До дня зустрічі птахів

Про матеріал
Матеріал до дня зустрічі птахів.Презентація .Значення та охорона птахів. Важливість охорони довкілля.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Значення та охорона птахів

Номер слайду 2

Усі види птахів мають укорочене обтічне тіло, вкрите піряним покривом. Їхні передні кінцівки перетворилися на крила, а задні слугують для пересування по землі, гілках рослин або плавання у воді. Теплокровність, здатність до польоту та досить високий рівень розвитку нервової системи визначили своєрідність цієї групи хребетних тварин. Значення птахів у природі й у житті людини дуже велике. Переважна більшість з них живиться комахами. Птахи споживають велику кількість їжі та винищують незліченну кількість комах-шкідників. Птахи дуже ненажерливі. Так, синиця за добу з'їдає комах стільки, скільки важить сама. Найменші пташки — піночка, кропив'яник, корольок — важать по 8—10 г, а з'їдають за день до 17 г їжі, тобто майже в 2 рази більше, ніж важать самі. Чималу користь приносять хижі птахи, які живляться ослабленими тваринами і є санітарами в природі. Багато птахів, харчуючись плодами і насінням, сприяють їх поширенню. На деяких птахів існує промислове полювання (головним чином птахів сімейства курячих).

Номер слайду 3

Різновиди птахів :1. Осілі птахи (живуть на одному й тому самому місці). 2. Перелітні птахи ( на зиму перелітають в теплі краї). 3. Кочові птахи ( переміщуються у пошуках їжі не віддаляючись на значні відстані від місць гніздівлі).

Номер слайду 4

Своєю красою і співом птахи приносять людині величезну естетичну насолоду. Птахів необхідно охороняти, розводити в лісопарках, садах, на полях і городах, розвішуючи штучні гнізда навесні й підгодовуючи їх узимку. Значну роль у житті людини відіграють сільськогосподарські птахи. Птахівництво —вигідна галузь тваринництва, що дає багато високоякісної продукції. Свійські птиці - це різноманітні породи курей, качок, гусей, індиків, а також у меншій кількості — фазанів, цесарок, голубів, їх м'ясо смачне і поживне, курячі яйця — один із незамінних продуктів. Завдяки завзятій селекційній роботі людиною виведені різні породи курей: яйценосні, вони дають до 250 яєць на рік і 1,5— 2,5 кг м'яса, м'ясні — дають до 3,5 кг і м'ясо-яйценосні. На цей час розведення свійських птиць поставлено на промислову основу. Робота з їх догляду і приготування для них їжі механізована. Пташенята виводяться в інкубаторах. У нашій країні особлива увага приділяється охороні птахів, занесених до Червоної книги.

Номер слайду 5

Птахи відіграють надзвичайно важливу роль у природі та житті людини: знищують шкідників сільського та лісового господарства, кровосисні види комах;поширюють насіння та інші види рослин; багато видів є обєктами промислу чи спортивного полювання; певні види розводять для отримання мяса, яєць, пуху тощо або як декоративні види.

Номер слайду 6

Дякую за увагу! Виконала Вчитель Одеського ліцею №71.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
19 вересня 2023
Переглядів
166
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку