Памятки рідного краю (Презентація)

Про матеріал

Надана презентація допоможе здійснити уявну подорож рідним містом Кривий Ріг, (що на Дніпропетровщині), ознайомить з історією виникнення його та мешканцями одного з найкрасивіших міст України.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пам'ятки мого рідного краю “ Кривий Ріг – моє місто, це тобі моя пісня…” Пізнавальна подорож

Номер слайду 2

Кривий Ріг – місто в Дніпропетровській області, найбільше місто в Україні

Номер слайду 3

На схилі своїх літ хоробрий козак Ріг побудував для себе оселю на тому місті, де зливаються річки Саксагань та Інгулець. Почав господарювати. І був він без правого ока, якого позбувся у боях. Хто не їхав мимо завертав до Рога на гостину. Поважали старого козака. Йшли роки. Козака не стало. Але навколо його хати з'являлись інші оселі. І виросло село, яке залишило собі назву Кривий Ріг.

Номер слайду 4

Згодом була побудована поштова станція Кривий Ріг за розпорядженням кошового отамана Петра Калнишевського. Службу на цій станції розпочав козацький писар Феодосій Кудлик і п'ятеро підзвітних йому козаків. У середині 16 ст. була створена Запорізька Січ. Поступово починається заселення цих земель козаками. Після ліквідації Запорізької Січі царський уряд роздав ці землі військовим, козацьким старшинам. А поміщиця Диконська на виділені їй землі поселила 30 селянських сімей. Так виникло село Інгулець. Після військових поселень Кривий Ріг переведено до розряду державних сіл.

Номер слайду 5

1866 – 1867 О.М. Поль виявив виходи покладів багатої залізної руди 1881 року засновано перший на Криворіжжі Саксаганський рудник, що належав “Товариству криворізьких залізних руд”. Протягом 1890 – 1892 років на землях Гданцівського маєтку, викупленого О. Полем “ Товариство криворізьких залізних руд” збудувало чавунноливарний завод.

Номер слайду 6

Міжвоєнний період Після закінчення воєнних подій почалося відновлення роботи рудників та промислових підприємств міста. В серпні 1934 року введено в експлуатацію першу доменну піч, яку назвали “Комсомолка”. Згодом споруджено ще дві домни, введено в дію бесемерівський конвертор, блюмінг

Номер слайду 7

К у л ь т у р а Міський театр ляльок Театр мистецтв “Академія руху” Музичне училище Театр драми та музичної комедії ім Т.Шевченка

Номер слайду 8

У місті 22 серпня 2011 р. був запущений найбільший у світі  квітковий годинник. Він розташований у парку Героїв на пр. Металургів у м. Кривому Розі — витвір незвичайної архітектури та краси. Діаметр циферблата — 22 метра, довжина хвилинної стрілки до 12 метрів. Тут висаджені 22 000 квітів 6-ти видів. Хід стрілки забезпечує годинниковий механізм, розташований під спорудою. Удень кожна година супроводжується мелодійним дзвоном, а вночі годинник підсвічується.

Номер слайду 9

Транспорт

Номер слайду 10

Видатні мешканці міста

Номер слайду 11

Рідний мій Кривий Ріг — моє місто невтомне, В світі інших таких не зустрінеш ніде. На просторих майданах, у шахтах і домнах Все кипить, все міняється, стрімко росте! Приспів: Кривий Ріг — моє місто, Це тобі моя пісня, Хай летить вона в небо високе твоє. Ти — перлина держави, Її гордість і слава, Я вклоняюся долі, що ти в мене є! Г І М Н

Номер слайду 12

Тобі, рідне місто, мої знання і таланти

Номер слайду 13

Кривий Ріг — моє місто, Це тобі моя пісня…

ppt
Додано
30 березня 2018
Переглядів
2690
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку