План роботи батьківських зборів

Про матеріал
План роботи батьківських зборів допоможе спланувати роботу із батьками різних класів з 1 по 11. Особлива допомога молодим класоводам і класним керівникам, які потребують спрямування їх роботи на класних батьківських зборах.
Перегляд файлу

ТЕМАТИКА  БАТЬКІВСЬКИХ ЗБОРІВ у 1-11 класах

 

Класи

Тематика батьківських зборів

вересень

листопад

лютий

квітень

1 клас

Знайомство з батьками учнів першокласників. Анкетування батьків. Турбота про виховання дітей конституційний обов'язок батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час. Безпека дорожнього руху.

Труднощі адаптації першокласників до школи. Школа і батьки. Співпраця батьків як необхідна умова розвитку дитини. Батьківський практикум.

Як виховували у дитини любов до читання. Що робити, якщо дитина не любить читати? Анкетування батьків.

Підсумки навчального року та орієнтири розвитку дитини. Організація літнього відпочинку дітей, навчальний екскурсій. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул.

2 клас

Тактика стосунків батьків і дітей у період " Кризи семи років". Спілкування дитини в родині. Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час.

Здоров'я дитини, фізичний розвиток молодшого школяра. Авторитет, особистий приклад батьків в попередженні шкідливих звичок дітей. Практикум для батьків.

Трудове та екологічне виховання дитини в сім'ї. Обов'язки дитини в сім'ї. Розвиток

працездатності дитини в родині.

Ознайомлення із законодавчою та нормативною базою освіти ( на перших зборах вересень)

3 клас

4 клас

Режим дня для молодшого школяра. Діти, телебачення та комп'ютер. Позитивний та негативний вплив засобів масової інформації на розвиток здоров'я молодших школярів. Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час.

Організація розумової праці умов вдома. Виховання самоконтролю, вмінь самостійно добувати знання, правильного оцінювання власних потреб і можливостей

Права дитини. Дотримання їх у сім'ї. Консультація –практикум "Темперамент дитини: врахування особливостей, корекція негативних рис"

Ознайомлення із законодавчою та нормативною базою про освіту. ( на І зборах, вересень)

5 клас

Особливості навчальної діяльності учнів 5 кл. у зв'язку з переходом від початкової до середньої школи. Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час.

Фізичне і психічне здоров'я підлітка. Консультація- практикум: навчальні можливості дитини. Як їх розвивати. Нездібних дітей не буває.

Вечір   вогник. Родинні свята. Культурні традиції. Організація дозвілля в сім'ї, трудове виховання. Практикум " Які труднощі відчувають батьки у вихованні своїх дітей"

Ознайомлення із законодавчою та нормативною базою освіти ( на і зборах, вересень)

6 клас

Чому перехідний вік є важким? Як виховувати в учнів підліткового віку

інтерес до набуття знань. Анкетування батьків. Запобігання травматизму в

школі та в позаурочний час.

Правове виховання дітей в сім'ї.

Виховання моральної свідомості та культурної поведінки дітей у сім'ї. Консультація -практикум " Гігієна розумової і фізичної праці підлітків у сім'я. Гігієна побуту"

Роль родини у вихованні екологічної

культури дитини. Типові помилки у сімейному вихованні. Як їм запобігти.

Підсумки навчального року та орієнтири розвитку дитини. Організація літнього

відпочинку дітей, навчальна практика. Запобігання дитячого травматизму, попередження правопорушень під час літніх канікул.

7 клас

Психологічні та фізіологічні особливості хлопців та дівчат у підлітковому віці. Статеве виховання дозрівання підлітків. Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час.

 

 

 

 

Роль дитини у розвитку

працездатності учня. Мотивація і розвиток працездатності підлітка. Обмін досвідом родин

Воля., характер, пам'ять, мислення, темперамент дитини. Роль батьків у профілактиці та запобіганні шкідливих звичок, вживання дітьми наркотиків та куріння.

Підсумки навчального року та орієнтири розвитку дитини. Організація літнього відпочинку дітей, навчальна практика. Запобігання дитячого травматизму, попередження правопорушень під час літніх канікул.

8 клас

Роль батьків у формуванні всебічно розвинутої особистості, павичок самоосвіти і самовиховання, Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час.

Виховання у школярів культури здоров'я мотивації до здорового способу життя. Роль батьків у профілактиці та запобіганні шкідливих звичок, вживання дітьми наркотиків та куріння

Формування

світогляду та духовного світу підлітка. Роль родини в подоланні негативних рис характеру.

Підсумки навчального року та орієнтири розвитку дитини. Організація літнього від початку дітей, навчальна практика. Запобігання дитячого травматизму, попередження правопорушень під час літніх канікул.

9 клас

і 11

клас

Підліток: проблеми виховання дітей в сім'ї. Консультація   практикум ".

Допомога батьків підліткам у їх професійному самовизначенні". Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час

Виховання свідомого ставлення до свого здоров'я як найвищої соціальної цінності. Організація харчування в школі, в сім'ї. Контроль за успішністю та відвідуванням учнів школи.

Бесіди за круглим столом " Як виховані

наші діти?" з метою виховання шанобливого ставлення до родини, батьківщини, поваги до народних традицій і звичаїв, рідної державної мови, національних цінностей

українського народу

Підсумки навчального року. Підготовка до

закінчення навчального року. Ознайомлення з нормативною документацію про державну підсумкову атестацію. Знайомство батьків з підсумковою державною атестацією. Літнє оздоровлення дітей. Попередження дитячого травматизму та правопорушень під час літніх канікул.

10 - 11

класи

Моральний клімат у сім'ї, методика вирішення конфліктних ситуацій у сім'ї. Анкетування батьків. Запобігання травматизму та правопорушень в школі та в позаурочний час

Врахування психологічних особливостей, інтересів, здібностей, нахилів підлітків у їх професійному самовизначенні. Дискусія «Як виховувати у підлітків інтерес до набуття знань».

Консультація -

практикум.

Психологічні особливості старшокласників. Типові конфліктні ситуації підлітків з батьками та іншими дорослими.

Підсумки навчального року та орієнтири розвитку дитини. Організація літнього відпочинку дітей, навчальна практика. Запобігання дитячого травматизму та правопорушень в школі та в позаурочний час.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
16 червня 2021
Переглядів
590
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку