Формувальне оцінювання - запрука успіху

Про матеріал

У даній презентації представлена загальна інфомація про формувальне оціювання. Про важливість формувального оцінювання та зворотного зв'язку у навчальному процесі. Презентація містить у собі посилання на розгорнуту інформацію про різні техніки формувального оцінювання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

формувальне оцінювання – запорука успіху. Підготувала:консультант ЦПРППМарина ПАЛІЙ

Номер слайду 2

У базовій загальній середній освіті передбачено такі види оцінювання: Поточне та формувальне оцінювання з метою відстеження особистісного розвитку учнів, їхнього навчального поступу, процесу здобуття навчального досвіду як основи компетентності для розроблення індивідуальної освітньої траєкторії учнів. Підсумкове оцінювання, під час якого результати навчання здобувачів освіти співвідносяться з обов’язковими результатами, визначеними державним стандартом

Номер слайду 3

Формувальне оцінювання — це оцінювання, яке мотивує дітей вчитися. В основі формувального оцінювання лежить рефлексія в освіті – усвідомлення учнем своєї навчальної діяльності, аналіз власних результатів навчання з метою підвищення їх ефективності. Рефлексія привчає учня до систематичного аналізу результатів власної діяльності, зокрема й не пов’язаної з навчанням у школі.

Номер слайду 4

Зворотний зв'язок — це «інформація, яка має спонукати учня змінити власні дії або мислення з метою покращення навчання» (Валері Шуте [2008]). Він повинен бути: Пов'язаним із очікуваними результатами;Своєчасним та актуальним;Орієнтованим на дії;Індивідуальним;Зрозумілим.

Номер слайду 5

Формувальне оцінювання має

Номер слайду 6

Формувальне оцінювання мотивує учнів навчатись. Воно демонструє їхній прогрес та показує, що потрібно зробити, щоб досягти своєї навчальної мети. Але як вчителю-предметнику оцінити велику кількість учнів у класі та знайти підхід до кожного?На мою думку, ці функції може виконати формувальне оцінювання. Якщо діти будуть самі визначати свої слабкі місця та оцінювати себе, це допоможе сформувати величезну довіру між вчителями та учнями. І до цього варто ставитися дуже відповідально.

Номер слайду 7

Техніки формувального оцінювання бувають:

Номер слайду 8

Опис технік формувального оцінювання учнів можна побачити за QR-кодом наведеним нижче

Номер слайду 9

Одним із найцікавіших та найсучасніших варіантів здійснення формувального оцінювання є використання численних сервісів для проведення опитування, тестування та ігор. Серед них Triventy, Google Forms, Learning. Apps, Kahoot!Mentimeter, Сlasstime, Quizelize, Quizlet, Plickers, На урок, всеосвіта та багато інших.

Номер слайду 10

Використання онлайнових сервісів дозволяє економити час на проведенні оцінювання, додатково вмотивовувати учнів, спонукати до більш глибокого вивчення предмета, та, врешті-решт, перетворювати навчання та оцінювання на цікаву гру.

Номер слайду 11

Пам’ятайте, формувальне оцінювання не передбачає виставлення оцінки! Його основна мета допомогти дитині отримати кращий результат.

pptx
Додано
17 квітня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку