Новини

МВС: За парти школярі зможуть повернутися лише в тому випадку, якщо буде дотримано всіх безпекових норм

Із 1 вересня в Україні може поновитися очне навчання. Але лише в тих закладах освіти, які повністю відповідатимуть безпековим вимогам під час воєнного стану. Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповіла речниця Міністерства внутрішніх справ Альона Матвєєва:

«За доручення Президента України Володимира Зеленського Уряд працює над тим, щоб якомога більше закладів освіти розпочали свою роботу до 1 вересня. Проте за парти школярі зможуть повернутися, лише якщо буде дотримано всіх безпекових норм. Усі заклади освіти, які не будуть дотримуватися відповідних норм, не відновлять очне навчання».

Також вона розказала, що органи місцевого самоврядування та центральні органи виконавчої влади отримали доручення щодо організації навчального процесу в умовах воєнного стану. Насамперед ідеться про проведення регулярних навчань з евакуації школярів до бомбосховищ, проведення уроків безпеки, створення умов для перебування учнів у бомбосховищах, а також організації можливості навчання в укриттях.

Водночас ДСНС має провести перевірку закладів освіти та прилеглих територій на наявність вибухонебезпечних предметів. Також є завдання забезпечити посилену охорону закладів освіти всіх рівнів. Необхідно також у разі потреби забезпечити розвезення і супровід школярів до ЗЗСО.

Нагадаємо, що остаточне рішення щодо форми навчання різні регіони або окремі навчальні заклади ухвалюватимуть самостійно.

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter