Безпечний інтернет для учнів та освітян

Цифровий прогрес відкриває перед нами нові можливості, нові відомості, а разом з тим і нові загрози. Втім, інтернет-середовище може бути безпечним! Кількість свідомих педагогів упевнено зростає – ми шукаємо та аналізуємо різноманітні джерела, досліджуємо нові ресурси, що допомагають нам захиститися від загроз.

Чимало українських організацій борються з інтернет-шахраями та створюють якісний контент для освітян. Які додаткові матеріали допоможуть убезпечити школярів та педагогів? Відповіді на ці запитання дала Любов Цукор у межах інтернет-конференції  «Безпечний інтернет для учнів та освітян»

Де шукати матеріали? 

До пошуку ресурсів з безпеки в інтернеті слід підійти відповідально! Адже є ризик потрапити у віртуальну пастку чи випадково поширити фейкову інформацію та стати причиною небезпеки. Довіряйте лише авторитетним і компетентним інтернет-джерелам. Звертайтеся до відкритих бібліотек, офіційних сайтів, фейсбук-спільнот громадських організацій і державних установ.

Любов Цукор підготувала добірку українських ресурсів із безпеки в інтернеті. Ці матеріали відповідають вимогам підлітків і вчителів: вони цікаві, привабливі та корисні. 

  1. Проєкт «Безпека дітей в Інтернеті» від Міністерства та Комітету цифрової трансформації України. Тут ви знайдете інформацію, поради та підказки з безпеки та захисту дітей від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, сексуального насильства, суїцидальних спілок тощо.
  2.  Національна платформа з цифрової грамотності. Подивіться цікаві освітні серіали за участю відомих українців. Також можна запропонувати батькам освітній курс «Безпека дітей в інтернеті». Він  навчить їх допомагати дітям використовувати інтернет безпечно і з користю.
  3. Проєкт «Stop-Sexting» містить добірку матеріалів із протидії сексуальній експлуатації та насильству над дітьми.
  4. #Центр кращого Інтернету. Тут ви знайдете багато цікавих матеріалів щодо безпечного використання цифрових технологій, культури та безпеки користування мережею.

Можливості освітнього проєкту «На Урок» 

Ми працюємо для вчителів України, а також для вашої безпеки й натхнення. Зручна система пошуку та фільтрації за категоріями дозволить отримати великий вибір матеріалів з різних тем. За декілька секунд пошуку ви матимете можливість:

  • переглянути відеозаписи вебінарів, конференцій, курсів, окремих виступів;
  • отримати велику кількість різноманітних онлайн тестів. До речі, деякі тести буде цікаво пройти і вам! 
  • знайти у бібліотеці розробок конспекти уроків та виховних заходів;
  • ознайомитися з новими практичними прийомами та інноваційними техніками у журналі.

А ще залучити необмежену кількість учнів до участі у цікавих та безкоштовних проєктах та конкурсах! Саме зараз триває реєстрація на конкурс «День без мобільного телефону». 

Хочете дізнатися більше та отримати цікавий бонус? Неодмінно подивіться виступ

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter