Фізичний квест "У світі електрики" для учнів 8 класу. Четвертий етап.

Про матеріал
Даний матеріал містить завдання фізичного веб квесту. Цей інструмент можна використовуваи під час проведення тематичного тижневика, дистанційного навчання, як один з варіантів позакласної роботи..
Перегляд файлу

Четвертий  гейм

На данному етапі необхідно правильно  відповісти на запитання.

За кожне правильне виконане завдань даного гейму, надіслане протягом 1 години, ви можете отримати 0,5 бали (всього7 завдань, отже, максимальна можлива кількість балів даного гейму – 3,5 бали). Хто відправить завдання пізніше -  отримає половину заявлених балів за кожну із правильно вказаних відповідей.

Завдання 1

Багато винаходів і інноваційних технологій ставлять на комерційні рейки. Це ж сталося і з електрикою. Перша комерційна  електростанція запрацювала в 1882 році, забезпечуючи лише кілька кварталів електрикою. В якому місці це відбувалося? 

Завдання 2

З електричними приладами ми маємо справу з малечку. Як нас захоплювали ляльки, що розмовляють, машини, що миготіли різнобарвними вогниками, захоплювало електричне піаніно. Ці спогади далеко не повні. Не знаю ,чи пам’ятаєте ви свою першу іграшку, що живилась електрикою. А ось інформацію про перший електричний прилад, що з’явився на цей світ, маєте знайти. 

Завдання 3 

Не одноразово на уроках ОБЖ , фізики, класних годинах вам  вчителі нагадували про правила безпечного поводження з електрикою та електричними приладами. Вкажіть прізвище науковця,  що вважається першим постраждалим від електричного струму. Він спорудив акумулятор, а той так його вдарив струмом,що вчений втратив свідомість.

 

Завдання 4

Хто з вас не бачив дивовижну і, водночас, моторошну екранізацію історії про Франкенштейна?  Звідки взялась думка, про можливість оживити істоту за допомогою електрики? Напевно, творців цієї фантастичної історії надихнули фізичні експерименти. У 1791році перше в світі було доведено виникнення електричного струму в м’язах живих істот. 

Як звали науковця , який за допомогою електричного струму заставив жаб’ячу лапку порухатися? 

Завдання 5

У опануванні курсу фізики найцікавішим, мабуть, є проведення всіляких дослідів. Так ось, в  1746 році фізик Жан Антуан Нолле  вперше провів  один цікавий дослід, розрядивши через ланцюг із живими істотами батарею з лейденських банок.

Вкажіть з кого складався цей живий ланцюжок.   

Завдання 6

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/55/Lichtenberg_figure_in_block_of_Plexiglas.jpg/220px-Lichtenberg_figure_in_block_of_Plexiglas.jpgНе відкрию великої таємниці, якщо скажу, що сучасне мистецтво тісно пов’язане з фізикою.  На малюнку ви можете бачити зафіксоване розподілення іскрових каналів, що утворюються на поверхні твердого діелектрика при ковзаючому електричному іскровому розряді. Між іншим, такі ж «картини»  утворюються на тілі людей в яких потрапляє блискавка.

Вкажіть прізвище науковця, який вперше спостерігав ці картини. 

 

 

Завдання 7

« Без сумніву, всі наші знання починаються з досліду» стверджував  Е.Кант. Зрозуміло, що розвиток уявлень про електрику ніяк не могло обійтись без експерименту. На початкових етапах дослідження у науковців була відсутня спеціальна апаратура і вченим приходилося йти на ряд неординарних вчинків. Що  вчинив російський вчений Василій Петров,який  вперше науково описав явище електричної дуги,щоб краще відчувати  слабкі струми?     

 

Правильні відповіді.

  1. Нью Йорк
  2. Швейна машинка.
  3.  Клейст
  4. Луїджи Гальвани.
  5. З монахів
  6. Карл  Ліхтенберг.
  7. Зрізав верхній шар шкіри на пальцях.

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Тымчишин Сергей
    Переглянув усі гейми квесту "У світі електрики". Проведена велика робота. Дуже цікаво! Дякую!
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
1017
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку