Матеріали до гри «Бережи Здоров’я змалку»

Про матеріал

Мета:

формувати поняття про життя як найвищу цінність і здоров'я як найважливішу умову щасливого життя, свідоме ставлення до власного здоров'я;

розвивати почуття власної гідності й неповторності, розширювати уявлення про здоровий спосіб життя, про хороші і погані звички;

виховувати турботливе ставлення до особистого здоров'я, навички безпечної поведінки для здоров'я

. Сторінка 1. Фактори здоров'я

Сторінка 2. Здоровий спосіб життя

Сторінка 3. Їжа і здоров'я.

Сторінка 4. Твій вибір.

Сторінка 5. Довідкове бюро.

Сторінка 6. Реклама.

Сторінка 7. Ігрова “ Розумники”.

Сторінка 8. Поради.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Матеріали до гри «Бережи Здоров’я змалку»

Номер слайду 2

Мета: формувати поняття про життя як найвищу цінність і здоров'я як найважливішу умову щасливого життя, свідоме ставлення до власного здоров'я; розвивати почуття власної гідності й неповторності, розширювати уявлення про здоровий спосіб життя, про хороші і погані звички; виховувати турботливе ставлення до особистого здоров’я, навички безпечної поведінки для здоров'я.

Номер слайду 3

Сторінка 1. Фактори здоров’я Сторінка 2. Здоровий спосіб життя Сторінка 3. Їжа і здоров’я. Сторінка 4. Твій вибір. Сторінка 5. Довідкове бюро. Сторінка 6. Реклама. Сторінка 7. Ігрова “ Розумники”. Сторінка 8. Поради.

Номер слайду 4

. Сторінка 1. Фактори здоров’я.

Номер слайду 5

Сторінка 2. «Здоровий спосіб життя» заняття фізичною культурою, спортом;загартування;дотримання режиму дня;дотримання правил гігієни; здорове харчування; відсутність шкідливих звичок; бережливе ставлення до природи; заняття улюбленою справою.

Номер слайду 6

10 найшкідливіших продуктів харчування1. Жувальні цукерки, пастила, «чупа-чупси».2. Чіпси 3. Солодкі газовані напої4. Шоколадні батончики.5. Сосиски і ковбаси6. Жирне м'ясо7. Майонез 8. Локшина швидкого приготування9. Сіль10. Алкогольні напої. Сторінка 3. Їжа і здоров’я.

Номер слайду 7

Алкоголізм. Тютюнопаління. Наркоманія. Токсикоманія. Заняття спортом. Спілкування з природою. Спілкування з друзями. Довго грати в комп’ютерні ігри. Здорове харчування. Ранкова зарядка. Активний відпочинок. Сторінка 4. Твій вибір.

Номер слайду 8

Тютюн — це рослина, висушені листки якої використовують для куріння. Основна особливість тютюну — вміст нікотину. Нікотин — одна з найсильніших рослинних отрут. До нікотину дуже швидко звикають. На думку одного психіатра, люди палять не тому, що хочуть палити, а тому що не можуть перестати. Одна цигарка відбирає 15 хвилин життя. У курців часто болить голова, знижується пам'ять. Одна цигарка прискорює пульс на 10-20 ударів у хвилину. Сторінка 5. Довідкове бюро.

Номер слайду 9

Чи варто людині ризикувати своїм здоров'ям і вкорочувати віку із-за сумнівного задоволення - тютюнопаління? З кожним роком все більше і більше людей говорять палінню категоричне "НІ". Вони взагалі не торкаються цигарок чи вчасно відмовляються від шкідливих звичок. Варто добре подумати, роблячи вибір: здоров'я чи паління?Сторінка 6. Реклама.

Номер слайду 10

Було б здоров’я, все інше … Як немає сили, то й світ … Здоров’я маємо – не дбаємо, а втративши - … Здоров’я за гроші … Хворому і мед … Бережи одяг доки новий, а здоров’я - доки … Здоровому - завжди … Вартість здоров’я знає той, хто …У здоровому тілі – завжди … Сторінка 7. Ігрова «Розумники».

Номер слайду 11

Бу1. У більшості хвороб винна не природа, не суспільство, а сама людина. Найчастіше вона хворіє від лінощів і жадібності, але іноді й від не усвідомлення ціни здоров’я.2. Не сподівайтеся на медицину. Вона непогано лікує деякі хвороби, але не може зробити людину здоровою.3. Щоб не хворіти, потрібні власні зусилля, постійні та значні. Замінити їх не можна нічим. 4. На жаль, здоров’я, як важлива мета, постає перед людиною, коли смерть стає близькою реальністю. Однак, людину зі слабким характером навіть смерть не може надовго залякати.5. Основними складниками здоров’я є фізичні навантаження, обмеження у харчуванні, загартування, час і вміння відпочити. І ще – щасливе життя!Я вам бажаю завжди бути здоровими, дбати про себе i ніколи не забувати, що здоров'я -- це неоціненний подарунок природи, якого ми не помічаємо, поки не вичерпуємо його запас. Сторінка 8. Поради.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
26 жовтня 2018
Переглядів
977
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку