Презентація "Чарівний світ - бібліотека"

Про матеріал
Мета презентації: розкрити учням суть та значення бібліотеки, познайомити з цікавими фактами про бібліотеки світу та України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чарівний світ - бібліотека. Підготувала бібліотекар Канівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 Пантюхіна Лілія

Номер слайду 2

Цікаві факти про бібліотеки. Найдавніша бібліотека, знайдена археологами, була створена шумерами близько 4500 років тому. У ній зберігалося безліч глиняних табличок із записами, так як книги тоді ще не винайшли.

Номер слайду 3

Найвідомішою є Олександрійська бібліотека, яка перебувала в Стародавньому Єгипті. У ній навчалися такі великі уми, як Арістотель і Евклід. На жаль, вона була знищена. У ній зберігалося близько 200 000 сувоїв і 700 000 записів.

Номер слайду 4

Найбільшою бібліотекою в світі є американська Бібліотека Конгресу, в якій зберігається близько 155 мільйонів книг. Щорічно її відвідують близько 1,7 мільйонів чоловік.

Номер слайду 5

Приблизно у 150 бібліотеках світу замість книг є оповідач, який читає відвідувачу книгу вголос.

Номер слайду 6

Найстаріша в світі бібліотека, з числа діючих, знаходиться в Єгипті, в монастирі Святої Катерини. Вона була побудована близько 1500 років тому.

Номер слайду 7

Найдавнішим відомим бібліотекарем є грек, літературний критик по імені Зенодот, який служив в Олександрійській бібліотеці.

Номер слайду 8

На борту Міжнародної космічної станції є своя бібліотека. У ній зберігається близько сотні книг.

Номер слайду 9

Публічна бібліотека Канзасу зовні виглядає, як гігантська книжкова полиця.

Номер слайду 10

В італійському місті Перуджа є бібліотека імені Сандро Пенни, будівля якої виглядає, як літаюча тарілка.

Номер слайду 11

Бібліотека Ліюань, Китай. Скляні стіни бібліотеки зовні вкривають гілки, зібрані просто на місці її спорудження. Вона знаходиться на невеликій відстані від селища Цзяоцзехе – так зроблено спеціально, щоби читач трохи пройшовся та освіжив свій мозок, перш ніж братися за книжку.

Номер слайду 12

Найгарніші бібліотеки України. Бібліотека Центру Митрополита Шептицького у ЛьвовіЦе місце, яке розвінчує всі міфи про те, що ходити в бібліотеки не модно. А навпаки – воно пробуджує бажання вчитись, розвиватись та пізнавати нове.

Номер слайду 13

Одеська національна наукова бібліотека. Книгозбірня вважається першою публічною бібліотекою на території України. З'явилась вона у 1829 році за наказом Миколи I.

Номер слайду 14

Національна бібліотека України імені Вернадського у КиєвіЦя бібліотека може задовольнити потреби будь-якого читача. Адже її фонд налічує 14 мільйонів книг. Саме тому вона входить у десятку найбільших книгозбірень світу.

Номер слайду 15

Національна бібліотека для дітей у КиєвіОкрім читання, діти можуть відвідувати театральний гурток з ляльковим театром, проводити час у літньому кольоровому дворику та у музичній залі.

Номер слайду 16

Дехто вважає, що бібліотеки – це минуле століття, але наразі послугами книгосховищ користуються понад 17 мільйонів читачів по всій Україні. Читачі приходять до бібліотеки не тільки заради книжок, а й за дивовижною атмосферою, за тишею, де тільки чути перегортування аркушів книг чи інших журналів.

pptx
Додано
9 жовтня 2022
Переглядів
447
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку