Перевірка інформації. Способи зменшення інформаційного сміття

Про матеріал
Пошук інформації в Інтернеті став невід'ємною частиною нашого сучасного життя і навчання. Це стало актуальним завдяки загальній доступності Інтернету та нескінченній кількості інформації, яка доступна в мережі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перевірка інформації. Способи зменшення інформаційного сміття. Підготувала: вчитель інформатики Тимофєєва Л. М.

Номер слайду 2

Пошук інформації в Інтернеті став невід'ємною частиною нашого сучасного життя і навчання. Це стало актуальним завдяки загальній доступності Інтернету та нескінченній кількості інформації, яка доступна в мережі.

Номер слайду 3

Сучасний світ відрізняється інформаційною перенасиченістю, де доступ до інформації є легким, але вибір правильної інформації із сотень мільйонів сторінок на Інтернеті може бути викликом. Пошук інформації стає не тільки завданням для вирішення конкретних завдань, але й життєвою компетенцією, що впливає на важливі сфери життя, такі як навчання, робота, особистий розвиток і прийняття рішень.

Номер слайду 4

Провести оцінку свого чи будь-якого іншого сайту вкрай корисно. Але робити подібні оцінки потрібно не за принципом «подобається» чи «не подобається», а з урахуванням основних критеріїв. Основним критерієм в оцінці сайту є його видимість пошуковими системами. Погодьтеся, якщо сайт не потрапляє в пошукову видачу за тим чи іншим запитом, то користі від подібного сайту вкрай мало. Саме тому цей критерій стоїть на першому місці.

Номер слайду 5

Не мало важливим є зручність та простота сайту. Якщо знайти сайт вдалося, то тепер потрібно утримати на ньому відвідувача. Для цього варто звернути увагу, як швидко можна знайти інформацію на сайті, доступною мовою вона викладена і чи не вимагає функціонал сайту значних доробок.

Номер слайду 6

Не варто забувати і про дизайн. Перебування користувача на сайті має бути комфортним. А для цього потрібний сучасний, приємний, легкий дизайн. Варто пам'ятати, що гарний дизайн від поганого відрізнити не складно. А сам дизайн у жодному разі не повинен перешкоджати комфортному знаходженню гостя на сайті. Дизайн не повинен бути перевантаженим та надто важким. Це вплине на перший та другий пункт критеріїв оцінки сайту. Краще віддати перевагу мінімалізму, ніж злякати користувача часом завантаження сторінок.

Номер слайду 7

Критерії оцінювання сайтів Tin. Eye — зворотний пошук зображень1 Це компанія з пошуку та розпізнавання зображень. За допомогою Tin. Eye можна виконати зворотний пошук зображення, тобто можна виявити першоджерело, а також подивитися, де ще публікувалося зображення. Web. Mii — шукає посилання з ім’ям людини2 Шукає будь-які зв’язки в інтернет, які збігаються за іменем людини, або можуть ідентифікувати особу за ключовими словами. Сервіс також вказує рівень активності особи у мережі, що може бути використано для ідентифікації фейкових профілів.

Номер слайду 8

Is It Hacked — в режимі реального часу виконує перевірку3 Контролює всі файли в системі на наявність шкідливого коду під час їх відкриття, створення або запуску. Is. It. Phishing — оцінює вказаний URL в режимі реального часу4 Служба допомагає захистити вашу особу, дані та комп’ютер від загроз і вірусів. Дозволяє розробникам виявляти фішингові атаки та захищати своїх користувачів від підозрілих електронних листів, шахрайських повідомлень, небезпечних листів. Virus Total — перевірити посилання5 Служба, що перевіряє підозрілі файли та полегшує швидке виявлення вірусів, хробаків, троянів і всіх видів шкідливих програм, що визначаються антивірусами.

Номер слайду 9

Web of Trust — міжнародний ресурс перевірки сайтів6 Це система оцінки репутації веб-сайтів, заснована на відгуках користувачів.

Номер слайду 10

Інформаційне сміття Інформаційне сміття, також відоме як «спам» або «надмірна інформація» — це надмірна, непотрібна або небажана інформація, яка завалює наші поштові скриньки, соціальні мережі, інтернет-сайти та інші джерела. Воно може містити небажану рекламу, фейкові повідомлення, спам - листи та інше. Не пересилайте інформацію, яку Ви не перевірили, та не сприяйте поширенню сміття.

Номер слайду 11

Все наше життя поступово переходить в Інтернет. Власники сайтів, в боротьбі за користувачів та показники відвідуваності, наповнюють їх некорисною інформацією. Серед найпопулярніших форматів інформаційного сміття можна виділити: добірки буцімто наукових фактів, списки фільмів для обов’язкового перегляду, лайфхаки та корисні поради, добірки фото у вигляді «до та після» або «було – стало», розумні цитати, фото тварин, sms-приколи. Вся ця інформація відбирає в нас та наших дітей найдорожче – час. Та забиває голову непотребом замість того, щоб приділити час чомусь корисному.

Номер слайду 12

Способи зменшення інформаційного сміття. Повідомлення про спам Якщо Ви отримуєте спамові повідомлення, не соромтеся повідомляти про них Вашого поштового провайдера або адміністратора вебсайту. Це допоможе удосконалити фільтри та зменшити кількість небажаного контенту для всіх користувачів.1 Видалення підписок Періодично переглядайте свою поштову скриньку та видаляйте підписки на розсилки, які Вас більше не цікавлять.2 Використовуйте одноразові адреси електронної пошти Для реєстрації на різних сайтах або отримання інформації від невідомих джерел використовуйте одноразові адреси електронної пошти. Вони дозволять уникнути надмірного спаму в основній поштовій скриньці.3

Номер слайду 13

Не діліться особистою інформацією Уникайте розголошення особистої інформації, такої як адреса електронної пошти, на публічних форумах та сайтах. Це допоможе зменшити кількість небажаних повідомлень.45 Фільтри та спам-фільтри. Використовуйте фільтри для електронної пошти, які видаляють або відсилають спам в окремий ящик. Налаштуйте їх для блокування небажаних повідомлень. Ці прості кроки можуть допомогти вам краще контролювати потік інформації та зменшити стрес.

pptx
Додано
14 жовтня
Переглядів
41
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку