Комп'ютерна презентація. Програми для роботи з презентацією

Про матеріал
Розробкаа уроку для учнів 5 класу НУШ. Презентація створена на основі матеріалу підручника "Інформатика" авт. Глинський Я.М. В презентації виссвітлено терміни: 1.Що таке презентація 2.Для чого потрібні онлайн-редактори 3.Які існують переваги використання онлайн-редакторів презентацій Є онлайн-завдання та ребуси.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютерна презентація. Програми для роботи з презентацією Нова українська школа5 клас. Побєда Ю. В. Урок 18

Номер слайду 2

Ти дізнаєшся. Що таке презентація. Для чого потрібні онлайн-редактори. Які існують переваги використання онлайн-редакторів презентацій. Дотримуйся правилроботи з комп’ютером.

Номер слайду 3

Побєда Ю. В. Для чого використовують комп’ютерні презентації?Що таке презентація?Поміркуйте. Назви пристрої, призначені для проведення презентацій.

Номер слайду 4

Що таке презентація. Побєда Ю. В. Загалом презентацією називають захід, метою якого є поширення інформації про певну організацію, подію, товар, послугу тощо. Презентація — це виступ перед аудиторією, з метою ознайомлення слухачів з певними відомостями, результатами роботи чи ідеями.

Номер слайду 5

Що таке презентація. Побєда Ю. В. Презентація, яка поєднує впливи на різні органи чуття, є ефективним засобом донесення інформації до людини. Завдання презентації — подати інформацію в цікавій і доступній формі.

Номер слайду 6

Що таке презентація Мультимедія — поєднання різних способів подання інформації: тексту, графіки, відеофрагментів, анімації та звуку. Побєда Ю. В.

Номер слайду 7

Що таке презентація Для створення і демонстрування презентацій використовують спеціальні пристрої: Побєда Ю. В.

Номер слайду 8

Що таке презентація. Комп’ютерна презентація — електронний документ,створений за допомогою спеціальних програм та призначений для демонстрування глядачам. Побєда Ю. В.

Номер слайду 9

Галузі використання комп’ютерних презентацій. Рекламування товарів і послуг. Супровід виступів, демонстрація ідей. Створення фотоальбомів. Наочне подання навчальних матеріалів тощо. Побєда Ю. В.

Номер слайду 10

Програми для створення презентацій. Комп’ютерні презентації створюють за допомогою спеціальних програм — редакторів презентацій. Побєда Ю. В.

Номер слайду 11

Побєда Ю. В. Програми для створення презентацій. СЛАЙДОВІ ПРЕЗЕНТАЦІЇMicrosoft Power. Point. Libre. Office Impress. Zoho Show. Microsoft Office Sway. Доповідач керує показом презентацій, змінюючи слайди на екрані та контролюючи послідовність появи на них певних об’єктів. Є можливість налаштувати автоматичний показ об’єктів через певні інтервали часу.

Номер слайду 12

Побєда Ю. В. Програми для створення презентацій. ПОТОКОВІ ПРЕЗЕНТАЦІЇAn. FX Visual Design. Videopad Editor. Virtual Tour Builder. Презентації призначені для неперервного відтворення послідовності (потоку) об’єктів із заздалегідь визначеним часом показу кожного з них. Це фактично відеофільми, наприклад, рекламногоабо навчального призначення.

Номер слайду 13

Побєда Ю. В. Програми для створення презентацій. Онлайн-редактори для опрацювання та створення різних комп’ютерних презентацій, які є слайдовими або потоковими: Google Presentations (http://docs.google.com/presentation );Prezi.com (http://prezi.com );Zoho Show (http://show.zoho.com );Apple Keynote (https://www.apple.com/ua/keynote );Slide. Rocket (http://www.sliderocket.com ) тощо.

Номер слайду 14

Побєда Ю. В. Програми для створення презентацій. Prezi — це онлайн-платформа, що використовує масштабований інтерфейс,подібний до навігаторів та електронних книг. Інформація міститься не на слайдах, а на безмежному полотні. Об’єкти можна презентувати в довільному порядку.

Номер слайду 15

Побєда Ю. В. Програми для створення презентацій. Google Презентації — редактор презентацій, що входить до складу безплатного веб-програмного офісного пакету компанії Google у межах служби Google Drive.

Номер слайду 16

Побєда Ю. В. Програми для створення презентацій. Zoho Show — онлайнова програма хмарного пакету офісних серверів Zoho. Docs. Можна працювати з інтерактивними елементами, відео, анімацією.

Номер слайду 17

Побєда Ю. В. Програми для створення презентацій. Keynote — це програма для работи з презентаціями на Mac, i. Pad та i. Phone. Створення презентації Keynote починається з вибору теми, яку потім можна змінювати. Слайди в темі містять зразки тексту і зображень для заголовків та основного вмісту. Це програма презентацій з незвичними переходами та професійним дизайном.

Номер слайду 18

Переваги використання онлайн-редакторів презентацій. Побєда Ю. В.безплатне використання програмного забезпечення;доступність користування з будь-якого цифрового пристрою, підключеного до інтернету;можливість роботи над презентацією кількох користувачів;швидке поширення створеної презентації в мережі;використання електронних сховищ даних в інтернеті длязберігання створених файлів;періодичне оновлення версій та поява нових інструментів і функцій.

Номер слайду 19

Побєда Ю. В. Об’єкти комп’ютерної презентації

Номер слайду 20

Побєда Ю. В. Слайдові презентаціїВластивості слайдів комп’ютерної презентації:порядковий номер;колір тла (фону); наявність фонового зображення;макет — зразок чого-небудь, відтворений у зменшеному розмірі. Слайд (англ. slide — ковзати) — це окремий кадр презентації, що може містити заголовок, текст, порядковий номер, графіку, діаграми, колонтитули, тло тощо.

Номер слайду 21

Пригадай, як виглядає Microsoft Power. Point

Номер слайду 22

Дайте відповіді на запитання1. Що таке презентація?2. У яких галузях використовують комп’ютерні презентації?3. Назви цифрові пристрої, за допомогою яких демонструютькомп’ютерні презентації.4. Що таке слайд? Які його властивості?Побєда Ю. В.

Номер слайду 23

Працюємо за комп’ютером

Номер слайду 24

Розгадайте кросворд. Завдання можна виконати в Інтернеті за адресоюhttps://learningapps.org/watch?v=puaeh2p0j17

Номер слайду 25

Розгадайте ребуси. СЛАЙДДЕМОНСТРАЦІЯ

Номер слайду 26

Домашнє завдання. ОПРАЦЮВАТИ § 14с.84-89 Побєда Ю. В.

Номер слайду 27

Дякую за увагу!Побєда Ю. В.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кофанова Наталія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 листопада 2022
Переглядів
3688
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку