"Напрямки безбар'єрності"

Про матеріал
Національна стратегія передбачає створення безбар’єрного простору в Україні за шістьма основними напрямками: фізична, інформаційна, суспільна, економічна, цифрова та освітня безбар’єрність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виконала: вчитель початкових класів Миколаївської ЗОШ №46 Оробей Олександра Володимирівна. НАПРЯМКИ БЕЗБАР’ЄРНОСТІ

Номер слайду 2

Освітня безбар’єрність – якісна освіта незалежно від віку, стану здоров’я та місця проживання

Номер слайду 3

Освітня безбар’єрність - створення рівних можливостей та вільного доступу до освіти, включаючи освіту протягом життя, а також перенавчання та опанування додаткових навичок.

Номер слайду 4

СТРУКТУРА ОСВІТНЬОЇ БЕЗБАР’ЄРНОСТІБезбар'єрна дошкільна та загальна освіта. Безбар'єрна професійна та вища освіта. Безбар'єрна післядипломна та неформальна освіта

Номер слайду 5

СТРАТЕГІЧНА МЕТА ОСВІТНЬОЇ БЕЗБАР’ЄРНОСТІСтворення рівних можливостей та вільного доступу до освіти, включаючи освіту протягом життя, а також перенавчання та опанування додаткових навичок.

Номер слайду 6

БАЧЕННЯ ОСВІТНЬОЇ БЕЗБАР’ЄРНОСТІ В УКРАЇНІДошкільна та загальна освіта доступна для всіх. Вища та професійна освіта доступна для всіх. Післядипломна та неформальна освіта доступна для всіх

Номер слайду 7

Економічна безбар’єрність

Номер слайду 8

Економічна безбар’єрність - забезпечення умов та можливостей для працевлаштування та безперешкодного ведення підприємницької діяльності для таких суспільних груп, як молодь, жінки, літні люди, люди з інвалідністю.

Номер слайду 9

СТРАТЕГІЧНА МЕТА ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗБАР’ЄРНОСТІ

Номер слайду 10

Забезпечення умов та можливостей для працевлаштування, отримання фінансових та інших ресурсів для заняття підприємництвом для таких суспільних груп, як молодь, жінки, літні люди, люди з інвалідністю.

Номер слайду 11

ПОНЯТТЯ ЦИФРОВОЇ БЕЗБАР’ЄРНОСТІ

Номер слайду 12

Цифрова безбар’єрність - забезпечення доступу до публічних та інших послуг онлайн для всіх суспільних груп, включаючи літніх людей, людей з інвалідністю, людей, які проживають у сільській місцевості.

Номер слайду 13

СТРУКТУРА ЦИФРОВОЇ БЕЗБАР’ЄРНОСТІЦифрова безбар’єрність. Доступ та підключення до цифрової інфраструктури. Доступ до знань та компетентностей. Доступ до сервісів. Захищені цифрові права • Підключення до широкосмугового доступу • Комп’ютеризація державних та соціальних закладів •Інклюзивні послуги онлайн • Адаптованість сайтів та застосунків для всіх груп людей• Рівень володіння базовими цифровими навичками • Доступ до навчання цифровим навичкам• Аналогові відповідники цифрових сервісів • Універсальні цифрові права

Номер слайду 14

СТРАТЕГІЧНА МЕТА ЦИФРОВОЇ БЕЗБАР’ЄРНОСТІЯкісна цифрова інфраструктура та високий рівень цифрових навичок громадян спрощують доступ до державних та соціальних послуг онлайн для всіх суспільних груп, включаючи літніх людей, людей з інвалідністю, людей, які проживають у сільській місцевості.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Суспільна та громадянська безбар'єрність - рівні права та можливості.

Номер слайду 17

Суспільна та громадянська безбар’єрність – забезпечено рівні можливості участі всіх людей, їх об’єднань та окремих суспільних груп у житті громад та держави, рівний доступ до суспільно-політичного та культурного життя, сприятливе середовище для фізичного розвитку та самореалізації, а також інклюзивне середовище як передумова для участі у всіх формах суспільного життя та громадської активності.

Номер слайду 18

Гідні умови участі всіх громадян у житті суспільства,. Кожен має змогу реалізувати себе, доєднатися до розвитку культури та повноцінно провести своє дозвілля. СТРАТЕГІЧНА МЕТА СУСПІЛЬНОЇ БЕЗБАР’ЄРНОСТІ

Номер слайду 19

БАЧЕННЯ СУСПІЛЬНОЇ БЕЗБАР’ЄРНОСТІ В УКРАЇНІВсі громадяни мають рівні можливості реалізувати себе в усіх сферах життя суспільства. Всі громадяни мають змогу повноцінно провести своє дозвілля. Всі громадяни можуть долучитися до культурного життя суспільства В українському суспільстві відсутні жодні прояви дискримінації громадян

Номер слайду 20

Фізична безбар'єрність: що нам заважає?

Номер слайду 21

Фізична безбар’єрність - створення середовища, в якому громадські місця, транспорт і послуги є фізично доступними для всіх суспільних груп, в т.ч. людей з інвалідністю, маломобільних людей, батьків з дитячими візочками та ін. СТРАТЕГІЧНА МЕТА ФІЗИЧНОЇ БЕЗБАР’ЄРНОСТІБезперешкодне і зручне пересування всіх груп населення (в т.ч. маломобільних) громадським простором, а також зручний доступ до отримання послуг.

Номер слайду 22

СТРУКТУРА ФІЗИЧНОЇ БЕЗБАР’ЄРНОСТІ Громадські і житлові споруди. Публічний простір. Громадський транспорт Отримання послуг

Номер слайду 23

Фізична безбар'єрність передбачає створення середовища, де суспільний простір фізично доступний для кожного громадянина, включаючи людей з обмеженою мобільністю шляхом упровадження принципів універсального дизайну.

pptx
Додано
29 квітня 2023
Переглядів
1433
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку