"Платформи та сервіси дистанційного навчання"

Про матеріал
Презентація містить опис сервісів та платформ якими можуть користуватися не тільки вчителі але і здобувачі освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Платформи та сервіси дистанційного навчання. Вчитель початкових класів. Балаклеївської філії 2 ОЗО “ Балаклеївський ліцей ім. Є. Гуглі” Пилипенко О. А.

Номер слайду 2

Платформи та сервіси дистанційного навчання – це віртуальне навчальне середовище в якому вчителі та учні отримують широкі можливості щодо застосування сучасних технологій дистанційного навчання. 

Номер слайду 3

У своїй практичній діяльності під час дистанційного навчання використовую такі сервіси, які мають безмежні можливості не лише для організації навчання, але і професійного розвитку педагогів.

Номер слайду 4

Google Meet (https://meet.google.com/) є безкоштовною платформою з потужним функціоналом та інтеграцією з Google Classroom. Google. Сlassroom - безкоштовний сервіс для організації дистанційного навчання та перевірки знань. Дозволяє оприлюднити завдання через інтернет та оцінити роботу здобувача освіти. Допомагає :моніторинг роботи вчителя, оцінювання , можливість повернути роботу учню, конфеденційність оцінювання, файли які надсилають учні не зберігаються на вашому пристрої, а на гугл диску.

Номер слайду 5

Padlet - віртуальна цифрова стіна, на якій можна розміщувати документи, покликання, відеоролики, зображення тощо. Можлива спільна робота на стіні кількох учасників. Стіну Padlet можна використовувати для розміщення матеріалів, які здобувачі освіти повинні опрацювати дистанційно. Організація спільної роботи учнів із різним контентом, збереження результатів роботи, додавання документів різних форматів, сервіс безкоштовний. Немає обмежень у кількості створюваних сторінок

Номер слайду 6

Онлайн-сервіс для створення коміксів. Великий набір фонових зображень та персонажів. Готову роботу можна завантажити на комп’ютер або роздрукувати. В безплатній версії можна створити тільки 6 кадрів коміксу (але необмежену кількість разів).  Оnlain test pad - безкоштовний багатофункціональний конструктор кросвордів , логічних ігор , опитувань. Storyboard   - онлайн-сервіс для створення коміксів. Великий набір фонових зображень та персонажів. Готову роботу можна завантажити на комп’ютер або роздрукувати

Номер слайду 7

Kahoot .com безкоштовний конструктор ігор та вікторин, за допомогою цього сервісу можемо перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі

Номер слайду 8

Canva – сервіс має безкоштовну версію та адаптований українською мовою. А ще – це чудова можливість для створення нових інтерактивних матеріалів для будь-якого формату навчання платформа графічного дизайну, що дозволяє користувачам створювати графіку, презентації, афіші та інший візуальний контент для соціальних мереж. Доступна як вебверсія, так і мобільна. Сервіс пропонує великий банк зображень, шрифтів, шаблонів та ілюстрацій, платформа безкоштовна.

Номер слайду 9

Призначений для розробки, зберігання інтерактивних завдань з різних предметних дисциплін, за допомогою яких здобувачі освіти можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій форміІнструкція зі створення завдань у Learning. Apps. Learning. Apps - призначений для розробки, зберігання інтерактивних завдань з різних предметних дисциплін, за допомогою яких здобувачі освіти можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі До вправ можна додавати фото, картинки, звук або відео. На платформі є вже готові завдання, які можна редагувати. Інструкція зі створення завдань у Learning. Apps https://learningapps.org

Номер слайду 10

Rebus1.com - задайте будь - яке слово або фразу — і програма миттєво згенерує за вашим запитом ребус Генератор кросвордів українською - у спеціально відведеному полі потрібно ввести слова, з яких утвориться кросворд, і натиснути на відповідну кнопку для автоматичної генерації. Готовий кросворд можна завантажити. Рішення, складання анаграм - онлайн-сервіс допоможе скласти або розгадати анаграму.

Номер слайду 11

Сервіс для створення хмари слів , безкоштовний  Word. Art. Рішення, складання анаграм - онлайн-сервіс допоможе скласти або розгадати анаграму.

Номер слайду 12

Генератор пазлів - цей сервіс дозволяє створювати з будь-яких зображень мозаїки, що містять від 4 до 300 елементів. Для створення пазлів можна використовувати зображення з бібліотеки платформи, а також завантажувати власні ілюстрації. Кожну мозаїку можна складати або безпосередньо в межах платформи, або роздрукувавши пазли на папері. Кожен елемент можна вирізати за його контурами. Складання пазлів розвиває дрібну моторику, зосередженість та логічне мислення, тому корисне як для малечі, так і для дорослих. За основу для пазлів можна обирати не лише абстрактні зображення чи малюнки. У них можна зашифровувати певні відомості, які учні зможуть розгадати лише зібравши повну картинку. В своїй роботі використовую цей сервіс, дітям він подобається

Номер слайду 13

Платформа дистанційного навчання – це програмне забезпечення для підтримки дистанційного навчання. В своїй педагогічній діяльності використовую такі платформи: Освітній проєкт «На Урок» для обміну досвідом між освітянами та створення онлайн завдань, домашніх завдань, тестових завдання, діагностичних робіт. Мої учні є учасниками та переможцями Всеукраїнської олімпіади «На урок»

Номер слайду 14

Всеосвіта - освітній проєкт для обміну досвідом між освітянами та створення онлайн завдань, інноваційна освітня платформа, що допомагає педагогам професійно зростати та підвищувати кваліфікацію. При створенні електронного посібника на кращу серію цифрових ресурсів створила власний веб - квест. На який додаю посилання https://vseosvita.ua/webquest/play?id=14289

Номер слайду 15

Платформа HUMAN (безкоштовна) це цифровий помічник адміністрації школи. З його допомогою ви налагодите комплексну роботу закладу, об'єднаєте всіх учасників освітнього процесу, вона дає можливість: Видавати, здавати, перевіряти домашні завдання;Викладати навчальний матеріал з використанням фото- відеоматеріалів, таблиць, презентацій тощо;Слідкувати за результатами учнів;Отримувати візуалізовану аналітику успішності учнів;Оцінювати роботу у режимі онлайн та коментувати бали. Усі оцінки моментально будуть доступні учням. Отримувати автоматизовану рефлексію учнів щодо зрозумілості матеріалу;Спілкуватися з педагогічним складом, учнями та їхніми батьками;Проводити опитування та зрізи знань;Ділитися останніми новинами, оголошеннями та актуальною інформацією. На платформі HUMAN, вчителі можуть підвищити свою кваліфікації з використанням інформаційних технологій.

Номер слайду 16

ВШО - усі охочі можуть використовувати платформу, "Всеукраїнська школа онлайн", що містить відеоуроки, конспекти, тестові завдання, а також Кабінет вчителя, який допомагає залишатися на зв'язку з учнями. Для зручності розроблено мобільний застосунок, а Youtube-канал МОН містить інформацію, що може стати у пригоді. Основна мета – допомогти дітям початкової школи, які не мають сучасних девайсів, засобів зв’язку (підключення до інтернету), підтримки дорослих,  вчитися дистанційно.

Номер слайду 17

Prometheus – найбільша платформа онлайн-освіти в Україні,  український громадський проєкт масових відкритих онлайн-курсів.

Номер слайду 18

Навчатися можна і потрібно у будь-якому віці. Не припиняйте навчання протягом усього життя і користуйтеся безкоштовними освітніми можливостями, що їх надають масові відкриті онлайн - курси, сервіси та платформи.

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Елена Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 березня 2023
Переглядів
3588
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку