Пошук папок і файлів. Запуск програми

Про матеріал
Розробка уроку містить рекомендації щодо викладання дітям елементів, які допомогають в пошуку файлів і папок на комп'ютері.
Перегляд файлу

Тема: «Пошук папок і файлів. Запуск програми".

Форма проведення: бесіда, практикум, гра

Цілі: сформувати у дітей знання і навички роботи з комп'ютером.

 Завдання: виховування інформаційної культури неповнолітніх, уважності, розвиток пізнавальних інтересів, самоконтролю.

Обладнання: стільці, комп'ютерні столи, комп'ютери.

Хід заняття.

1. Організаційна частина. Привітання, постановка теми та мети.

Привіт хлопці! Проходьте, сідайте. Я дуже радий Вас бачити!

- Хлопці, тема нашого практичного заняття - «Пошук папок і файлів. Запуск програми".

Потім після фізхвилинка виберіть гру за бажанням на робочому столі.

2. Основна частина.

Запуск ознайомчої презентації «Пошук папок і файлів».

Фізхвилинка на регуляцію психічного стану: «Саморегуляція тонусу мімічних м'язів».

Соціальний педагог говорить: «Мою увагу зупиняється на моєму обличчі. Моє обличчя спокійно. М'язи чола розслаблені. М'язи очей розслаблені. М'язи щік розслаблені. Губи і зуби розтиснену. Рот розтягнутий в усмішці. Моє обличчя як маска. Я добре себе почуваю. Мені добре". Після повільного промовляння вголос дається команда промовляти команду про себе. Після всіх вправ на самозаспокоєння дається команда на закінчення сеансу, і учні беруть звичайний стан.

Діти включають комп'ютери і запускають тренажер Віндовс. Програма «Знайти» Windows забезпечує вирішення завдань, пов'язаних з пошуком файлів, папок і інших інформаційних об'єктів. Програма підтримує підготовку пошукових запитів і забезпечує пошук відповідних відповідей по ним. Для запуску програми виконайте команду Пуск - Пошук. На екрані - вікно програми, яке названо Результати пошуку. У лівій частині вікна знаходиться панель Помічник з пошуку.

У групі Що ви хочете знайти? прочитайте список доступних функцій. Клацніть пункт Налаштувати помічника. У панелі, клацніть Не використовуючи анімований персонаж.

У групі Що ви хочете знайти клацніть пункт Файли та папки. Введіть в поле Частина імені файлу або ім'я файлу цілком текст Розклад *. Символ * означає, що в назві файлу, що підлягає після слова Розклад можуть слідувати й інші букви. Розкрийте список Пошук в і виберіть диск С :. Натисніть кнопку ШУКАТИ.

Знайдено три файли, перше слово в яких збігається зі словом Розклад. Знайдемо то з них, яке відповідає 2002 році. Для цього натисніть кнопку Назад. В поле Слово або фраза у файлі введіть 2002. Натисніть кнопку ШУКАТИ. За пошуковим запитом знайдено файл, назва якого - Розклад, в якому міститься текст 2002. Для повернення в початкове стан програми натисніть два рази кнопку Назад.

Фізхвилинка.

Раз, два - вище голова, Посидимо і відпочинемо

Три, чотири - руки ширше, А потім знову почнемо

П'ять, шість - тихо сісти.

Проста гра. Робота з програмою «Ферма» - 10 хв.

3. Підсумок заняття. Підведення підсумків заняття.

  •                 Отже, діти, на цьому наше заняття закінчено. Що нового ви сьогодні дізналися? Що вам особливо сподобалося?
docx
Додано
15 травня 2019
Переглядів
689
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку