Новини

Сергій Шкарлет: Провести ЗНО у традиційному форматі в 2022 році неможливо

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №7132, яким дозволено одноразову зміну алгоритмів вступу до університетів та складання ДПА. Про це повідомляє у своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Він зауважив, що таким чином держава висловила свою довіру педагогам, які в цьому навчальному році виставлять учням підсумкові оцінки без державної підсумкової атестації.

«Головним для нас є забезпечення максимальної безпеки учасників освітнього процесу. На жаль, це означає неможливість проведення зовнішнього незалежного оцінювання в традиційному форматі у 2022 році».

                          Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також очільник МОН наголосив, що доступність вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти для всіх громадян України (незалежно від місця їхнього перебування) лишається найвищим пріоритетом.

Завдяки цифровізації будуть створені максимально безпечні умови для учасників вступної кампанії, а під час офлайн процедур будуть максимально дотримані протоколи безпеки. Заклади освіти зі свого боку мають докласти всіх зусиль, аби вступна кампанія пройшла на засадах доброчесності, а прагнення вступників були реалізовані на засадах максимальної прозорості.

«Знаю, що на просторах соціальних мереж чимало зараз ведеться дискусій стосовно прийнятого рішення і механізму вступу поточного року. Чимало «експертів», на жаль, не розуміють всієї глибини проблем, викликаних війною. Не розуміють, мабуть, що тисячі наших вчителів і учнів сьогодні перебувають на територіях активних бойових дій, де гостро на собі відчувають усі біди цієї війни. Але ж ми маємо бути єдиними! Ми зобов’язані гарантувати рівні права кожному школяреві на здобуття подальшої освіти в Україні. Закликаю до розуміння кожного! До взаємоповаги та підтримки замість переслідування власних політичних цілей».

                          Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Зараз МОН спільно з Комітетом освіти, науки та інновацій ВРУ, освітянами, експертами та батьками в оперативному режимі працює над остаточним механізмом вступу у 2022 році. Його розробка знаходиться на фінальній стадії, вже найближчим часом він буде презентований.

Нагадаємо, раніше Наталія Піпа розповіла про те, як може транфсормуватися ЗНО цього року.

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter