Філворд по темі «Електричний заряд та електромагнітна взаємодія» (8 клас)

Про матеріал
Після вивчення теми «Електричний заряд та електромагнітна взаємодія» у кінці уроку можна запропонувати учням розгадати філворд по даній темі.
Перегляд файлу

Філворд  по темі  «Електричний заряд та електромагнітна взаємодія» (8 клас)

Підручник.Фізика: підруч. для 8 кл. загальноосв. навч. закл. / В. Г. Бар’яхтяр, С. О. Довгий, Ф. Я. Божинова. О. О. Кірюхіна. – Х.: Вид-во «Ранок», 2016.

Після вивчення теми  «Електричний заряд та електромагнітна взаємодія»  у кінці уроку   можна запропонувати учням розгадати філворд по даній темі.              фізика 2 3

При розгадуванні угорських кросвордів (філвордів) потрібно вписувати відповіді в прямокутник з розставленими літерами. Точніше, не вписувати, а знаходити і  викреслювати. У філворді слова можуть змінювати напрямок і згинатися, як завгодно, але при цьому перетинатися один з одним вони не повинні взагалі – одна буква знаходиться тільки в одному слові. В угорському кросворді немає заштрихованих клітин, а всі букви вже наведені. Необхідно відшукати слова, до яких даються визначення; слова можуть ламатися в будь-якому напрямку по вертикалі або горизонталі, але не по діагоналі. Після ви креслення всіх слів порожніх клітин залишитися не повинно.                                                                                                                                                                                                                                                                          Завдання. Вам потрібно спочатку записати у зошитах назви понять, про які йдеться, а потім  потрібно знайти у таблиці відповіді на питання та викреслити їх.              

  1. Атом не розпадається завдяки електромагнітній …  (взаємодії).
  2. Давньогрецький філософ. Математик, дослідник природи …(Фалес) натирав хутром шматок бурштину і спостерігав притягання.
  3. Процес, у результаті якого тіла набувають властивості притягувати до себе інші тіла, називають …  (електризацією) тіл.
  4. Інтенсивність електромагнітної взаємодії може бути … (різною).
  5. Фізична величина, яка характеризує властивість частинок і тіл вступати в електромагнітну взаємодію, називається електричним … (зарядом).
  6. Одиниця електричного заряду в СІ - … (кулон)
  7. Існують …(два) роди електричних зарядів.     

 Учні одержують таблиці по варіантах.

В

Ф

Е

Л

Е

К

Т

Р

З

А

З

А

Р

Я

Д

И

А

Л

Р

Д

В

А

О

З

Є

Е

І

К

У

Л

М

А

М

С

З

Н

О

О

Н

Ц

О

Д

І

Ї

Ю

Ю

Є

І

 

Відповідь.  

 Закреслені слова:  взаємодії, Фалес, електризацією, різною, зарядом, кулон, два .

В

Ф

Е

Л

Е

К

Т

Р

З

А

З

А

Р

Я

Д

И

А

Л

Р

Д

В

А

О

З

Є

Е

І

К

У

Л

М

А

М

С

З

Н

О

О

Н

Ц

О

Д

І

Ї

Ю

Ю

Є

І

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
6 серпня 2020
Переглядів
677
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку