План – конспект уроку з теми: « Форматування електронної таблиці та її об'єктів. Практична робота № 7 »

Про матеріал
Навчити оформлювати таблиці шляхом встановлення контурів клітинок та їх кольору; розповісти про основні способи формування структури таблиці. 2. Розвивати аналітичне мислення; вдосконалювати практичні вміння з використання програм. 3. Виховувати наполегливість у досягненні мети; працелюбність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

____ лютого Класна робота. В цей день……Святкує день народження педагог – організатор школи Вітрук Х. Ю. Народилася співачка Віра Брежнєва. День пам'яті Максима Грека (Святкують день Максима)День боротьби з ненормативною лексикою

Номер слайду 2

Актуалізація знань учнів. Вкажіть правильну адресу комірки: А) А12 С Б) В1256 В) 123 С Г) В1 А2. В електронних таблицях виділена група комірок А1: В3. Скільки комірок входить в цей діапазон?А) 6 Б) 5 В) 4 Г) 33. В Е Т не можна видалити: А) стовбець Б) рядок В) ім’я комірки. Г) вміст комірки

Номер слайду 3

А) А2+В4 Б) =А1/С453 В) =С245*М67 Г) =О89-К894. Основним елементом електронної таблиці є: А) комірка Б) рядок В) стовбець Г) таблиця5. Укажіть правильну формулу:

Номер слайду 4

6. Діапазон – це: А) всі комірки одного рядка;Б) сукупність клітин, що утворюють в таблиці область прямокутної форми;В) всі комірки одного стовпця;Г) безліч допустимих значень.7. Електронна таблиця – це …. А) Прикладна програма для обробки кодових таблиць;Б) пристрій персонального комп'ютера, що управляє його ресурсами;В) прикладна програма, призначена для обробки структурованих у вигляді таблиці даних;Г) системна програма, що керує ресурсами персонального комп'ютера при обробці таблиць.

Номер слайду 5

Перевір себе Правильні відповіді1 – Б2 – А3 – В 4 – А5 – А6 – Б7 – В

Номер слайду 6

Тема уроку. Форматування електронної таблиці та її об'єктів

Номер слайду 7

Мета: 1. Навчити оформлювати таблиці шляхом встановлення контурів клітинок та їх кольору; розповісти про основні способи формування структури таблиці. 2. Розвивати аналітичне мислення; вдосконалювати практичні вміння з використання програм.3. Виховувати наполегливість у досягненні мети; працелюбність вміння працювати з наявною інформацією

Номер слайду 8

Вивчення нового матеріалу. Видалення клітинок – процес зміни структури таблиці, внаслідок якого з таблицівилучається заданий діапазон клітинок разом із їх вмістом. Висота рядка – розмір рядка таблиці за вертикаллю, вимірюється в пунктах. Додавання клітинок – процес зміни структури таблиці, внаслідок якого до таблиці додається заданий діапазон клітинок (порожніх).

Номер слайду 9

Колір клітинки – колір тла клітинки таблиці. Контур клітинки – визначає тип, товщину та колір рамки клітинки. Об'єднання клітинок – процес зміни структури таблиці, внаслідок якого заданий діапазон таблиці об'єднується в одну клітинку; адресою цієї клітинки вважається адреса лівої верхньої клітинки об'єднаного діапазону.

Номер слайду 10

Роз'єднання клітинок – процес зміни структури таблиці, внаслідок якого задана клітинка роз'єднується на декілька рядків та стовпців; роз'єднати можна тільки ті клітинки, які раніше були об'єднані (і саме на стільки рядків та стовпців). Ширина стовпця – розмір стовпця таблиці за горизонталлю, вимірюється в пунктах.

Номер слайду 11

Форматування комірок. Формат Комірки - Число – встановити необхідний формат із наданого списку. Формат Комірки – Вирівнювання – Переносити по словам  – дозволяє автоматично встановлювати необхідну висоту рядка при введенні, а також орієнтацію шрифту на визначений кут. Формат Комірки – Шрифт - стиль і колір шрифту, як при роботі з текстом.

Номер слайду 12

Щоб таблиця була відповідним чином розграфлена на папері, треба задати параметри на закладці Межі діалогового вікна Формат клітинок: Формат Клітинки – Межі. На закладці Захист – режими захисту клітинок від несанкціонованих змін і ховання формул. Захист треба задати також у пункті Рецензування – Зміна – захист головного меню.

Номер слайду 13

ПКМ – контекстне меню – формат комірки

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Практична робота № 7. Форматування в електронних таблицях. Використання формул. ТБ при роботі на комп'ютері

Номер слайду 16

Зміст практичної роботи. Завдання. У папці Практичні роботи вашої структури папок створіть Практичні з Excel. Запустіть програму Excel 2007 Завдання 1. Ввести дані до таблиці за зразком. У середовищі табличного процесора створіть таблицю, як показано на малюнку, та перейменуйте Лист 1 на «Витрати» Обчисліть витрати за січень, лютий, березень    

Номер слайду 17

    У середовищі табличного процесора створіть таблицю, як показано на малюнку, Лист 2 перейменуйте на «Назва кислоти », від форматуйте так, як на малюнку       

Номер слайду 18

       Вправа для очей. Очі швидко обертаєм, Головою не хитаєм. Вліво раз, два, три, чотири. Вправо стільки ж повторили. По колу очі обертаєм І все навколо розглядаєм. Раз коло, два і три, чотири. Щільніше очі ми закрили. На п’ять і шість їх потримали І потім знову закружляли.

Номер слайду 19

  Завдання 2. Відформатувати дані, клітинки та діапазони даних таблиць 2.1. Створіть таблицю «Успішність» на Лист 3 та відформатуйте таблицю так, як показано на малюнку. Обчисліть середню оцінку та оцінку за тему.     

Номер слайду 20

Д/з вивчити конспект, п. 3.5 повторити п. 3.4, 3.3, 3.2, 3.1 К. П. 1- 7 Дякую за увагу

pptx
Додано
13 квітня 2023
Переглядів
373
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку