Подорож у країну «Ввічливості»

Про матеріал
Презентація до віртуальної подорожі в країну "Ввічливості". Допоможе виховати шанобливе ставлення до старших, батьків, виявляти піклування про молодших, слабших, викликати в учнів бажання виробляти хороші манери поведінки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година. Подорож у країну «Ввічливості» Супрун Наталія Сергіївна. Класний керівник 5-Б класу. Кобеляцького НВК №1

Номер слайду 2

Сію дитині в сердечко ласку,Сійся-родися, ніжне «Будь ласка»,Вдячне «Спасибі», «Вибач» тремтливе,Слово у серці, як зернятко в ниві.«Доброго ранку!», «Світлої днини!» - Щедро даруй ти людям, дитино. Мова барвиста, мова багата,Рідна і тепла, як батьківська хата.

Номер слайду 3

«Ввічливість» (cortesia) походить від стародавнього cortes — «двори». Це були місця, де звичайно збиралися філософи, художники, письменники, політики, економісти, судді.

Номер слайду 4

Зараз слово «ввічливість» означає мистецтво людського спілкування, вміння люб’язно ставитися до людей, які нас оточують.

Номер слайду 5

В країну “Ввічливості” разом сьогодні ми мандруєм класом.

Номер слайду 6

Любі діти! Я, професор Будьласка, звертаюся до вас за допомогою, адже ключ від брами країни Ввічливості захопили Байдужість, Заздрість, Жорстокість і просять за нього викуп - скриню золотих монет. І тільки ви зможете нас врятувати. Але шлях у мою країну буде нелегким через багато випробувань, за які ви здобуватимете золоті монети, і в кінці обміняєте на ключ від країни Ввічливості. А щоб легко і швидко їх подолати, потрібно підтримувати один одного. Залишаю вам карту нашої країни, бажаю успіхів у нелегких випробуваннях.

Номер слайду 7

Країна “Ввічливості” Острів “Чарівних слів”Гори «Ввічливих слів»Місто вихованих людей»Карта подорожі«Семафор ввічливості»«Скринька народної мудрості»«Галявина доброти»

Номер слайду 8

Острів “ Чарівних слів ”Пальма «Привітання» Пальма «Вибачення» Пальма «Вдячність»

Номер слайду 9

Гори «Ввічливих слів»

Номер слайду 10

«Місто вихованих людей»Речення з помилками: 1. Проходити на своє місце у кінотеатрі треба спиною до тих, хто сидить.2. Чемний хлопчик завжди смикає дівчаток за коси.3. Ввічливі діти ніколи не поступаються місцем старшим.4. Виховані діти обгортку від цукерки кидають на тротуар.5. Виховані хлопчики завжди лазять по деревах.6. Дівчатка витирають руки об сукню.

Номер слайду 11

«Місто вихованих людей»Речення з помилками: 1. Проходити на своє місце у кінотеатрі треба спиною до тих, хто сидить.2. Чемний хлопчик завжди смикає дівчаток за коси.3. Ввічливі діти ніколи не поступаються місцем старшим.4. Виховані діти обгортку від цукерки кидають на тротуар.5. Виховані хлопчики завжди лазять по деревах.6. Дівчатка витирають руки об сукню.

Номер слайду 12

«Семафор ввічливості»Дайте мені хлібину, - звертається хлопчик до продавця. Вибачте, будь ласка, я штовхнула вас не навмисно, - каже дівчинка у автобусі. У шкільному коридорі розмовляють вчителі. Серед них Сергій побачив свою вчительку і ввічливо сказав: «Добрий день Маріє Іванівно». Люба бабусю! Я з задоволенням тобі допоможу. Я трохи порвала книжку, підклейте її самі, - сказаладівчинка бібліотекарю. Дівчинка запізнилася на урок. Вона тихенько постукала у двері, відчинивши їх, сказала: «Доброго ранку! Вибачте, будь ласка, дозвольте сісти на своє місце».

Номер слайду 13

«Скринька народної мудрості»І команда. Якщо ввічливо попросити, завжди дадуть. Гостре словечко колить сердечко.ІІ команда. Ввічливих і лагідних скрізь шанують. Землю красить сонце, а людину праця.ІІІ команда. З добрим дружись, а лихих стережись. Від теплого слова і лід розмерзає.

Номер слайду 14

«Галявина доброти»

Номер слайду 15

Ласкаво просимодо країни Ввічливості !Добрий день!Будь ласка. Дякую!Пробач. СпасибіВибачте. Перепрошуюstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 16

Усміхнися всім навколо: Небу, сонцю, квітам, людям.І тоді обов'язково. День тобі — веселим буде! До нових зустрічей !