Пам'ятка для батьків "Групи смерті"

Про матеріал
Пам'ятка для батьків "Групи смерті" призначена для розповсюдження серед батьків учнів 5-11 класів, а також для розміщенні на сайті закладу освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поцікавтесь у дитини, чи хтось у переписках цікавився де і з ким вона живе, як вона спілкується з батьками, чи є у неї проблеми, хто її найближчі друзі. Так поводять себе «куратори», для того щоб у подальшому погрожувати дитині: «Якщо не виконаєш усі завдання, то ми вб'ємо твою сім'ю, близьких, друзів». «Куратор» – це ведучий смертельної гри, який дає завдання і слідкує за їх виконанням, погрожує. Зверніть увагу на те, з ким спілкується дитина у месен-джерах Сьогодні велику небезпеку для дітей і підлітків становлять ігри, організовані в мережі Інтернет творцями так званих груп смерті, які розповсюджені переважно у соціальних мережах «ВКонтакті», «Інстаграм». Пам'ятка ДЛЯ БАТЬКІВЯк виявити залученість дитини до «груп смерті» ЯКЩО ВИ ПІДОЗРЮЄТЕ, ЩО ВАША ДИТИНА АБО ЇЇ ДРУЗІ ЗАЛУЧЕНІ ДО ГРУПИ ЧИ ГРИ СМЕРТІ, ТО ВИКОНАЙТЕ НАСТУПНІ КРОКИ: Зверніть увагу на наявність специфічних слів (хештегів) і позначок на сторінці дитини в соцмережі. Небезпеку викликають наступні слова. Уже грає:#синий_кит#морекитов#я_в_игре#ня_пока#тихий_дом#млечный_путь#киты_плывут_вверх#49 (або інші цифри від 1 до 56)#f53 #f57 #f58 #d28 Хоче вступити у гру:#хочу_в_игру#хочу_играть#ищу_куратора#разбуди_меня_в_4:20#4:20 Перевірте, чи є на сторінці дитини публікації, пов'язані з іменем Ріни Палєнкової (справжнє ім'я Ірина Камбаліна), є припущення, що це ім'я першої жертви таких ігор. Зараз Ріна є деяким ідолом для підлітків, які цікавляться темою смерті. Перевірте, чи є на сторінці дитини повідомлення з різноманітними символами, що нагадують стародавні мови. Зверніть особливу увагу на статуси сторінки дитини (напис, розміщений під іменем користувача соцмережі). Підозрілими статусами є: цифри від 1 до 56, які змінюються раз за добу, а також цитати, пов'язані зі смертю, внутрішньою пустотою, безвихіддю, сумом. Важливо врахувати, що дитина може мати кілька сторінок в різних соціальних мережах. Суть гри полягає у тому, що відібраний учасник повинен виконати 13-50 завдань, переважно їх потрібно виконувати рано вранці (час, коли організм повністю не вийшов зі стану сну, і таким чином, на підсвідомому рівні проходить більш ефективний вплив). Протягом встановленого для виконання завдань часу, дитина піддається залякуванню: якщо вона припинить гру, то загинуть її близькі та рідні. Фінальне завдання ‒ вчинення самогубства, фіксується на відео. Надалі ролик викладають в інтернет.

Номер слайду 2

ЯК ЗРОЗУМІТИ, ЩО ПІДЛІТОК ПІД НЕГАТИВНИМ ВПЛИВОМ, ВНАСЛІДОК УЧАСТІ В «ГРІ СМЕТРІ»: Став більш агресивним, категорично ділить усіх на поганих і хороших. Низька самооцінка і гостра потреба у приналежності до групи Часто обговорює соціально-політичні і релігійні теми, у розмовах висловлює крайні судження з ознаками нетерпимості Змінив поведінку під час спірних дискусій, став різко категоричним у суперечках. Соціальна відчуженість, відчуття втрати життєвої перспективи і схильність проектувати причини своїх невдач на суспільство. У лексиконі з'являється специфічна, ненормативна лексика

pptx
Додано
19 лютого 2021
Переглядів
934
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку