Механічні властивості металів: блиск, міцність, твердість, пружність, в’язкість, пластичність, крихкість, ковкість.

Про матеріал
Корекційно-розвиваюча: розвивати мовлення, поповнення активного словника новими термінами. уміння класифікувати метали на основні одержання знань про їх механічні властивості; Навчально-корекційна: розширити знань про метали, їх види та застосування; формувати уявлення про основні механічні властивості металів (блиск, міцність, твердість, пружність, в’язкість, пластичність, крихкість, ковкість.); Корекційно-виховна: виховувати основи економного використання матеріалів, сприяти формуванню почуття відповідальності, пробуджувати в учнів почуття бережливого ставлення до обладнання та інструментів, заохочувати до праці.
Перегляд файлу

Урок № Клас Дата

Тема: Механічні властивості металів: блиск, міцність, твердість, пружність, в’язкість, пластичність, крихкість, ковкість.

Задачі:

Корекційно-розвиваюча: розвивати  мовлення,  поповнення активного словника новими термінами. уміння класифікувати метали на основні одержання знань про їх механічні властивості;

Навчально-корекційна: розширити знань про метали, їх види та застосування;  формувати уявлення про основні механічні властивості металів (блиск, міцність, твердість, пружність, в’язкість, пластичність, крихкість, ковкість.);

 Корекційно-виховна: виховувати основи економного використання матеріалів, сприяти формуванню почуття відповідальності, пробуджувати в учнів почуття бережливого ставлення до обладнання та інструментів, заохочувати до праці.

Тип уроку: формування нових знань.

Форми роботи: індивідуальна, групова, фронтальна.

Хід уроку:

І. Орг. момент: НПП

ІІ. Актуалізація опорних знань: Фронтальне опитування.

Що називається корозією?  Від чого залежить інтенсивність корозії? Назвіть способи запобігання корозії.

ІІІ. Мотивація навчальної діяльності. Повідомлення теми, завдань уроку.

Корозійна стійкість належать до хімічних властивостей, а ось до механічних властивостей металів належать блиск, міцність, твердість, пружність, в’язкість, пластичність, крихкість, ковкість.

Механічні властивості характеризують працездатність металу, його здатність витримувати ті чи інші навантаження, чинити опір деформаціям, викликаним цими навантаженнями.

Метали, які використовуються для виготовлення різних деталей або

елементів конструкцій, піддають механічним випробуванням на розтягування, на твердість, ударну в'язкість, втомленість та знос.

Відео матеріал « Механічні властивості металів».

Фізкультхвилинка.

Робота з підручником: Поповнення фізичного словника новими термінами.

( виписати всі механічні властивості металів з поясненнями)

Завдання для груп: скласти асоціативний кущ « Механічні властивості металів».

Рефлексія: Прийом «Сходинки успіху»  ( презентація) 

За допомогою картки «Сходинки успіху» самостійно оцініть рівень засвоєних знань на уроці. Для цього необхідно скористатись заготовками і замалювати ту кількість сходинок, що і відповідатимуть їхнім знанням, отриманим на уроці.

Підсумок уроку: Які властивості металів ми вчили? Перелічте механічні властивості металів? Де і як використовуються механічні властивості металів ?

 

Оцінювання навчальної діяльності учнів.

docx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Розробки уроків
Інкл
Додано
25 грудня 2022
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку