Комп’ютер та діти: користь чи шкода?

Про матеріал
Комп’ютер та діти: користь чи шкода? Дитина і комп'ютер – це поєднання, якого на сучасному етапі життя неможливо уникнути. Діти народжуються і ростуть у той час, коли комп'ютер в будинку – така ж природна річ, як кухонна плита. З одного боку, ми дивуємося, якщо дитина, яка навіть не вміє читати, починає швидко орієнтуватися в дитячих іграх, як швидко вона все схоплює, як вправно справляється з мишкою. Але, з іншого боку, як відігнати дитину від комп'ютера після відведених 30-40 хвилин? Ось це справді проблема.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютер і дитина

Номер слайду 2

Комп’ютер та діти: користь чи шкода?

Номер слайду 3

Дитина і комп'ютер – це поєднання, якого на сучасному етапі життя неможливо уникнути.

Номер слайду 4

Діти народжуються і ростуть у той час, коли комп'ютер в будинку – така ж природна річ, як кухонна плита. З одного боку, ми дивуємося, якщо дитина, яка навіть не вміє читати, починає швидко орієнтуватися в дитячих іграх, як швидко вона все схоплює, як вправно справляється з мишкою. Але, з іншого боку, як відігнати дитину від комп'ютера після відведених 30-40 хвилин? Ось це справді проблема.

Номер слайду 5

Найголовніше для батьків – це знати, як впливає комп'ютер на дитячий організм і скільки часу дитина може проводити за монітором без шкоди для здоров'я.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Існують чотири основних шкідливих чинника: 

Номер слайду 8

1. Навантаження на зір – перший і найголовніший чинник. Тривала робота за комп'ютером призводить до зорової перевтоми, а це, у свою чергу – до зниження гостроти зору.

Номер слайду 9

2. Стиснена поза – сидячи за комп'ютером, дитина дивиться з певної відстані на екран і водночас тримає руки на клавіатурі. Це змушує прийняти певне становище і не змінювати його до кінця гри.

Номер слайду 10

3. Психічне навантаження – третій за важливістю чинник. Комп'ютер вимагає не меншої зосередженості, ніж водіння автомобіля. Цікаві ігри вимагають величезної напруги, якої практично не буває в звичайних умовах. 

Номер слайду 11

4. Випромінювання - у сучасних моніторах передбачені всі заходи безпеки, зокрема те, що називається радіацією, монітор взагалі не виробляє. У ньому просто немає пристроїв з настільки високою енергією.

Номер слайду 12

Пам'ятайте, що робоче місце має бути добре освітлене, але при цьому на монітор не повинні потрапляти відблиски від лампи або пряме сонячне світло. Стіл обов'язково повинен підходити дитині за зростом. Ноги не повинні висіти або бути підігнутими під себе. Під ноги поставте підставочку і стежте за тим, щоб дитина тримала спину рівно, а голову прямо. Екран повинен бути розташований на відстані 70 см від очей вашого чада.

Номер слайду 13

Для дітей важливим є:—  яскраве, насичене, цікаве життя;—  можливість відчувати азарт і ризик;—  можливість виражати агресію прийнятним способом;    —  можливість грати і реалізовувати свою цікавість;— можливість повноцінно спілкуватися з батьками й однолітками.

Номер слайду 14

Біда не в тому, що в нашому житті є електронні засоби інформації та комунікації. Біда в тому, що самим дорослим зручно замінити ними спілкування з дитиною.

Номер слайду 15

Підготувала. Гоменюк Іванна

pptx
Додано
15 січня 2022
Переглядів
312
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку