Екологічний проект на тему:"Збережемо воду".

Про матеріал
До Всесвітнього Дня води активні учні 6,7,10 класів створили проект,в якому висвітили важливі проблеми,пов'язані з використанням водних ресурсів,згадали функції,загадки води,пропонували свої методи збереження води в домашніх умовах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічний проектна тему: Збережемо воду!

Номер слайду 2

Цілі: Вивчення стану,функцій води;Дослідження проблеми забруднення води;Формування аналітичного мислення,комунікативних умінь. Переконатися,що найважливішою екологічною проблемою на Землі є проблема забруднення води,нестача питної води. Запропонувати шляхи вирішення цієї проблеми.

Номер слайду 3

Завдання проекту: Познайомитися з властивостями,функціями,значенням води у природі та житті людини;Навчитися шукати інформацію в різних джерелах;Набути вміння вести діалог,навичок аргументації,оформлення своїх думок. Навчитися оформляти результати своїх пошуків.

Номер слайду 4

Досліджувана проблема. Вода-одна з найголовніших речовин,потрібних для органічного життя. Рослини та тварини містять понад 60% води за масою. На Землі водою покрито 70,9% поверхні. Вода здійснює у природі постійний кругообіг. У промисловості вода використовується для виготовлення розчинів,охолодження і нагрівання рідин та газів,очищення розчинів і газових сумішей,для транспортування сировини,теплоенергетичних потреб,видалення відходів,миття обладнання,тари,приміщень тощо.

Номер слайду 5

Значення води для життя рослин. На вирощування 1 кг зерна жита потрібно 750 л води. Гектар посіву кукурудзи за вегетаційний період «випиває»її 3млн.л і стільки ж 1 га капусти,а гектар рисового посіву-12-30 млн.літрів. Гектар зрошуваної землі щосекунди поглинає 1 л води.

Номер слайду 6

Чи знаєте Ви?Щорічно у води Світового океану потрапляє 12-15 млн.т нафти?Кожна тонна нафти вкриває тонкою плівкою приблизно 12 км квадратних водної поверхні і забруднює близько мільйона тонн морської води. Вона потрібна рослинам для розчинення поживних речовин грунту. Нестача води у грунті призводить до погіршення живлення рослин і зниження врожаю сільськогосподарських культур.

Номер слайду 7

Вода містить в собі безліч загадок. В даний час 70% території нашої планети покриті водою. При цьому пити можна тільки 1% цієї води. З кожним роком проблем доступу до водних ресурсів стає гостріше. За останні 50 років в світі відбулося цілих 507 конфліктів ,пов’язаних з доступом до води.21 суперечка призвела до військових дій. Де найбільше води? В мантії Землі води міститься в 10-12 разів більше,ніж у Світовому океані. Ще зі школи всі знають,що вода має 3 агрегатних стани:рідкий,твердий і газоподібний. Однак вчені виділяють 5 різних станів води в рідкому вигляді і 14 станів в замерзлому вигляді. Найбільше прісної води-в льодовиках,але для нас вона недоступна. Основа життя-це вода!Всі живі тварини і рослинні істоти складаються з води:тварини на 75%,риби-на 75%.медузи-на 99%,картопля- на 76%,яблука-на 85%,помідори-на 90%,огірки-на 95%,кавуни-на 96%,86% води міститься в тілі новонародженої дитини і до 50% у літніх людей. Найчистіша вода у Фінляндії. Всього в дослідженні свіжої природної води брало участь 122 країни. При цьому 1 млрд.людей по всьому світу взагалі не має доступу до безпечної води. При втраті в 12% води людина не зможе відновитися без допомоги лікаря. При втраті в 20% людина помирає. За допомогою води можна боротися із зайвою вагою. Вживаючи з напоїв тільки воду ,можна різко знизити загальну калорійність раціону. Вода не тільки дарує життя,але може і віднімати.85% всіх захворювань в світі передаються за допомогою води. Щорічно 25 млн. чоловік помирає від цих захворювань. Вода допомагає знизити ймовірність серцевого нападу. Під час досліджень вчені з’ясували,що люди ,які п’ють близько шести склянок води в день,меньше схильні до ризику серцевого удару. За своє життя людина випиває приблизно 35 т води.

Номер слайду 8

До Всесвітнього дня води активні учні 7-х класів створили проекти

Номер слайду 9

Запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році.

Номер слайду 10

Поради

Номер слайду 11

Перегляд відеофільму

Номер слайду 12

Учні 10-А класу пропонують свої методи збереження води

Номер слайду 13

Результат-випуск стіннівки

Номер слайду 14

Учні 7-В класу розповідають…

Номер слайду 15

Учні 6-А кл. захищають свої методи збереження питної води.

Номер слайду 16

Учениці 6-А класу так бачать вирішення проблеми…

Номер слайду 17

Учениці 7-А класу підготували такі факти

Номер слайду 18

Розгляд прислів’їв

Номер слайду 19

Пропонують розглянути

Номер слайду 20

Дані про воду у нашому життіВикористання води у побутіЗаклик до економії води

Номер слайду 21

Цікаві методи економного використання води вдома

Номер слайду 22

Висновок учнів

Номер слайду 23

Висновок. Кожна людина повинна берегти свій найбільший скарб-здоров’я. А на здоров’я людини впливає якість води,яку вона споживає. Тому нам потрібно піклуватися про її екологію.

Номер слайду 24

Екологічний проект підготували учні 6-А,7-х,10-А класу Побузького ліцею разом з учителем біології Вовк М.Є.2019 н.р.

pptx
Додано
29 вересня 2019
Переглядів
3649
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку