Ні насильству ! /Скажемо – “ні” насильству над дітьми./

Про матеріал

Презентація не потребує

Мрія дітей ? ... Це затишок і тепло, любов і повага ...........

- Чому сьогодні ми піднімаємо тему насильства?

- Які форми насильства над людиною існують у нашій країні?

- Хто провокує насильство?

- Чим підкріплюється насильство?

- Насильство та жорстокість для мене – це…

/Робота з презентацією не вимагає попередньої підготовки класного керівника чи спеціального сценарію ... Це бліц - співбесіда з дітьми .../

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ні насильству!

Номер слайду 2

Світ без насилля... Мій улюблений світ - без насильства, Без жорстокості, болю і зла, Де народом заспівана пісня Містить тільки хороші слова.  Мій улюблений світ - без насильства, Де немає страждання й війни, Де розквітла калина барвиста И голосінь не почуєш сумних  Мій улюблений світ - це не казка, А реальне щасливе життя, Бо, звільнивши наш світ від насильства, Можна сміло Іти в майбуття.  І коли на теренах країни Без страждань заживе кожне місто, Скажуть люди всієї країни: Україна - це світ без насильства.  

Номер слайду 3

ЩО ТАКЕ НАСИЛЬСТВО? НАСИЛЬСТВО - це будь-які умисні дії однієї людини по відношенню до іншої, якщо ці дії порушують права й свободи людини, наносять їй фізичну, моральну чи психічну шкоду. ЯКІ БУВАЮТЬ ВИДИ НАСИЛЬСТВА?ФІЗИЧНЕ (штовхання, побиття, жбурляння різними предметами, спроба вбивства). ПСИХОЛОГІЧНЕ (стеження, погрози, залякування, шантаж, приниження, ігнорування). СЕКСУАЛЬНЕ(сексуальні домагання, образи, зґвалтування). ЕКОНОМІЧНЕ (фінансовий контроль, обмеження, заборона працювати і вчитися, свідоме руйнування та пошкодження майна). СІМЕЙНЕ (умисний фізичний, сексуальний, психологічний чи економічний вплив, примус з боку одного члена сім'ї у відношенні до іншого з метою контролю, залякування).

Номер слайду 4

ЯКІ МОЖУТЬ БУТИ ПРИЧИНИ НАСИЛЬСТВА?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

НЕ ЗАБУВАЙ…Насильство – це неодноразова дія, а процес, що складається з циклів насильства, які тримаються на продовженні стосунків потерпілої та кривдника. Якщо насильство один раз з’явилось у стосунках, то є велика імовірність, що воно повториться, а інтенсивність його і ступінь жорстокості будуть зростати. Динаміка таких стосунків може бути проілюстрована так званою хвилею насильства. 

Номер слайду 7

ЗАХИСТИ СЕБЕ!!! Людина, у результаті вчинення над нею насильницьких дій, відчуває страх, сором, біль, злість, безпорадність… Якщо ти переживаєш такі емоції, то ти, імовірно, зазнаєш насильства…

Номер слайду 8

ПАМ`ЯТАЙ!!!Ти маєш право перебувати в безпеці!Ти маєш право на захист!Звернувшись за допомогою, ти не показуєш свою слабкість, а зберігаєш своє життя й здоров’я!

Номер слайду 9

Задумайся!Якщо ж такі емоції і почуття викликані твоїми словами чи діями, то ти сам вчиняєш насильство... 

Номер слайду 10

Зупинись!Якщо у своєму житті ти зіткнувся із насильством…  Пам’ятай, що завжди є люди, які готові тобі допомогти. Це можуть бути твої друзі, батьки, класний керівник, психолог.

Номер слайду 11

Якщо  …хтось із твоїх друзів зазнає насильства… Порадь йому звернутися за допомогою або повідом про це самостійно тим, кому ти довіряєш.

Номер слайду 12

Де ти найчастіше бачиш насильство?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

І в житті, як на полі мінному,Я просила у цьому сторіччіХоч би той магазинний мінімум:«Люди, будьте взаємно ввічливі». І якби на те моя воля,Написала б я скрізь курсивами:«Так багато на світі горя,Люди, будьте взаємно красивими!»*Ліна Костенко, українська поетеса

Номер слайду 18

ПОМІРКУЙ … «Маленькій п’ятирічній дівчинці ампутували дві ручки. Причиною такої трагедії стало те, що вона без дозволу мами порізала нову тканину, призначену для пошиття одежі. Мама, розлючена вчинком дитини, залізними ножицями побила «нечемні рученята» так, що вони згодом посиніли. За вироком лікарів, аби не почалася гангрена, їх потрібно було ампутувати. Усвідомивши свою жахливу провину перед дитиною, після цього мати …»

Номер слайду 19

В Україні уже є достатньо законів на захист життя і здоров'я дитини від протиправних зазіхань, принижень у родині. Відповідальність за насильницькі дії передбачають Закон "Про попередження насильства в сім'ї" та Кримінальний кодекс: від штрафів, громадських або виправних робіт (за легкі тілесні ушкодження) до позбавлення волі до 3 років

Номер слайду 20

У якій сім'ї зростаєш? Чи виникали у тебе думки, що декому везе з батьками? Та не поспішай із висновками. Може, ти перебільшуєш і у твоїй сім'ї все не так погано? Але як розібратися, чи доскіпування рідних - спроби порозумітися, навести лад, чи це суцільна несправедливість та жорстокість? … Як ???????????????????????????

Номер слайду 21

Номер слайду 22

«Моральна глухота і сліпота, здерев’яніння серця – одна з найогидніших вад» (В. О. Сухомлинський )

Номер слайду 23

Основним правовим документом, що захищає дитину від жорстокої поведінки, є Конвенція ООН «Про права дитини», яка передбачає:• ст. 6 — максимально можливе забезпечення здорового розвитку дитини;• ст. 16 — захист від свавільного або незаконного втручання в особисте життя дитини, від зазіхань на її честь і репутацію;• ст. 24 — забезпечення заходів для боротьби з хворобами та недоїданням;• ст. 27 — визнання права кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, морального, розумового, духовного та соціального розвитку;• ст. 34 — захист дитини від сексуального домагання;• ст. 37 — захист дитини від інших форм жорстокої поведінки;• ст. 39 — заходи допомоги дитині, що стала жертвою жорстокої поведінки. 

Номер слайду 24

Кажи: STOP ! Я маю право жити на землі. Творити, дихати, учитись. Примножувать багатства всі її,Своєю Україною гордитись. Я маю право Україну восхвалять,Боротися за неї, і за честь стоять. Безкрайнії поля її любити,І щовести журавликів із вирію зустріти. Я маю право на веселку й на весну,На щедру осінь і на тепле літо,На зиму, так безмежно чарівну.І на лани із стиглим житом. На золотаве сонце в небесах, Що щедро Україну зігріває. На соловейка спів в гаях,І на любов батьків, безмежну і безкраю.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Кажи: STOP !

pptx
Додав(-ла)
Sokolova Larysa Dmytrivna
Додано
29 вересня 2018
Переглядів
3004
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку