Година спілкування "Україна- Європейська держава", присвячена Дню Європи в Україні

Про матеріал
Вкладення містить презентацію до ранкової зустрічі, присвячену Дню Європи в Україні. Доцільно використовувати під час проведення години спілкування. Запропонований матеріал сприятиме усвідомленню учнями місця України серед інших країн, особливо Європи, допомогти зрозуміти важливість Європейського об'єднання, приналежність України до європейської сім’ї народів, акцентувати увагу на необхідності розширення знань про Україну як можливого члена Євросоюзу, сприяти формуванню нового європейського світогляду молоді, розвивати навички творчого мислення учнів шляхом їхнього включення в полеміку, формувати моральні пріоритети, які визначають людину найвищою цінністю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Автор ресурсу. Ратушна Наталія Миколаївна - вчитель української мови та літератури Лукашівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів» Чорнобаївської селищної ради Черкаської областіГодина спілкування «Україна – Європейська держава»

Номер слайду 2

Згідно з ініціативою Президента України Володимира Зеленського та відповідно до Указу №266/2023 від 8 травня 2023 року, відтепер щороку День Європи в Україні відзначатиметься

Номер слайду 3

Таким чином цьогоріч Україна приєднується до відзначення Дня Європи разом із країнами Європейського Союзу в статусі країни-кандидата на членство в ЄС. Ми є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями, а Збройні Сили України міцно стоять на захисті всієї Вільної Європи.https://oda.zht.gov.ua/news/tsogorich-my-vidznachayemo-den-yevropy-razom-z-yevropejskymy-krayinamy-u-yakosti-kandydata-u-chleny-yes-video/

Номер слайду 4

Саме в цей день 1950 року, тодішній міністр закордонних справ Франції Робер Шуман, один із батьків-засновників Об’єднаної Європи, проголосив свою відому декларацію. Вона розпочинається словами: «Мир у світі неможливо забезпечити без прогресивних зусиль, сумірних рівню небезпеки, яка перед ним постає». Нині вважається, що Декларація Шумана офіційно започаткувала процес європейської інтеграції. А 9 травня затверджено в Європейському Союзі як День Європи, один із офіційних символів ЄС.

Номер слайду 5

8 квітня 2022 р. Президент України Володимир Зеленський передав заповнену анкету-опитувальник главі представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу.

Номер слайду 6

Він зазначив, що це один з етапів для нашої держави до вступу у ЄС. «Поступ нашої держави до ЄС відбувається в дуже трагічний час, коли багато українців, які сповідують європейські цінності, втрачають життя. Однак народ України об’єднаний цією метою – відчувати себе нарівні, частиною Європи, частиною Європейського Союзу. Ми віримо, що здобудемо підтримку й станемо кандидатом на вступ. Після цього розпочнеться фінальний етап. Дуже віримо, що ця процедура відбудеться в найближчі тижні і що вона буде позитивною для історії нашого народу, зважаючи на ціну, яку він заплатив на шляху до незалежності й демократії».

Номер слайду 7

Ідея Об’єднаної Європи народилась із прагнення до інтеграції, аби не допустити повторення помилок минулого й кровопролитних воєн, що роздирали європейський континент.  Для захисту цінностей свободи, демократії, рівності, поваги та захисту прав людини – основ розвитку Європейського Союзу. Україна як ніхто знає ціну єдності демократичних країн, чия підтримка дозволила б нам зупинити російського агресора. Євросоюз як ніколи об’єднаний у солідарності й підтримці України в усіх вимірах із перших днів вторгнення.

Номер слайду 8

Відзначаючи День Європи 9 травня (разом з іншими європейськими країнами), ми підкреслюємо нашу єдність та силу, нашу віру в європейський інтеграційний проєкт, як рушія розвитку та миру на континенті. Тут, в Україні, ми разом пишемо новий розділ історії Вільної Європи. УКРАЇНА – ЄВРОПЕЙСЬКАДЕРЖАВА

Номер слайду 9

Ми не просто синхронізуємо свій календар з європейським, ми вкотре стверджуємо свою приналежність до ціннісного простору, де немає місця Дню перемоги в радянсько-російському квазірелігійному культі переможців. 

Номер слайду 10

 Після Революції Гідності 2014 року, ми почали відходити від радянської традиції «победобєсія», заміщуючи нав’язані традиції на свідомо обрані європейські. Їхня суть — відзначати не День перемоги 9 травня, а День пам’яті та примирення 8 травня. Разом із європейськими країнами ми вшановуємо полеглих у найкривавішій і наймасовішій війні в історії людства, що супроводжувалась мільйонами жертв і жахливими злочинами тоталітарних режимів.

Номер слайду 11

Пригадаймо

Номер слайду 12

Для чого люди вийшли на Майдан?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Народ мій є, Народ мій завжди буде, Ніхто не переможе мій народ!

Номер слайду 15

Майдан об'єднав нас усіх, дав віру і наснагу, упевненість і гордість.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Вже другий рік поспіль Україна відстоює на полі бою свою незалежність від «руського міра», самобутню ідентичність та своє європейське вільне майбутнє. В його основі – повага до людської гідності замість культу знецінення людського життя (дегуманізації), який розквітає в сучасній росії.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Єднає нас, людей, планета, Яка у Всесвіті одна, І той, хто близько чи далеко, Тобі мов брат або сестра. Нам разом на землі цій жити, Любить і мріять, будувать, творить, Щоб зберегти її, ми мусим щось робити,Ми мусим діяти – не тільки говорить. Що можу я? Один – мізерно мало, Та разом – сила чимала. Від кожного залежить, щоб не стала Вже завтра гіршою земля. Всесвіт, суспільство, людина... Це те, заради чого ми живем і творимо.

Номер слайду 21

Я всім серцем люблю Україну свою, Про майбутнє ми дбаєм щоднини: А в Європу усім ми народом йдемо, Щоб було якнайкраще людині. Кожен із нас стверджує:

Номер слайду 22

І сьогодні настав вже омріяний час: Ми віримо, що скоро настане омріяний час, Ми віримо, що скоро настане омріяний час, І стане Незалежною та мирною наша Вкраїна. Із тризубом і гімном у Євросоюз Ведуть ЗСУ нашу землю – Україну! https://www.youtube.com/watch?v=_A-f8idp. Jd. U

Номер слайду 23

Cьогоднішній рівень відносин України та Європейського Союзу діловий та практичний.

Номер слайду 24

https://www.youtube.com/watch?v=b. KDvp4mrpg4

Номер слайду 25

https://oda.zht.gov.ua/news/tsogorich-my-vidznachayemo-den-yevropy-razom-z-yevropejskymy-krayinamy-u-yakosti-kandydata-u-chleny-yes-video/https://oda.zht.gov.ua/news/tsogorich-my-vidznachayemo-den-yevropy-razom-z-yevropejskymy-krayinamy-u-yakosti-kandydata-u-chleny-yes-video/https://www.youtube.com/watch?v=b. KDvp4mrpg4https://www.youtube.com/watch?v=_A-f8idp. Jd. UСПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ:Інтернет-ресурси:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Білецька Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Ратушна Наташа
Додано
10 травня 2023
Переглядів
402
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку