Конкурс "Чарівна україночка"

Про матеріал
Конкурс для дівчат початкової та середньої школи. У кожній квітці – своя чарівність. Так само, як у кожній дівчині. Треба лише вміти бачити. Треба вміти дивитись. Тому конкурс дасть змогу переконатися, що у кожної дівчини є своя неповторність і в Україні живуть справжні красуні, які зуміють прославити на весь світ наші національні та культурні традиції, красу української Берегині!
Перегляд файлу

Конкурс

«Чарівна україночка»

 

В1: Зустрічаючи вас у стінах рідної школи, ми кажемо Вам: "Доброго дня", а це значить, що ми бажаємо Вам добра, щастя, здоров’я та віддаємо Вам тепло, любов та часточку своєї душі.

 

В.2:  Сьогодні ми запросили вас на свято "Чарівна україночка", щоб ще і ще раз показати, як ми любимо свій рідний край, цінуємо традиції українського народу, його культуру, мову. Ви станете свідками багатьох конкурсів. Оціните виступи найкрасивіших, найсміливіших, най-найкращих україночок, які навчаються в Андріївській школі.

 

В1: Що не кажіть, Україна славиться красунями. Здавна в усьому світі славились українські дівчата. Їм в усі віки були притаманні неповторна врода, світлий розум, працьовитість, ввічливість, багата фантазія і, звичайно ж, велика шана, любов і повага до рідного краю.

 

В2: Отже, шановні українці! Зустрічайте учасниць конкурсу «Чарівна україночка»! Оплески!

(Під пісню О.Білозір «А я україночка», учасниці виходять на сцену).

В1: А зараз давайте привітаємо наше вельмишановне журі!

В.2: Отже, ми починаємо! І перший конкурс має назву "Україночкою ж я народилася". Тобто зараз кожна учасниця має розказати про себе та продемонструвати свій одяг. Зустрічайте наших чарівних україночок!

ВИСТУПИ УЧАСНИЦЬ

В1: Минулі і наступні покоління народу об’єднує їх спільна мова. Тому таке велике значення надається її вивченню, збереженню її особливостей. Всі ми починали промовляти свої перші слова на тій мові, якою говорили наші батьки.

 

В.2:   Раз мені казала мати:

Можеш мов багато знати,

Кожну мову шанувати,

Та одну із мов усіх, щоб у серці ти зберіг.

В серці ніжну і погідну

Збережу я мову рідну!

В.1: А зараз вашій увазі пропонуємо наступний конкурс «Українське рідне слово». Наші україночки покажуть, як майстерно вони вміють декламувати вірші.

В.2:   Наша українська мова дуже багата на вірші. І звучать вірші із уст наших україночок, неначе пісня. Недаремно нашу мову так і називають співучою. То ж послухаємо вірші у виконанні наших чарівних україночок.

ВИСТУП УЧАСНИЦЬ

В.1: Ну, що, шановне журі, зачарували наші україночки Вас українським словом?  Просимо оцінити декламування віршів наших конкурсанток.

ВИСТУП  ЖУРІ

В.1: Кожна з наших дівчат — майбутня господиня. В народі кажуть: «В чепурній оселі і життя веселе». А ще кажуть: «В хорошої господині і в хаті є, і на столі, і в ложці, і в мисці, і в колисці».

В.2: Наші україночки – майбутні господині. І хоча вони ще не зовсім дорослі та все ж таки почастують Вас українськими стравами. Маємо надію, що після чогось смачненького і оціночки будуть «смачнішими» для наших конкурсанток.

 

В.1: Ось так ми і підійшли до третього конкурсу «Українська страва».

ВИСТУП УЧАСНИЦЬ

В.2: Шановні присутні, поки журі буде визначати найкращу страву. Пропонуємо Вашій увазі пісню у виконанні Марини Гаркавенко.

В.1: Усі здавна знають, наскільки талановиті наші українські дівчата! Вони і пісні задушевні вміють співати, і танцювати, і прясти, шити, вишивати! Що й казати! Це точно не весь перелік талантів наших україночок.

 

В.1: Тож наступний конкурс звеселить та зачарує Вас ще більше. Зараз кожна учасниця продемонструє свій талант, тому останній  конкурс має  назву «Талановита україночка»

ВИСТУП  УЧАСНИЦЬ

В.1: А тепер просимо журі підвести підсумки нашого конкурсу «Чарівні україночки». Слово журі.

ВИСТУП ЖУРІ. НАГОРОДЖЕННЯ УЧАСНИЦЬ.

В.1: У кожній квітці – своя чарівність. Так само, як у кожній дівчині. Треба лише вміти бачити. Треба вміти дивитись. Сьогодні ми ще раз переконалися, що у кожної дівчини є своя неповторність.

В.2: Отже, є на Україні справжні красуні. Сподіваємося, що вони прославлять на весь світ наші національні та культурні традиції, красу української Берегині!

В.1:    Тож бажаєм вам, красуні,

Чистих рос,

Пречистої думки,

Краси і вроди,

Як квіту у вінках.

В.1: Гарно пройшло наше свято. І гадаю, що ви ніколи не забудете ці вірші, пісні і будете пам’ятати, що створив, вигадав усе це наш талановитий український народ. Хай вони будуть завжди поряд з вами і звеселяють вас.

В.2: Дорогі українці! Ми маємо надію, що кожен, хто був присутнім на нашому конкурсі, залишить у своєму серці хоча б одну краплину любові до рідного краю, рідної мови, родини. Тому що саме це ми намагалися донести до кожного з Вас.

 В.1: То ж до побачення, шановні присутні! До нових зустрічей на святах!

 

018-3_ukrayinochka_333729614_w640_h640_art

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
19 липня 2020
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку