Конкурс "Безпечний Інтернет"

Про матеріал

Виховний захід, який можна використати до Дня Безпечного Інтернету, для учнів 5-х класів.

Перегляд файлу

Міністерство освіти, молоді та спорту України

Виноградівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2

 

 

 

 

 

Виховний захід

для 5-х класів

«Безпечний Інтернет»

 

Результат пошуку зображень за запитом "Безпечний Інтернет"

 

 

Підготував вчитель

інформатики:

Виноградівської ЗОШ I-III ст.  №2

Онисько О.В.


Безпечний Інтернет»

Мета: зацікавити учнів інформатикою, розвивати пізнавальний інтерес, творчу активність,  допитливість, логічне мислення; виховувати активність і колективність в учнів; навчити основних правил безпеки під  час користування Інтернетом та соціальними мережами.

Обладнання: завдання командам, грамоти, ПК.

 

Хід заходу

 

На початку уроку учні поділяються на дві групи і займають місця за партами.

Вчитель:Сьогодні в нас з Вами незвичайний виховний захід. Ми будемо подорожувати стежками цікавої країни, яка носить назву Інтернет. А вирушаємо ми в цю подорож, для того щоб дати відповідь на питання: «Чи безпечний Інтернет???»

У давні часи, щоб отримати якусь інформацію про країну, життєвий статус про її народ та інше, люди використовували листи. А листи відправляли човном, пароплавом. «Доставка» інформації тривала місяць – півроку. Потім стільки ж люди чекали відповіді. З появою    літаків на відправку листа і відповіді чекали вже не 2 місяці, а 2 тижні. З появою Інтернету лист відправляється і отримується відповідь через кілька секунд.

У наш час сучасна молодь вільно володіє можливостями Інтернету та мобільних телефонів, а школярі, можливо, не розуміють, як без цього жив світ 20 роки тому.

На початку 1996 року по всьому світу нараховувалось 30 млн. користувачів Інтернету.

У даний час Інтернетом користується 710 млн. людей. Найбільше зростання користуванням Інтернетом відбувається серед молоді.

У всьому світі діти та підлітки є найбільшими користувачами інформаційно-комунікативних технологій (ІКТ). Вони широко користуються мобільними телефонами, включаючи  пересилки МSМ і SМS, шукають інформацію на Інтернет-сторінках (повідомлення чи біографію письменників, композиторів, спортсменів та інших видатних людей), розвивають свій кругозір знань (шукають в Інтернеті ребуси, шаради, кросворди, головоломки та інші розвиваючі завдання для вивчення якої-небудь теми). Прочитують письменників твори, мають гарну підготовку до кожного уроку різних предметів.

Можна цікаво підготувати виховні чи інші класні, шкільні та позакласні заходи, які мають позитивні результати у вихованні молодого покоління. Можна ретельно самостійно підготуватись до іспитів (старшокласникам). Брати активну участь в електронних конкурсах, олімпіадах, конференціях… не тільки міських, обласних, але й у Всеукраїнських, Міжнародних. Школярі пишуть листи та відправляють їх через електронну пошту, створюють свої блоки, спілкуються в чатах та соціальних мережах, обмінюються музикою та фільмами, обговорюють проблеми в форумах, розвиваючи своє мовлення, пам’ять, використовують веб-камеру, skype, та грають в онлайнові ігри.

Ніколи  раніше не було так легко, швидко та зручно знайти людей будь-якого віку, соціального статусу, статі, національності, рівня досвіду й дискутувати ними на якісь завгодно теми, що є цікавими для певних груп. Це більш стосується телевізійної передачі «Жди меня», яка включає в себе канали Росії, України, Молдови.

Безумовно, Інтернет є не тільки безпечним, але й небезпечним.

Зупинка 1. Привітання команд

На домашнє завдання командам було придумати назву команді, девіз і капітана. Максимум 5 балів.

Зупинка 2. Розминка «Знайди слова»

Знайди терміни щодо безпеки роботи в Інтернеті. Читати можна по горизонталі і по вертикалі. Одно слово 1 бал. Максимум 7 балів.

Зупинка3. Вікторина-ребус «Безпека в Інтернеті»

Потрібно розгадати ребус 1 правильна відповідь 1 бал. Максимум 8 балів.

 

Зупинка 4. «Парочка Браузера»

Ми знаємо, що кожна піктограма складається з двох частин. Тому на цій зупинці потрібно підібрати назву до значка браузера. Одна правильна відповідь 1 бал.

Зупинка 5. «Склади пазл»

Вам потрібно вибрати правильні правила Безпеки в Інтернеті і скласти пазл. Правильно складений пазл 5 балів.

Зупинка 6. «Розшифруй слова»

На комп’ютер потрапив вірус і переплутав всі букви місцями. Вам потрібно розшифрувати ці слова. Одне слово 1 бал.

Зупинка 7. «Конкурс капітанів»

Ми знаємо, що капітан – це сильна, смілива, вольова людина. Він має гострий розум та швидку думку. Капітан повинен знаходити вихід із будь-яких екстремальних ситуацій. Тому саме капітан може допомогти команді. В цьому конкурсі за допомогою комп’ютера і мережі Інтернет  капітану потрібно знайти вірш про хліб і зображення. І оформити за допомогою текстового процесора Word. Максимум 5 балів.

Зупинка 8. Конкурс Команди 1

Поки капітан команди виконує завдання на комп’ютері команда може заробити додаткові бали відповівши на запитання. Одна правильна відповідь 1 бал. Максимум 10 балів.

Зупинка 9. «Домашнє завдання»

На домашнє завдання було командам знайти цікаві факти про Інтернет. Максимум 10 балів.

Вчитель: Ми з Вами подорожували сьогодні стежками мережі Інтернет і дізналися, що в мережі Інтернет треба бути обережним і пам‘ятати правила безпечної роботи в мережі Інтернет.

«Життя людини – це найдорожчий Божий дар на Землі.

Будьте обережними з безпечним Інтернетом!»

 

1

 

docx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
1982
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку