Навчальна презентація на тему: Найшвидкі потяги світу.

Про матеріал
Ця презентація познайомить учнів 7 класу з найшвидкими потягами світу та буде корисною у використанні на уроках з фізики 7 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проект: Надшвидкі потяги світу. Підготувала: учениця 7 класу Кулик Євгенія

Номер слайду 2

Подорож - це не лише нові міста або країни, пам'ятки або ресторації. Це, передусім рух це можливість відчути свободу і переміщатися між містами і країнами. Сьогодні я розповім про найшвидші наземні способи переміщатися, а точніше, подорожувати: знайомтеся - найшвидші потяги на планеті:

Номер слайду 3

China Railway High - speed(CRH), Китай Китайські швидкісні потяги набирають оберти. Теоретично швидкість такого потягу може перевищити 300 км/год, але зазвичай на практиці межа швидкості близько 250 км/год. Потяги ходять з Пекіна в Харбін, Гуанчжоу і Шанхай. Остання модифікація, що датується 2007 роком, відрізняється підвищеним комфортом, плавністю їзди і високою керованістю.

Номер слайду 4

Treno Alta Velocità Spa, Італія В Італії розвинена ціла мережа швидкісних залізниць, які сполучають основні міста країни. Ще в 1978 році під час початку будівництва потягу з Риму у Флоренцію розгонилися до 250 км/год, зараз же швидкості дійшли до межі в 3 сотні. Найвідоміші дороги: Рим-Неаполь і Мілан-Турін.

Номер слайду 5

Eurostar, Великобританія, Франція, Бельгія Компанія, що почала перевезення з Лондона на континент через підземний тунель ще в 90х, в 2007 відкрила нові лінії, завдяки яким до Брюсселю можна доїхати за годину з невеликим, а також здійснюються швидкісні рейси в Париж. Верхня планка швидкості все та ж - 300 км/год.

Номер слайду 6

I nter. City. Express, Німеччина Особливість німецьких потягів - не лише в швидкості і комфорті, але і в тому, що мережа повідомлень влаштована так, що сісти на швидкісний потяг можна практично в кожному середньому або великому німецькому місті. Сама система інтегрована з Францією, Голландією, Бельгією, Австрією і Швейцарією, а максимальні швидкості в 330 км/год досягаються на відрізках Франкфурт-Кельн, Мюнхен-Нюрнберг і Берлін-Дрезден.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Taiwan High Speed Rail, Тайвань Тайвань - острів невеликий, але навіть тут побудували одну з найсучасніших швидкісних транспортних систем. Місцеві потяги досягають швидкості в 330 км/год, а перетнути острів із заходу на схід тепер можна всього за 90 хвилин.

Номер слайду 9

Shanghai Maglev Train, Китай І знову Китай. 6000 кілометрів - рівно стільки залізничного полотна оновили в Китаї останніми роками. Тепер Піднебесна має найбільшу високошвидкісну мережу у світі. А цей потяг - один з найшвидших у світі, він сконструйований в Німеччині, і рухається на магнітній подушці, розвиваючи швидкість до 430 км/год.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Train à Grande Vitesse, Франція Можливо, французькі потяги зовні не так естетичні, але саме вони стали законодавцями моди, і не лише в Європі, але і в інших країнах, в яких французи розвивали транспортні мережі. Сам TGV може розвивати швидкість до 320 км/год і зв'язує найбільші міста Франції, Швейцарії, Бельгії і Німеччини.

Номер слайду 12

Renfe Avant, Іспанія Іспанці, незважаючи на світову поразку в автопроме, зосередилися на іншій транспортній галузі, залізничній. В результаті, мережа сполучає найбільші міста, між якими потяги досягають швидкості в 350 км/год, а зараз риється тунель під Піренеями для з'єднання Барселони і Франції.

Номер слайду 13

Shinkansen Trains, Японія І наостанок, про носатих японців. Мова не про людей, а про потяги. Вони розвивають швидкість до 470 км/год, а сама швидкісна транспортна мережа за 40 років свого існування прокатала вже 6 мільярдів пасажирів. Тобто виходить, що в середньому на японських швидкісних потягах катався кожен житель Землі!

Номер слайду 14

pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бойко М.П., Венгер Є.Ф., Мельничук О.В.)
Додано
13 грудня 2022
Переглядів
7040
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку