Презентація "Бразилія"

Про матеріал
Презентація за темою "Бразилія" для учнів загаоьноосввітніх шкіл, за підручником В.М. Бойко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бразилія

Номер слайду 2

Офіційна назва: Федеративна Республіка Бразилія. Столиця: Бразиліа. Державна мова: португальська. Площа: 8 515 767 км кв. Населення: 210 147 125 осіб. Валюта: реал Бразиліа. Релігія – 89% — католики. Етнічний склад- 55% — європейці (португальці, італійці, іспанці), 38 % - метиси, 7 % — вихідці з Африки.

Номер слайду 3

Бразилія - найбільша держава Латинської Америки, що займає майже половину континенту.

Номер слайду 4

Бразилія — федерація, що складається з 26 штатів та 1 федерального округу, всього 27 «федеративних одиниць», розбитих на 5 регіонів для статистичних цілей. Адміністративний поділ

Номер слайду 5

Рельєф. Північну половину Бразилії займає широка Амазонська низовина — глибокий тектонічний прогин, заповнений осадовими породами. На півночі вона поступово переходить у горбисті цокольні рівнини південної частини Гвіанського нагір'я . Майже всю решту території країни займає Бразильське нагір'я. У центрі і на півночі переважають цокольні плоскогір'я і рівнини, що чергуються з плато — шападами. На заході на територію Бразилії заходить акумулятивна низовина верховин ріки Парагвай — Пантанал.

Номер слайду 6

Клімат. На території Бразилії виділяють 6 основних кліматичних зон: екваторіальну, тропічну, тропічну високогірну, тропічну атлантичну, напівзасушливу, субтропічну. На більшості території країни середньорічна температура вища +20°С, що обумовлене близькістю екватора і невисоким рельєфом місцевості. В цілому для тропічних районів Бразилії характерні суха зима і дощове літо. Річна кількість опадів зменшується від 3000 мм на західній Амазонській низовині до 500 мм на північному сході.

Номер слайду 7

Внутрішні води. Територія країни вкрита дуже густою річковою мережею. Найбільші річки — Амазонка, Парана, Сан-Франсіску. Остання утворює каскад водоспадів Паулу-Афонсу заввишки 84 м.

Номер слайду 8

Ґрунти. У Бразилії переважають ліси на червоноколірних латеритних (ферралітних) ґрунтах.

Номер слайду 9

Територія басейну Амазонки покрита сельвою — вічнозеленими вологими труднопрохідними тропічними джунглями. На решті території переважають тропічні ліси. Флора

Номер слайду 10

Фауна. Для тваринного світу Бразилії характерні пума, ягуар, оцелот, мурахоїд, лисиця, мавпи, олень, броненосець, тапір, рідкісний чагарниковий собака, лінивець, опосум, крокодил, велика кількість птахів, комах і земноводних. У річках небезпечні каймани і піраньї.

Номер слайду 11

Природні ресурси. Бразилія має великі запаси мінеральних ресурсів, у структурі яких переважають рудні корисні копалини. Запаси паливно-енергетичних ресурсів у країні незначні і не забезпечують власних потреб. Велике значення для енергетики мяють великі поклади уранових руд.

Номер слайду 12

Промисловість. Лісопромисловий комплекс країни спеціалізується на заготівлі та переробці цінних порід деревини. Бразилія має добре розвинену електроенергетику. При цьому основу електроенергетики становлять ГЕС, які дають 92 % виробництва електроенергії, ТЕС — 7 % і 1 % — єдина АЕС (у штаті Ріо-де-Жанейро). У Бразилії продовжує зростати територіальна концентрація промисловості. У структурі бразильської промисловості основну роль відіграє обробна, частка якої становить 75 %. Бразилія має добре розвинену металургію, як чорну, так і кольорову. Видобувають залізну, манганову і хромову руди, олово, боксити, золото, алмази та напівдорогоцінне каміння. Усього в Бразилії видобувають 55 видів мінералів.

Номер слайду 13

Сільське господарство. У сільському господарстві зайнято понад 40 % економічно активного населення країни. Рослинництво дає 60 % вартості сільськогосподарської продукції. Головні продовольчі культури— кукурудза, квасоля, манірк. Вони поширені повсюдно. Серед зернових культур у Бразилії найбільше значення мають рис, пшениця, ячмінь, овес.

Номер слайду 14

Транспорт. У Бразилії розвиваються всі види транспорту. Протяжність залізниць — понад 30 тис. км, із яких 7 % електрифіковані. Але провідну роль у здійсненні внутрішньодержавних перевезень вантажів і пасажирів відіграє автотранспорт, яким перевозиться 80 % вантажів

Номер слайду 15

А також Туризм є однією з найбільш стабільних у розвитку галузей народного господарства, що надає робочі місця близько для 10 млн. осіб або 14% економічно активного населення. Туризм вже зараз фігурує серед основних статей експорту Бразилії (продаж туристичних віз, путівок, транспортних квитків... Туризм у Бразилії є зростаючим і одним із ключових секторів економіки Бразилії . Туризм

Номер слайду 16

Оскільки Бразилія — це колишня португальська колонія, то португальці відіграли головну роль у формуванні як країни, так і нації. Державна мова — португальська. У цілому бразильці — це нація, сформована в результаті змішаних шлюбів європейців, негрів та індіанців. Європейці складають 25%, негри — 10 %, індіанці — 0,2%.

Номер слайду 17

Визначні місця БразиліїГора Корковаду і Статуя Христа Спасителя – символ Бразилії. Карнавал у Ріо-де-Жанейро.

Номер слайду 18

Визначні місця БразиліїЛагуна Родріго де Фрейтас, Ріо-де-Жанейро. Кафедральний собор Бразилії.

pptx
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
Додано
16 березня 2023
Переглядів
1477
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку