сьогодні ми представляємо учасників зоряної години, тих, хто своїми перемогами прославив рідну школу. Вони -  наші найяскравіші зірочки.

Ведучий 1.

       Поглянь на небо, скільки там зірок,

       Ми ж -  віддзеркалення, творіння їх думок,

       Плекають нас і віра, і надія,

       Любов вже спонукає – ну, лети,

       Своїм життям Чумацький шлях прикрась,

       На сонці залиши свої сліди,

       Адже настав вже  зоряний  твій час.

Ведучий 1. Англійці говорять: "Мій будинок - моя фортеця"! і замикають ворота.

Ведучий 2. А ми пропонуємо відкрити двері нашого спільного будинку, розкрити вікна, впустити в наш зал більше тепла і розпочати свято!

ЗАВУЧ: Сьогодні я пропоную розпочати свято з нагородження учнів ,які досягли найвищих висот. Це 6 яскравих зірочок нашої школи , 6 відмінників навчання. Як ви гадаєте, за якими ознаками можна виначити розумних учнів ? Я думаю, що це серйозні люди, з розумними очима і проникливими поглядами, а ще вони знають відповіді на всі запитання вчителя.

Ведучий 1. Тож давайте познайомимося з ними.

                                                МЕЛОДІЯ

Ведучий 2. Горбань Поліна - учениця 2 класу. Уже з 1 класу проявила яскраві здібності, відмінну старанність у навчанні. Учениця відзначається високим рівнем загального розвитку, має добру пам’ять, гнучке та неординарне мислення, красиву образну мову.

                       Копошинов Дмитро-розумний, наполегливий, старанний, хоче завжди в усьому бути першим

                   Білицька Маряна  Коло інтересів та уподобань цієї дівчинки досить широке. Її приваблюють математика, література та інші предмети

                    Коваленко Таня - Має добру пам’ять, гнучке та неординарне мислення,  навчається на відмінно, нагороджена похвальними листами,

                  Білицька Анна -  обдарована учениця, має сформований сучасний світогляд, висловлює своєрідні незалежні думки і судження

    Білицький Родіон - «Ти можеш!» - повинен нагадувати вчитель учню.

                   «Він може!» - повинен нагадувати колектив.

                   «Я можу!» - повинен повірити в себе учень.

Уже в початкових класах проявив свої  здібності, відмінну старанність у навчанні. Учень відзначається високим рівнем загального розвитку, широким, різноплановим кругозором. Має глибокі знання в деяких  галузях науки, йому притаманні широка обізнаність, начитаність

               НАГОРОДЖЕННЯ      ЗНАЧКАМИ « ВІДМІННИК У НАВЧАННІ»

                                                      ТА      ГРАМОТАМИ

                   СЬОГОДНІ НАСТАЛА ВАША ХВИЛИНА СЛАВИ.

ВРУЧЕННЯ ЗІРОК

По зоряній доріжці пройдіть і прикріпіть свої зірки   ( КаРтИнКа)   ФОТО

 

Ведучий  Наше свято проходить під лозунгом «Нехай не згасне світ науки». То ж запрошуємо запалити символічний «Вогонь пізнання» відмінників школи.

           (Відмінники запалюють свічку - «Вогонь пізнання»)

 

ЗАВУЧ :Цілеспрямованість, прагнення досягти омріяної мети, працездатність і працелюбність, вміння бачити проблеми в сучасному світі, намагатися дослідити та розв'язати їх - ось характерні риси цих учнів. Начитані, ерудовані, наполегливі, вони не тільки навчаються на відмінно, а й беруть активну участь у житті школи та району

                     ПРИВІТАЙТЕ ОПЛЕСКАМИ.

 

ЗАВУЧ : А ми продовжуємо далі.  ХХІ століття – це століття освіти й духовності, пріоритетності знань і швидких змін. Відтак, навчання набуває нових ознак: потрібно вчити вчитися. Відчули нові ознаки й учні, які  вибороли призових місця у ІІ районному етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін.

      Участь в олімпіадах – це щоденна робота на уроках і після уроків, в школі і дома, з досвідченими вчителями і самостійно.

І шана вам, юні обдарування, що ступили на цей тернистий шлях за покликанням душі, за внутрішнім бажанням зробити більше, ніж того вимагає шкільна програма.

             Піднятися на вершину слави допомогли здібним учням як особистісні якості: наполегливість, жага знань, уміння сконцентруватись, так і постійна допомога та підтримка справжніх фахівців своєї справи, талановитих вчителів.

ЗАВУЧ : Готові побачити цих зірок. Двоє з них вже тут , на зірковій доріжці:

  • Білицький Р. – призер 4 олімпіад : з математики, фізики, ІТ, географії
  • Білицька А. – призер  2 олімпіад : з математики та фізики
  • Я вперше запрошую цю дівчину на зіркову доріжку. Вона теж виборола 2 призові місця для нашої школи : з правознавства та хімії. Ця дівчина справжній експериментатор. Вона знає ,як  і де  можна застосувати кухонну сіль, лимонну кислоту, марганцівку та багато інших органічних речовин, можете залюбки звертатись до неї. Гадаю, що її майбутня професія пов’язана  саме з хімією. Здогадались , хто це? Вітайте, це Ільзіт Катерина.
  • Залишився ще  один учень ,який отримав два призові місця, хоч він і найменший серед усіх : з математики та фізики. Точний, відповідальний, вміє чітко прорахувати все, навіть свій час. Передбачити наслідки  своєї діяльності. Це Дмитро Зима.

 

НАГОРОДЖЕННЯ                  СТАТУЕТКАМИ                      ФОТО

А зараз я попрошу всіх один за одним пройти нашою зірковою доріжкою і прикріпити свої зірки. А ми давайте привітаємо всіх дружніми оплесками .

Вед

    ЗАВУЧ : Ви тільки погляньте, як радісно сяють наші зірки! Всі вони:

  • яскраві, цікаві;
  • творчі, активні;
  • ініціативні та дружні.

ЗАВУЧ : щороку ми визначаємо переможців у номінації « КЛАС РОКУ»

          Підрахувавши середній бал успішності по кожному класі , можу сказати ,що у номінації « КЛАС РОКУ» переміг ………11 клас.

                    НАГОРОДЖЕННЯ                      ВРУЧЕННЯ ВИМПЕЛУ        ФОТО

 

Що ж, шановні випускники. Це вам освоювати космос, досліджувати земні надра, створювати дивовижні машини, зміцнювати добробут нашої країни.

А для цього треба добре навчатися І наполегливо працювати, здавати ЗНО. Шлях до знань відкритий! Він у ваших руках!

   ЗАВУЧ:                А чи цікаво вам дізнатися , хто став переможцем у номінації « УЧЕНЬ РОКУ»? Але спершу мені б хотілося назвати учнів по кожному класу, які зайняли І місця  і мають найвищий середній бал у своєму класі:

2 кл – Горбань Поліна

3 кл. – Копошинов Дмитро

4 кл.- Хуторянська Катерина

5 кл – Білицька Мар*яна

6 кл. – Соловйова Даша

7 клас – Білицька Софія

8 клас – Коваленко Таня

9 клас – Білицька Анна

10 кл.- Сомик Дмитро

11 клас – Білицький Родіон

 Мати активну громадянську позицію, бути ерудованим, активним, упевненим у собі, а також бути яскравою особистістю вдається не кожному. Учень року -  це сильна вольова людина, це - Особистість. Як думаєте ,хто це???А визначали переможця ми так :

Девізом стала нам традиція:

Знання, обізнаність і ерудиція,

Культура та любов до Батьківщини –

До рідної своєї України.

Переможцем у номінації « Учень року»  стала Коваленко Тетяна.   Ця учениця впевнена в собі, авторитетна, харизматична. Всі ці риси поєднуються з тендітністю і чарівністю претенденти на цю номінацію.   

НАГОРОДЖЕННЯ    

ЗАПРОШУЮ ДО СЛОВА НАЙКРАЩУ УЧЕНИЦЮ  НАШОЇ ШКОЛИ.

Девіз нашого свята « Від мудрих дітей - до мудрих людей». Сьогодні ми відзначили саме тих  дітей, які своєю сумлінною працею підтвердили, що зерна науки і знань впали в благодатну землю і ростуть, розквітають відмінними оцінками в класних журналах, множаться дослідженнями та власними відкриттями майбутніх академіків і авіаконструкторів, лікарів і політиків, майбутніх будівничих нашої України. Це - майбутня еліта нашої держави, велика надія вчителів і батьків на те, що Україна відродиться і розправить свої могутні крила.

ЗАВУЧ : Як гадаєте , кому наші переможці ,сьогоднішні  зірки повинні бути вдячні?Звісно,нашим  вчителям ,  бо саме вони ведуть вас ,своїх учнів ,до нових перемог та звершень.На олімпіадах, конкурсах вся увага, як правило, зосереджена на учнях. Про учителів згадуємо менше, хоча кого, як не їх слід вважати співавторами успіху? Додаткові заняття зі школярами, розробка завдань підвищеної складності, пошук матеріалів – вся ця непомітна, але така важка робота лежить на плечах педагогів. Дійсно, у нашій школі  працюють висококваліфіковані, ерудовані педагоги. 

Сьогодні відзначаємо вчителів , які підготували призерів районних олімпіад, конкурсів та змагань:

Юрченка О.І.

Железняк С.О.

Чепко О.С.

Колісник О.Ю.

Рахматова О.М.

Луценко Л.М.

Ушиву Н.В.

Корчинського М.В.

Хуторянського В.І

 

  • Шановні діти!

 В унісон з нашими серцями б’ються сьогодні і серця ваших батьків. Вони сьогодні з нами і з гордістю спостерігають за кожним вашим рухом. Серце батьків завжди в тривозі за  своїх дітей. Але сьогодні вони випромінюють тільки безмежне тепло своїх сердець вам, щоб ви були щасливі й подолали всі труднощі й негаразди, щоб ви були першими.

 

 

  • Сьогодні на нашому святі ми говоримо слова безмежної вдячності, Вам дорогі наші батьки! Завдяки вашим турботам та допомозі нам навчальний заклад перетворився на неповторну казкову країну дитинства з рожевими вітрилами мрій та надій, що впевнено тримає курс до мети в бурхливому морі життя.

 

Хочемо висловити подяку батькам:

Мітіної Владислави

Радченко Дар*ї

Коваленко Тетяни

Семенець Анастасії

Макари Євгена

Федоренка Максима

Сомика Дмитра

Бакаляр Аліни

Піка Дмитра

Юрченко Валерії

Голуб Світлани

Кошарного Максима

Лісковської Каріни

Білицьких Родіона , Анни і  Мар*яни

Ільзіт Катерини

Зими Дмитра

Ці учні теж приймали участь у районних олімпіадах. Всі вони зуміли підтвердити свої знання.

 

Шановні  батьки !      

         Дирекція  КЗО « Райпільська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.» МСР» звертається до Вас  зі словами щирої подяки за виховання ваших дітей.      Педагогічний колектив нашої школи високо цінує допомогу у вихованні духовно багатої , соціально активної,  фізично здорової, творчої особистості , громадянина планети , України , члена сім’ї , Людини .

       Нехай же сторицею повернеться Вам за опіку й турботу !

       Бажаємо щастя , міцного здоров’я , радості від дітей !

Ведучий. Здоров’я – це ранок зі свіжим повітрям,
                 Це сонце, що гріє ласкаво й привітно.
Ведучий. Здоров’я – смак свіжих ягід дозрілих,
                Це спорт, що дає нам наснагу і силу. 

 

Ведучий :Щоб завоювати спортивну нагороду, треба докласти немало зусиль, важко працювати, бути наполегливим. І нехай до олімпійських рекордів нам ще далеко, але у кожного є своя олімпійська висота, своя олімпійська сходинка. І головне – вірити у свої сили, мати велике бажання досягти успіху. У цьому році наші учні досягли успіхів у районному туристичному зльоті , зайнявши ІІІ місце.

 НАГОРОДЖЕННЯ                                              ФОТО

Сценка.

Женя :Ой, насмішили ! Та які вони чемпіони? Подумаєш, поїхали на змагання, виграли в когось там…Та це ж не важко! Ще й уроки прогуляли.

 От мені, наприклад, спорт і не треба. Я і так живу класно. Їм досхочу, сплю вволю і не парюся. Я живу за принципом: сало – сила, спорт – могила.

 Хочеш бути здоровим – їж більше сала, м’яса, булочок, пиріжечків, та й вареничків можна. А вони зі своїм спортом надоїли вже: то у спортзал приходь, то на стадіон пішли. Ага, пішов раз, хвате. Ноги боліли два тижні. Знаю я ваш спорт! Бігайте самі, а я краще посплю, здоров’я наберуся. Встану , вареничків умну – мускули самі наростуть.

Медсестра.

Ой-ой-ой! Та у нашій школі хворий з’явився! Треба терміново лікувати!

Женя.

Я – хворий? Та я здоровий!

Медсестра (міряє температуру)

Зараз перевіримо.Ого!Так, так. Діагноз зрозумілий – лінощі.

Женя

А це лікується?

м/с

Так, один укол – і все!

Женя

Е, ні… Уколів я боюся! Не треба уколів! А є якийсь інший метод лікування?

Медсестра.

Є. Треба спортом займатися. Ось тобі кеди, ось тобі м’яч і бігом на стадіон. Спорт - це найкращі ліки!


Ведучий : Із хвилюванням чекають і наші тенісисти тієї хвилини, коли почують свої імена і вийдуть сюди для отриманнями заслужених нагород. Тож не будемо зволікати.

 

                                  НАГОРОДЖЕННЯ                              ФОТО

ПІСНЯ « КРОК ДО ЗІРОК»           

Цю пісню виконали надзвичайно талановиті дівчата. Вони  - неодноразові переможниці щорічного огляду – конкурсу « Моє Придніпров*я»

               НАГОРОДЖЕННЯ СТАТУЕТКАМИ « Золотий голос школи»

 

Ведучий.  Шановні гості, вчителі, учні, батьки свято наше закінчується, але наші таланти ще тільки  починають рости.

 

Ведучий.  І нехай щороку поповнюються наші Сузір’я новими талановитими зірочками, і збагачується і розширюється наша шкільна талановита родина.

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Богдан Ольга Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
19 лютого 2018
Переглядів
13370
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку