Цікава інформація "Що таке булінг та його прояви в Україні та світі?"

Про матеріал

«Булінг фактично є зменшеною копією терористичного акту», – наголошує Богдан Петренко. Із проявами булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей. Такі дані оприлюднили в Українському інституті дослідження екстремізму. Таке явище, як шкільне цькування однолітків, поширюється по всьому світу, бо насильницька модель поведінки стає дедалі популярнішою. До чого може призвести ігнорування булінгу, як його попередити та чому поліція не завжди може допомогти?

Перегляд файлу

          Що таке булінг та його прояви в Україні та світі?      

Із проявами булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей. Такі дані оприлюднили в Українському інституті дослідження екстремізму. Таке явище, як шкільне цькування однолітків, поширюється по всьому світу, бо насильницька модель поведінки стає дедалі популярнішою. До чого може призвести ігнорування булінгу, як його попередити та чому поліція не завжди може допомогти?

C:\Documents and Settings\Елена\Мои документы\Моя мрія (4).jpeg

 

                                              Булінг в Україні та світі

Булінг (від англійського bullying) – цькування, залякування, агресивне переслідування одного з членів колективу з боку інших представників колективу. Така поведінка має на меті самоствердитися за рахунок когось, підпорядкувати особистість своїм інтересам або заслужити собі загальний авторитет.

Це явище все більше поширюється як в Україні, так і в усьому світі. Обумовлене це, зокрема, тим, що набуває популярності насильницька модель поведінки, пояснюють спеціалісти.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Україна посідає четверту сходинку серед країн Європи за рівнем проявів агресії підлітків. «На першому місці Росія, на другому – Албанія і на третьому – Білорусь», - зазначає Олег Зарубінський.

«У контексті світу Україна, за даними ВООЗ, у 2016 році посіла 7-ме місце за кількістю переслідувачів, 9-те місце за кількістю жертв цькування серед 15-річних», - додає він.

«Крайніми проявами булінгу є формування людиноненависницьких мотивів», - додає Олег.

«Спецслужби Сполучених Штатів заявляють, що тих дітей, які влаштовували розстріли в школах, об’єднувало те, що вони були жертвами булінгу», – розповідає Петренко.

 

C:\Documents and Settings\Елена\Мои документы\Моя мрія (6).jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

    Розшифруйте хмаринку від Богдана Петренка

C:\Documents and Settings\Елена\Мои документы\Моя мрія (1).jpeg

Хмаринка-відповідь: «Булінг фактично є зменшеною копією терористичного акту», – наголошує Богдан Петренко.

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пришиблюк Людмила Андріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
14 листопада 2018
Переглядів
1254
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку