Інтерактивна презентація "Колобок у Інтернеті"

Про матеріал
Презентація до Дня безпечного Інтернету. Інтерактивна презентація, завдяки якій учні разом із відомими казковими героями познайомляться та пройдуть тестування з правил безпечної роботи в Інтернеті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казка-розповідь «Колобок у Інтернеті»

Номер слайду 2

Жили-були старий зі старою. Спекла баба колобок і поставила його охолоджуватися.

Номер слайду 3

Озирнувся колобок, а перед ним стоїть комп'ютер. Надокучило йому без руху лежати. Скотився він з вікна на лаву, з лави - на комп'ютер, і потрапив у віртуальний ліс.

Номер слайду 4

Не знав колобок про небезпеки, які можуть підстерігати його в Інтернет-мережі.

Номер слайду 5

Котиться Колобок у віртуальному лісі. І зустрівся йому дорогою Заєць із вірусами.

Номер слайду 6

І каже Заєць: - Колобку, Колобку, візьми в мене цікаву комп’ютерну гру. Будеш із дідусем гратися!Погодитися. Відмовитися

Номер слайду 7

Побіг Колобок далі. А назустріч йому Сірий Вовк- розбійник зі стрілялками–вбивалками.

Номер слайду 8

Каже Сірий Вовк: - Ходімо до мене в гості, пограємо разом у комп’ютерні ігри. Постріляємо зайчат! Погодитися. Відмовитися

Номер слайду 9

Побіг Колобок далі. А назустріч - Ведмідь-купець із товарами різноманітними.

Номер слайду 10

Ведмідь каже: - Любий Колобку, у мене є все, що тобі потрібно! Давай, купуй побільше товару, отримаєш знижку!Погодитися. Відмовитися

Номер слайду 11

Пішов Колобок далі, а назустріч - Лисуня–Красуня, яка любить вивідувати домашні адреси й особисті дані!

Номер слайду 12

Лисиця й каже: - Колобку, хочеш я тебе познайомлю зі своєю подругою. У вас так багато спільного. Дай мені свою світлину, скажи мені свою адресу, ім’я батьків, пароль!Погодитися. Відмовитися

Номер слайду 13

Будьте обережні в Інтернеті!

Номер слайду 14

Ти помилився, бо щоб запобігти зараженню комп’ютера вірусами, треба пам’ятати: Не забувай оновлювати антивірусну програму! Не скачуй неліцензійні програмні продукції!Якщо вас щось лякає в роботі комп'ютера, негайно вимкніть його. Розкажіть про це батькам або іншим дорослим.

Номер слайду 15

Ти помилився!Треба пам’ятати: Тривала участь у комп’ютерних іграх призводить до: Перевантаження верхніх кінцівок. Підвищення навантаження на зір. Виникнення стресу в разі втрати інформації. Інтернет- немов життя,Ти не викидай сміття. Від родинних справ важливих, Злодіїв забудь брехливих,І спитай у мами, тата,Можна чи тобі скачати. Мультик, фільм чи гру веселу. Не пиши без них новелу,З татом перегляньте фото,І забудьте всі турботи. Правила не забувайте,Про безпеку пам’ятайте!

Номер слайду 16

Ти помилився!Треба пам’ятати: Не реєструйся всюди без потреби! Не піддавайся яскравим рекламам-вказівникам!Завжди повідомляй дорослим про всі випадки в Інтернеті, які викликали у тебе збентеження або тривогу. Ти дуже довго спілкувався,І час так швидко промайнув. З тобою незнайомий хтось вітався,Ти на годинник глянути забув. Твої секрети розлетілись,Як із-під стріхи горобці: Як із сестрою ви сварились,А в мами підгоріли голубці. А потім вам прийшов рахунок –великоцифровий малюнок. У мами очі стали, як два блюдця,Чомусь батьки вже не сміються. Сердитий ходить тато,бо Інтернет з’їв грошей забагато.

Номер слайду 17

ЗАБОРОНЕНОТи помилився!Треба пам’ятати: Та вирішив одного разу. Без дозволу батьків. Створити електронну адресу. Під іменем своїм. Написав і вулицю, і дім,І номер квартири в нім. Розмістив на сайті фото батьків. В анкеті ти вказав. Усе - усе, що про дорослих знав. Ніколи не повідомляйте свої ім'я, номер телефону, адресу проживання або навчання, паролі або номери кредитних карток, улюблені місця відпочинку або проведення дозвілля. Ніколи не погоджуйтеся на особисту зустріч із людьми, з якими ви познайомилися в Інтернеті. Про подібні пропозиції негайно розкажіть батькам.

Номер слайду 18

Список використаних джерелhttp://konf.koippo.kr.ua/blogs/index.php/blog10/title-243

pptx
Додано
6 лютого 2019
Переглядів
1642
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку