Історія появи цукерок. Мастер клас "Розумний чупа-чупс"

Про матеріал
Історично так склалося, що цукерки існують з давніх часів. Їх прабатьками були стільники, взяті з бджолиних вуликів. Вперше цукерки почали робити в Середньовіччі, ще задовго до того, як з'явився цукор. Тоді натуральні цукерки робили з меду. Сьогодні купити кондитерські вироби з натуральних складових легко і швидко - досить лише зайти в крамничку. А ще можна створити з цукерки витвір мистецтва додавши трохи фантазії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія цукерокмастер-клас “Розумний Чупа-чупс”

Номер слайду 2

Інформаційне бюро: Цукерка – кондитерський виріб, виготовлений переважно із цукру або шоколаду. Сучасне слово «цукерка» походить від слова цукор, що є зазвичай основним складником цього кондитерського виробу. Слово "цукерка" на латині означало "приготоване зілля" і було частиною лексикону фармацевтів! А все тому, що зацукровані фрукти, які і дістали цю назву, використовувалися з лікувальною метою. Згодом термін став означати ширше коло кондитерських виробів.

Номер слайду 3

РебусЄГИПЕТ

Номер слайду 4

2. Подорож до Єгипту. Стародавній Єгипет подарував людству цукерки. Цукор тоді не був відомий і замість нього вживали фініки і мед. Найпершими цукерками були цілі горішки, вкриті солодкою глазур'ю. Про зацукрований мигдаль згадується як про вишукані ласощі у збірнику казок «Тисяча і одна ніч». При розкопках в Єгипті археологи знайшли малюнки і записи, що містили відомості про те, як виглядали цукерки і як їх готували.

Номер слайду 5

3. Подорож на СХІДНа Сході цукерки робили з мигдаля й інжиру. У деяких країнах Сходу кожне плем'я мало свого кондитера і таємні рецепти. Арабські країни донині славляться небувалим розмаїттям солодощів. Саме араби вперше почали варити цукор для створення нових видів кондитерських виробів.

Номер слайду 6

4. Подорож до Бельгії Перші шоколадні цукерки були виготовлені в Брюсселі аптекарем Джоном Нойхаузом в 1857 році. Шукаючи засіб проти кашлю, аптекар випадково отримав продукт, який ми сьогодні називаємо шоколадними цукерками. У 1912 році його син став їх продавати. А дружина Нойхауза-молодшого запропонувала загортати їх у фольгу, після чого вони стали надзвичайно популярними.

Номер слайду 7

5. Подорож у космос:)Єдина дозволена цукерка в космосі – чупа-чупс. У Центральному управлінні польотами вирішили, що найбезпечніші в невагомості цукерки якраз льодяники на паличці. Так з'явився рекламний ролик компанії Chupa. Chups із космонавтами.

Номер слайду 8

І про головне! (відео)

Номер слайду 9

Мастер клас!

Номер слайду 10

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
9 червня 2023
Переглядів
401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку