Міжнародні організації Європи

Про матеріал
Презентація учениці 10 класу до уроку "Міжнародні організації Європи": ЄС, Рада Європи, НАТО
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація«Міжнародні організації Європи»Підготувала. Потьомкіна Даря Володимирівна,учениця 10 класу гімназії №46, м. Запоріжжя

Номер слайду 2

Міжнародна економічна інтеграція - це процес господарсько-політичного об'єднання країн на основі розвитку глибоких стійких взаємозв'язків і розподілу праці між національними економіками, взаємодії їх виробничих структур на різних рівнях і в різних формах. 

Номер слайду 3

Форми міжнародної економічної інтеграції

Номер слайду 4

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ

Номер слайду 5

 СИМВОЛІКА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ Використовують цей прапор з 1986 року. Коло золотих зірок символізує солідарність і гармонію між народами Європи. Кількість зірок не пов'язана з кількістю держав-членів ЄС. Цифра «дванадцять» традиційно вважається символом досконалості, повноти і єдності. Девіз означає те, що завдяки ЄС мешканці європейських країн поєднуються у співпраці заради миру і добробуту, а численні культури, традиції та мови держав Європи є безцінним активом цього континенту. Музика гімну взята з Дев’ятої симфонії, яку Людвіг ван  Бетховен написав у 1823 році. Вірш (1785 р.) — Фрідріха фон Шиллера, який виражав ідеалістичні погляди на братерські стосунки між усіма представниками людської раси.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Організаційна структура ЄС побудована за принципом поділу законодавчої, виконавчої та судової функцій. До основних органів ЄС належать:Європейський Парламент (обирається громадянами країн ЄС);Рада Європейського Союзу (представляє уряди країн ЄС);Європейська Комісія (рушійна сила та виконавчий орган ЄС);Суд Європейського Союзу (забезпечує дотримання законодавства ЄС);Рахункова плата або Суд аудиторів ЄС (контролює ефективне та законне використання коштів з бюджету ЄС).

Номер слайду 8

Номер слайду 9

РАДА ЄВРОПИ

Номер слайду 10

РАДА ЄВРОПИ

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Північноатлантичний альянс ( англ. North  Atlantic Treaty Organization, NATO) — військово -політичний блок , що об'єднує Канаду . Заснований 4 квітня 1949 року в США з метою захисту Європи від можливої ​​загрози радянській експансії НАТО

Номер слайду 13

Гасло НАТО вигадав пан Андре де Старк: «У раді дух вільний» лат. Animus in consulendo liber. НАТО

Номер слайду 14

Відповідно до Північноатлантичного договору НАТО має на меті: 

Номер слайду 15

Україна-НАТОУсі члени Альянсу погодились, що Україна стане членом НАТО. Крім того, зараз союзники мають запобігти використанню Росією зими як зброї війни. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" у Брюсселі у середу, 11 жовтня.

Номер слайду 16

ООН – універсальна організація, яка виконує загальнополітичні, спеціалізовані функції, оскільки включає більш ніж 30 взаємопов’язаних об’єднань. Заснована в 1945 р., нині вона охоплює 193 країни світу і є центром розв’язання  проблем, з якими зіштовхується людство. Щоденно ця організація: проводить роботу зі сприяння дотримання прав людини, охорони довкілля, боротьбі з хворобами і скорочення масштабів бідностірозробляє норми і правила безпечного й ефективного повітряного сполучення, приділяє увагу удосконаленню телекомунікацій і захисту інтересів споживачів. є ініціатором міжнародних кампаній у боротьбі з обігом наркотиків і тероризмом. надає допомогу біженцям, допомагає збільшити обсяги виробництва продовольства, відіграє провідну роль у боротьбі зі СНІДом. 

Номер слайду 17

Висновок Європейський Союз поєднує в собі ознаки міжнародної організації та держави, має повноваження на участь у міжнародних відносинах• Шенгенські домовленості дають громадянам відчутно більшу свободу пересування Європою як на внутрішній території, так і на зовнішніх кордонах.• Діяльність Ради Європи спрямована на забезпечення основних прав людини і свобод для своїх громадян.• НАТО працює над встановленням справедливого й тривалого миру в Європі на засадах загальних демократичних цінностей, прав людини та верховенства права.

Номер слайду 18

Використані джерела інформації: Підручник географії 10 клас. В. Ю. Пастушко, Г. Ш. Уварова    [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://pidruchnyk.com.ua/415-geografya-pestushko-uvarova-10-klas.html – (Дата звернення: 20.10.2023) Балабін В. В., Плахотнік О. В., Безносюк О. О. та ін. Міжнародні неурядові організації. – К.: Логос, 2009. Вовщук Л. В., Костюк Л. Ф. Європа – наш спільний дім. Інтегрований урок-презентація- Дефектолог, №3, 2011.- 48-52 ст. Дергачов О. П., Корендович В. С., Мітряєва С. І. та ін. Україна на шляху до НАТО: через радикальні реформи до набуття членства – К. : Видавничий дім "Стилос", 2004. Савчук І. Міжнародні організації. – К.: Шк. світ, 2007. Кучик О. С. Міжнародні організації. Навчальний посібник. Київ «Знання»; 2007.-744с. Вікіпедія. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9 D%D0%90%D0%A2%D0%9 E (Дата звернення: 21.10.2023)https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%84%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%8 C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%A1%D0%BE%D1%8 E%D0%B7(Дата звернення: 22.10.2023)

pptx
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
29 березня
Переглядів
81
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку