Гра "Козацькі розваги"

Про матеріал
Дана презетація є чудовим доповненням до сценарію гри "Козацькі забави". Презентація повністю відповідає змісту сценарію, що дає можливість швидше та легше підготуватись до виховного заходу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

1 жовтня – День українського козацтва

Номер слайду 2

Номер слайду 3

На 1 жовтня припадає одразу три величних свята ‒ День Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника Вітчизни.

Номер слайду 4

Відомо, що свято Покрови було на Січі найвеличнішим. Козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею і захисницею, і вірили в її силу. Саме 1 жовтня відбувалась Велика Рада, чи як її ще називали Козацька Рада. В цей день обирали отамана і вирішували, як жити на наступний рік.

Номер слайду 5

День Покрови – одне зі знаменних християнських свят. Існує легенда, чому так повелось. Розказують, що коли у десятому столітті на Візантію напали сарацини і намагались захопити Царгород, захисники міста у відповідь на свої молитви побачили Пресвяту Богородицю, що зняла з голови покрову і розпростерла над ними. Загарбники відступили. Царгород вистояв. З тих часів Пресвяту Богородицю шанують, люблять і звеличують.

Номер слайду 6

Українське козацтво має довгу уславлену історію. Перші офіційні згадки про козаків можна знайти ще у 1492 році. Саме тоді запорожці нанесли нищівну поразку турецькій воєнно-морській галері і визволили з полону своїх побратимів. Ось з цієї розповіді і починаються літописи про мужні подвиги і легендарні походи козаків.

Номер слайду 7

З часом свято отримало ще одну назву – Козацька Покрова. А в Україні з 1999 року 1 жовтня офіційно відзначають День козацтва.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Шануємо захисників. Починаючи з 2014 року, 1 жовтня набуло ще одного значення – українці святкують День захисника Вітчизни.

Номер слайду 10

Що ж ми знаємо про козаків?

Номер слайду 11

Гра козацькі розваги

Номер слайду 12

перший конкурс «Привітання»

Номер слайду 13

«Конструктор літака»Кожному члену команди пропонується зробити паперовий літак та випробувати його. Перемагає та команда, чий літак здолає найдовшу відстань. Цей конкурс не на швидкість, тому не поспішайте.

Номер слайду 14

«Збирання грибів»Учасникам зав’язують очі. В цей час на підлозі розсипають «гриби». За командою учасники починають збирати «гриби», аж поки на підлозі не залишиться ні одного. Переможе той, хто назбирає найбільше грибів.

Номер слайду 15

«Снайпер»Перед командами на підлозі стоять порожні коробки. Члени команд по черзі підходять до коробки і намагаються попасти в коробку горошиною, не нахиляючись вниз. Цей конкурс проходить не на швидкість, тому учасники мають час прицілитися. Скільки горошин буде у коробці, стільки і балів отримає команда.

Номер слайду 16

Вірші у виконанні наших дівчат

Номер слайду 17

Кожен швець отримує рулон туалетного паперу, яким потрібно одягнути козака від голови до ніг за 3 хвилини акуратно і стильно. Виграє той, хто зробить це краще. Цей конкурс на швидкість, тому поспішайте.«Одягни козака»

Номер слайду 18

Конкурс «Глядач»Глядачі правильно відповідають на запитання і свій бал віддають тій команді, за яку вболівають.

Номер слайду 19

«Кульки»Для участі запрошуємо по одному учаснику від команди. Кожному учаснику видається по кульці. За командою учні повинні надувати кульки. Переможе той козак, кулька якого першою лопне.

Номер слайду 20

«Кенгуру»Учасники змагань кладуть м’яч між колінами і стрибають до стільця, оббігають його і стрибають назад, передають м’яча іншим учасникам команди. Якщо м’яч загубився, треба його знову затиснути між колінами на тому місці, де він впав, і стрибати далі. Виграє команда, яка найшвидше дістанеться фінішу.

Номер слайду 21

Підрахунок балів. Оголошення результатів

Номер слайду 22

Вручення дипломів

Номер слайду 23

Дякую за увагу

pptx
Додано
1 квітня
Переглядів
29
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку