Гігієнічні та санітарні вимоги

Про матеріал
Гігієнічні та санітарні вимоги до утримання підприємств ресторанного господарства. Вимоги до виробничої санітарії та особистої гігієни працівників
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Гігієнічні та санітарні вимоги до утримання підприємств ресторанного господарства. Вимоги до виробничої санітарії та особистої гігієни працівників"

Номер слайду 2

Регулярне прибирання приміщень. Вентиляція та освітлення виробничих площ. Контроль за температурою та вологістю. Підтримка чистоти підлоги, стін та робочих поверхонь. Гігієнічні вимоги до утримання приміщень

Номер слайду 3

Санітарні вимоги до обладнання. Регулярна дезінфекція інвентарю та обладнання. Утримання холодильних установок в належному станіЧітке зонування зон приготування їжі (окремо для сирої та готової продукції)Використання тільки харчових матеріалів у процесі виробництва

Номер слайду 4

Вимоги до водопостачання та водовідведення. Обов’язкове забезпечення гарячою і холодною водою. Водопостачання має відповідати санітарним нормам. Правильне утримання каналізаційної системи

Номер слайду 5

Носіння спеціального одягу (формений одяг, шапочки, рукавиці)Миття рук перед кожним етапом приготування їжіРегулярне проходження медичних оглядів. Заборона виходу на роботу при хворобіОсобиста гігієна працівників

Номер слайду 6

Вимоги до виробничої санітаріїДотримання чистоти на робочих місцях. Використання окремого інвентарю для різних видів продуктів. Сортування та швидка утилізація відходів. Контроль за наявністю шкідників та проведення заходів для їх усунення

Номер слайду 7

Висновок. Дотримання гігієнічних та санітарних вимог забезпечує безпеку харчових продуктів та захист здоров'я відвідувачів. Регулярне навчання персоналу з питань гігієни та санітарії є важливою частиною роботи на підприємствах громадського харчування

pptx
Додано
23 вересня
Переглядів
129
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку