"Енергетичні напої "надають крила" чивбивають...?"

Про матеріал
Матеріал можна застосовувати для проведення годин спілкування чи бесід про здоровий спосіб життя та здорове харчування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Енергетичні напої —«надають крила» чи вбивають?..»

Номер слайду 2

Енергетичні рослини. Кава. Чай. Мате. Горіхи коли. Кока. Лимонник китайський. Елеуторокок. Женьшень. Аралія. Ефедра

Номер слайду 3

1984 рік. Поява енергетичних напоїв на ринку. Австрійський підприємець. Дітріх Матешиц

Номер слайду 4

Склад, типовий для будь-якого енергетичного напою: Основна діюча речовина – кофеїн, що стимулює розумову активність, для чого цілком достатньо спожити його в кількості 100 мг. Подвоєна доза кофеїну здатна підстьобувати діяльність серцево-судинної системи, а для цього вже необхідно випити декілька баночок енергетика.

Номер слайду 5

Таурин. Так називається амінокислота, яка утворюється в організмі людини, точніше – в його м’язової тканини. У помірних кількостях вона піклується про нормальну інтенсивності серцевих скорочень.

Номер слайду 6

Карнітин – амінокислота, що синтезується печінкою людини шляхом трансформації метіоніну і лізину. Без її присутності в організмі буде неможливий жирової і енергетичний обмін.

Номер слайду 7

Лікарські рослини, що володіють тонізуючим ефектом – женьшень і гуарана. Ці натуральні компоненти допомагають переносити фізичні навантаження, борються з утворенням холестеринових бляшок на стінках кровоносних судин і очищають клітини печінки. Втім, деякі медики не схильні приписувати цим рослинам такі серйозні цілющі властивості.

Номер слайду 8

Вітаміни. Напевно, буде зайвим говорити про роль вітамінів – це знають всі. Однак слід також знати, що, починаючи з певної дози, ці речовини перестають засвоюватися організмом і просто «пролітають» на вихід.

Номер слайду 9

Екстракт зеленого чаю – матеин. Вважається, що він допомагає боротися із зайвою вагою, притупляючи почуття голоду.

Номер слайду 10

Мелатонін – гормон, що виробляється головним мозком і забезпечує добовий ритм життя людини.

Номер слайду 11

Безалкогольний енергетичний напій складається з:води підготовленої артезіанської; цукру; кофеїну; теоброміну; теофіліну; таурину; вітамінів групи В; ароматизаторів; барвників.

Номер слайду 12

Тимчасовий ефекткомплекс вітамінів в поєднанні з глюкозою дарує заряд енергії, надає тонізуючу дію на організм, робить людину більш бадьорою і зосередженлю; робота мозку істотно активізується, тому енергетичні напої так подобаються студентам під час сесії, любителям галасливих нічних вечірок і трудоголікам, яким постійно не вистачає часу; якщо порівнювати баночку енергетика зі стандартною чашкою кави, то тривалість дії першого напою в два рази вище, ніж другого.

Номер слайду 13

Негативний вплив на організм людини Незважаючи на те, що вживання енергетиків приносить тимчасову користь організму, але все ж мінусів набагато більше, ніж плюсів, адже:ці напої мають високу калорійність; кофеїн, який присутній в складі енергетика, є стимулюючою речовиною і викликає звикання. Позбутися від такої залежності дуже нелегко; якщо вживати більше добової норми енергетиків, то цукор в крові активно зростає, а артеріальний тиск починає різко підвищуватися; багато людей, що систематично вживають енергетики, думають, що напій дарує їм заряд бадьорості. Насправді організм використовує свої резервні запаси, поступово виснажуючи їх. Після прийому енергетиків організму потрібно відновлюватися.

Номер слайду 14

Шкода і небезпека:порушення роботи центральної нервової системи; розвиток цукрового діабету; різні патології шлунково-кишкового тракту;психічні порушення;тромбоз;погіршення роботи серця і серцево-судинної системи;епілепсія, анафілаксія; погіршення уваги, зниження працездатності, втрата інтересу до оточуючих і до життя;звикання.

Номер слайду 15

Плата за різкий сплеск штучної бадьорості – жахливі проблеми зі здоров’ям!

pptx
Додано
22 лютого 2022
Переглядів
451
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку