Презентація "Асоціативна карта з національно-патріотичного виховання ""Рослинні символи України"

Про матеріал

Ця презентація має корекційно - розвивальну мету:, також дидактичну :систематизувати поглибити і розширити знання дітей про рослини-символи нашої країни за допомогою загадок, закріпити назви; сприяти усвідомленню необхідності набутих знань, сприяти формуванню поваги до свого народу, сприяти формуванню національної свідомості і самосвідомості дітей, творчому осмисленню духовної спадщини українського народу;розвивальну: розвивати логічне мислення, естетичні смаки, активізувати словник дітей назвами рослинних символів України, довготривалу пам`ять., виховну: виховну любов до рідного краю; прищеплювати бережливе ставлення до природи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Асоціативна карта з національно патріотичного виховання«Рослинні символи України»Розробила вчитель початкових класів Короход Н.І.

Номер слайду 2

Тема: «Рослинні символи України»Корекційно - розвивальна мета: Дидактична:систематизувати поглибити і розширити знання дітей про рослини-символи нашої країни за допомогою загадок, закріпити назви; сприяти усвідомленню необхідності набутих знань, сприяти формуванню поваги до свого народу, сприяти формуванню національної свідомості і самосвідомості дітей, творчому осмисленню духовної спадщини українського народу;Розвивальна: розвивати логічне мислення, естетичні смаки, активізувати словник дітей назвами рослинних символів України, довготривалу пам`ять. Виховна: виховувати любов до рідного краю; прищеплювати бережливе ставлення до природи.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

1. Жовтенька голівонька,Біленька хустинонька,Що я за квітонька?(Ромашка)2. На просторах поля золотого Сині зірочки тремтять. Мов шматочок неба голубого,Виграють, виблискують, горять.(Волошки)3. І червона, й соковита,Та гірка вона все літо. Припече мороз – вона. Стала добра й смачна.(Калина)4. Маленькі плоди, мовсережки повисли. Червоні — солодкі, зелені — ще кислі.(Вишні)5. На городі в нас росте. Сонце ясне, золоте,Жовте око, жовті вії,Та чомусь воно не гріє.(Соняшник)6. На високому стеблі . Ростуть квіти не малі. Квітка, пуп’янок, ще квіти – Так шикуються, як діти. Сніжно-білі і рум’яні, Майже чорні, полум’яні,Заглядають у віконце,Посміхаються до сонця.(Мальви)7. Проливала дрібні сльозимолода дівиця. Полоскала довгі косиу чистій водиці. (Верба)8. Наче галстуки червоні. То палає в полі так. Польовий червоний…(Мак)9. Як дерево називається,що влітку в білий пух одягається? (Тополя)10. Лист зелений і міцний,Сніг для нього не страшний,А коли весну стрічає,Сині очі розкриває.(Барвінок)11. Міць з роками набирає. Може жити сотні літ,Має величезний рід.(Дуб)12. Жовтий, в смужечку сміливець,Це не джміль, а …(Чорнобривець). Загадки про рослинні символи України

pptx
Додано
14 серпня 2018
Переглядів
1910
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку