10 клас біологія
Самостійна робота
Тема. Вуглеводи та ліпіди
Доповнити твердження
1. Вуглеводи, які не розщеплюються на простіші вуглеводи, добре розчинні у воді, мають солодкий смак
2. Найбільш важливі серед них є
3. Полімерні вуглеводи, у яких 2-10 моносахаридних ланок з'єднані ковалентними зв'язками
4. Органічні сполуки, у яких співвідношення атомів Карбону, Гідрогену, Оксигену здебільшого відповідає формулі (, де n = 3 й більше
5. При повному розщепленні 1г вуглеводів вивільняється … енергії
6. Вуглеводи, які можуть накопичуватись в клітинах
7. Похідні жирних кислот і багатоатомних спиртів або альдегідів, які погано розчиняються у воді
8. Полісахарид, який формує зовнішній скелет членистоногих і міститься в клітинній стінці грибів
9. Функція, яка полягає в тому, що жири містяться в цитоплазмі клітин у вигляді включень. ці запаси можуть використовуватись організмом як джерело енергії та як метаболічне джерело води
10. Фосфоліпіди є основою біологічних мембран і виконують
11. Входить до складу клітинних мембран, попередник для синтезу вітаміну D , гормонів надниркових і статевих залоз