Матеріали для робочого зошита з фізики , 7 клас

Про матеріал
Завдання відповідає одному уроку і складається з двох частин: класної і домашньої роботи. Усі види робіт, які зустрічаються в завданнях, пропонуються для самостійного виконання учнями. В завданнях вказано, в якому вигляді учні повинні представити результати самостійної роботи ( усні чи письмові відповіді на питання, побудова графіків, схеми дослідів, виступи з повідомленнями чи доповідями на уроках і т.д.). Умовою ефективного застосування даного посібника при організації самостійної роботи учнів являється оперативний контроль за якістю виконання кожного завдання. Цей контроль може бути організований різними способами: а) перегляд письмових відповідей на питання ,розв’язок задач ,побудованих графіків; б) організація взаємоперевірки учнівських робіт; в) збір учнівських робочих зошитів для перевірки з ціллю наступного аналізу результатів роботи; г) прослуховування усних відповідей на питання. У всіх випадках результати самостійної роботи повинні бути проаналізовані на уроці. Запропоновані завдання не виключають інших видів робіт на кожному конкретному уроці. В посібник входять завдання, які розраховані лише самостійну роботу учнів, яка повинна поєднуватися з викладеним вчителем матеріалом і колективними формами роботи учнів під керівництвом вчителя
Перегляд файлу

Розділ І. Фізика як природнича наука. Методи наукового пізнання

Завдання 1. Що вивчає фізика? Фізичні явища

У класі. Розгляньте фізичні тіла, які знаходяться навколо вас, і по зовнішніх ознаках визначте, з якої речовини вони виготовлені. Назву тіл та речовин занесіть в таблицю 1.

                                                                                                         Таблиця 1

 N

п/п

Фізичне тіло

Речовина, з якої виготовлене тіло

1

2

3

4

5

6

 

 

 

 

Удома. І. Прочитати теоретичний матеріал за підручником.

ІІ. Дайте відповіді на питання після параграфа підручника.

ІІІ. Наведіть приклади фізичних явищ, які ви спостерігаєте дома та по дорозі зі школи до дому, та систематизуйте їх заповнивши таблицю 2.

                                                                                                        Таблиця  2

Фізичні явища

Приклади

                  Механічні

 

                   Оптичні

 

                   Теплові

 

                    Звукові

 

              Електромагнітні

 

 

 

 

docx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 1. Фізика - наука про природу
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
422
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку