Презентація "Безпека на дорозі"

Про матеріал
1. Повторення та вивчення ПДР. 2. Завдання для перевірки знань ПДР у дітей. 3. Цікавинка. 4. Перевірка знань дорожніх знаків. 5. Вікторина (тести).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека на дорозі 

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Постійно дотримуйся правил дорожнього руху. Ніколи не порушуй їх, це небезпечно для життя. Переходь вулицю тільки у відведених місцях. Будь обережним при переході трамвайних та залізничних колій. Не влаштовуй ігри на проїжджій частині вулиці. Правильно користуйся міським транспортом.

Номер слайду 4

Вправа «Де сховалося «НЕ»»Знати й виконувати правила дорожнього руху треба завжди. У громадському транспорті всі мають дотримуватися належних правил поведінки. На зупинці слід стояти близько до проїжджої частини дороги. Треба бути уважним та обережним поблизу дороги. Можна перебігати через дорогу перед автомобілем. Пішоходи повинні рухатися по дорозі. Дозволено їздити на велосипеді по дорозі дітям до 14 років. Дітям до 12 років дозволяється їздити на передньому сидінні автомобіля .

Номер слайду 5

Вправа «Хто швидше?»Назвіть учасників дорожнього руху. (Водії, пасажири, велосипедисти, пішоходи)2. Де мають рухатися пішоходи? (По тротуару)3. Пішоходи йдуть по узбіччю на зустріч чи за рухом транспорту? (Назустріч)4. Перед початком переходу вулиці спершу потрібно подивитися ліворуч чи праворуч? (Ліворуч, а дійшовши до середини – праворуч)5. З якого віку дозволяється дітям їздити на велосипедах? (З 14 років)

Номер слайду 6

6. Сигнали якого кольору має світлофор? 7. Чи може світлофор мати лише два сигнальні кольори? 8. Хто регулює дорожній рух за відсутності світлофора? 9. Де пішоходи мають переходити вулицю?

Номер слайду 7

Це цікаво!Першим в історії правителем, який ввів правила дорожнього руху, був Гай Юлій Цезар. Він видав закон, відповідно до якого жінки Риму не мали права керувати колісницями. У 1618 році російський цар Петро І видав наказ про правила дорожнього руху. Вони обмежували швидкість їзди. Було введено правосторонній рух.

Номер слайду 8

Чи добре ти знаєш дорожні знаки?

Номер слайду 9

Вікторина1. Чи безпечно переходити вулицю навскоси?а)так, бо це зручно;б)ні, бо це шлях по небезпечній ділянці;в)так, бо це коротший шлях;г)ні, бо побачить міліціонер і оштрафує.2. Як обійти автобус, щоб перейти на інший бік вулиці?а)спереду, щоб тебе бачив водій автобуса;б)ззаду, щоб не потрапити під машину, яка їде за автобусом;в)слід дочекатися, поки автобус поїде, пройти до переходу і перейти дорогу на зелений сигнал світлофора.

Номер слайду 10

3. Як слід поводитися на зупинці громадського транспорту? а) не стояти близько до проїзної частини дороги;б)стояти близько до проїзної частини, щоб першим зайти до салону;в)стояти там, де зручно;г)чекати на транспорт на проїзній частині дороги.4. Як слід поводитися в салоні громадського транспорту?а)стояти близько до дверей, спираючись на них;б)пройти ближче до водія і розпитувати про маршрут;в)посередині салону сміятися та розважатися з друзями;г)пройти всередину салону, триматися міцно за поручень, поводитись чемно.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

pptx
Додано
11 листопада 2023
Переглядів
370
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку