Експериментальні та теоретичні методи досліджень законів природи.

Про матеріал
Дана презентація "Експериментальні та теоретичні методи досліджень законів природи" може бути використана як шаблон до уроку відповідної теми (Фізика НУШ 7 клас). Підручник: «Фізика» для 7 класу закладів загальної середньої освіти (авт. колектив: В. Бар’яхтар, Ф. Божинова, С. Довгий, М. Кірюхін, О. Кірюхіна. Модельна навчальна програма «Фізика. 7–9 класи» для закладів загальної середньої освіти (автори Кремінський Б. Г., Гельфгат І. М., Божинова Ф. Я., Ненашев І. Ю., Кірюхіна О. О)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Експериментальні та теоретичні методи досліджень законів природи.7 клас НУШУрок №2

Номер слайду 2

Сьогодні на уроці дамо відповіді на запитання: Як учені отримують знання про навколишній світ?Якими методами вони користуються?

Номер слайду 3

Виберіть з переліку назви фізичних тіл, речовин та фізичних явищ: вода (1), велосипед(2), ручка(3), гальмування(4), алюміній(5), ліхтарик(6), телефон(7), коливання(8), охолодження(9), повітря(10), кипіння(11), скло(12).

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вправа №1 (3). Знайдіть у реченні приклади фізичного тіла, речовини, фізичного явища. Заповніть таблицю*. Дівчинка поклала кубики льоду в склянку із соком і так захопилася спілкуванням із друзями, що не помітила, як лід розтанув. Вправа №1 (4). Визначте, про яке фізичне явище йдеться в кожному реченні. Обертається гвинт м’ясорубки. Овочі нагрілися на грилі. У безхмарний день небо опівдні блакитне.

Номер слайду 6

Розгляньте зображені відрізки. Який відрізок за результатами спостережень є коротшим?Чи завжди через спостереження можна отримати правильну відповідь?

Номер слайду 7

Спостереження – це процес, під час якого дослідник/дослідниця спостерігає за явищем, не втручаючись в його перебіг.

Номер слайду 8

Метод спостереження —це спосіб дослідження, за якого аналізуються та описуються об’єкти іявища. Спостереження дозволяє вивчати явища природи. Щоб зясувати суть явища необхідно зібрати матеріал та проаналізувати його.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕНЬ

Номер слайду 13

МОДЕЛЮВАННЯ

Номер слайду 14

Основні етапи отримання нових знаннь

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Обговорення вивченого матеріалу1. Які методи пізнання навколишнього світу вам відомі?2. Що таке спостереження? 3. Що таке експеримент? Чим експеримент відрізняється від спостереження?4. Яких етапів дотримуються вчені у ході фізичних досліджень?5. Що таке фізична модель? Для чого створюють фізичні моделі?

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Опрацювати § 2. Slidehood.com. Вправа № 2 (1-4).

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Презентації
Додано
9 вересня
Переглядів
1030
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку