Міграції тварин. Хомінг

Про матеріал
до уроку на тему Мірграції тварин хомінг 7 клас Відчуйте велич природи та неймовірні подорожі тварин у цій захоплюючій розповіді про міграцію. Сила інстинкту веде тварин додому через неймовірні перешкоди. Познайомтеся з дивовижними тваринами та їхніми вражаючими міграційними маршрутами. Це відео надихне вас та змусить по-новому поглянути на світ природи. Не пропустіть цю неймовірну історію про тваринну стійкість та винахідливість! Покликання на відео до презентації https://youtu.be/iKPsnR_m2oU
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хомінг. Міграції тварин

Номер слайду 2

Міграція - це переміщення тварин на значні відстані, які можуть бути: Нерегулярними. Добовими. Сезонними.

Номер слайду 3

Нерегулярні міграції, або кочівлі, не мають чітко визначеної періодизації та напрямку переміщення. Ці міграції зазвичай спричинені нестачею їжі, пошуком нових місць проживання або несприятливими екологічними умовами. Види нерегулярних міграцій:Іррегулярні кочівлі. Вторгнення. Випадкові занесення.

Номер слайду 4

Нерегулярні міграції можуть мати значний вплив на екосистеми. Зміна біорізноманіття. Поширення хвороб. Збитки сільському господарству

Номер слайду 5

Добові міграції – це регулярні переміщення тварин протягом 24 годин. Ці переміщення можуть бути вертикальними (в товщі води або повітря) або горизонтальними (наприклад, по дну водойми).

Номер слайду 6

Існує кілька причин, чому тварини здійснюють добові міграції: Пошук їжі. Уникнення хижаків. Зміна температури. Розмноження.

Номер слайду 7

Ось кілька цікавих фактів про добові міграції: Деякі медузи мігрують на сотні метрів протягом дня. Деякі види риб мігрують вертикально зі швидкістю до 100 метрів на годину. Деякі птахи пролітають до 1000 кілометрів за ніч. Деякі види планктону використовують біолюмінесценцію для спілкування під час добових міграцій.

Номер слайду 8

Сезонні міграції – це регулярні переміщення тварин на значні відстані, які відбуваються щорічно. Ці переміщення зазвичай пов’язані зі зміною пір року та необхідністю знайти їжу, місця для розмноження або зимівлі.

Номер слайду 9

Типи сезонних міграцій: Перельоти. Кочівлі.

Номер слайду 10

Існує багато факторів, які стимулюють сезонні міграції: Зміна довжини дня. Зміна температури. Наявність їжі. Розмноження.

Номер слайду 11

Міграція монархів – це одне з найдовших міграцій комах у світі. Міграція полярного крячка – найдовша міграція серед всіх тварин взагалі

Номер слайду 12

Хомінг Хомінг Хомінг

Номер слайду 13

Хомінг (від англ. "home" - дім) - це інстинкт тварин повертатися додому, на місце свого народження або проживання. Цей інстинкт особливо яскраво проявляється у тварин, які здійснюють дальні міграції.

Номер слайду 14

Механізми хомінгу: Візуальні орієнтири. Магніторецепція. Нюх.Інші фактори.

Номер слайду 15

Значення хомінгу: Дозволяє тваринам знаходити їжу, місця для розмноження та зимівлі. Збільшує шанси на виживання та розмноження. Сприяє поширенню виду на нові території.

Номер слайду 16

Приклади тварин, які володіють хомінгом: Перелітні птахи: ластівки, лелеки, гуси, качки. Морські тварини: лосось, тунці, кити, морські черепахи. Комахи: метелики, бджоли. Ссавці: кажани, лисиці, вовки.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!Покликання на відеоhttps://www.youtube.com/watch?v=i. KPsn. R_m2o. U&t=329s

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
22 березня
Переглядів
40
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку