Презентація "Цікаві уроки з Розумниками"

Про матеріал
Презентація ознайомлює викладачів з програмою Розумники. Як у наш складний час можна провести цікаво уроки та вивчати діткам матеріал з задоволенням. Мати гарні успіхи у навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Edugames Підготувала вчитель Катело Ірина. Початкова школа №4 м. Хмельницький

Номер слайду 2

Надзвичайно важлива задача кожного українця - зберегти безцінний зв'язок з рідною землею та не втратити національну приналежність незалежно від того, куди його привела доля та де він перебуває саме зараз. А ще важливішою є ця задача для батьків тих дітей, що тимчасово чи стало проживають за межами Батьківщини. Адже малеча дошкільного та молодшого шкільного віку мега-швидко асимілюється з соціумом, в якому перебуває. І це "вливання" в іншу народність та культуру не повинно витіснити рідну українську мову.. Як зарадити цьому?

Номер слайду 3

Перш за все, забезпечте дітям більше книжок, фільмів та спілкування в родині українською. Слухайте українську музику, співайте пісні, вчіть класичні та сучасні вірші, переказуйте історію нашого народу та країни.

Номер слайду 4

Як дітям у різних країнах самим вивчити та закріпити той матеріал, що ми повинні були вивчити напротязі трьох місяців? На допомогу прийшло видавництво Розумники. Надали на місяць безкоштовний доступ до своїх матеріалів. Діти дуже зацікавилися, по-перше програму можна скачати і заходити виконувати завдання без наявності інтернету. По- друге, чіткі та зрозумілі пояснення теоретичного матеріалу: правила, словникові слова. По-третє кожне завдання, як мінігра, обчислюючи вираз можна політати в космос; побувати в джунглях; зануритися під воду або побувати у магазині; розділити піцу на частини, вивчаючи дроби; повторити іменники, допомогаючи мамі зібрати речі. Так що користь подвійна - гра і навчання в одному. Що ще важливо, то це те, що розробник надає користувачам можливість безкоштовно протестувати програму, переглянувши наповнення, подачу матеріалу та виконавши ряд вибіркових завдань по кожній темі, а вже потім приймати рішення щодо підключення платного доступу (який, до речі, коштує дуже символічних коштів) на різний термін тривалості - 1 місяць, півроку чи рік. Вирішувати вам. Отже, де б ми не були і що б не робили, куди б не закинула нас доля і що б з нами не трапилося, ми маємо пам'ятати, хто ми є і де наше коріння..

Номер слайду 5

Дуже важливий індивідуальний підхід: хтось відійшов від пережитого і готовий працювати, а деяким дітям треба більше часу на відновлення своїх сил.Індивідуальний підхід — те, що неабияк заохочує малечу навчатися. Ми знаємо, що від ставлення вчителя, від його подачі матеріалу та себе самого залежить мотивація школяра. Коли діти заходять виконувати завдання, то розуміють, що треба виконати саме тобі і тільки так ти зможеш перевірити свої знання. Так дітям було доступно і результативно закінчити навчальний рік.⠀

Номер слайду 6

Видавництво «Розумники» розробило 17 тисяч інтерактивних завдань для початкової школи з предметів «Українська мова» та «Математика». Також триває розробка підручників «Я досліджую світ» і «Мистецтво». Електронні освітні ресурси видавництва «Розумники» мають гриф Міністерства освіти і науки України та рекомендовані до використання у закладах освіти. Апробовані в рамках всеукраїнського педагогічного експерименту «Розумники» (Smart Kids). Теми та завдання ЕОІР відповідають чинній навчальній програмі. Також електронні ресурси можна застосовувати у класах, де діти навчаються за авторськими методиками. Ігрова форма подання матеріалу в ЕОІР повністю відповідає принципам НУШ. Електронні ресурси можна використовувати як фронтально – на дошці, так і індивідуально, коли учні працюють за власними комп’ютерами, а вчитель переглядає відповіді в «Електронному журналі». Мета проекту – зробити навчання у початковій школі сучасним, поєднавши комп’ютерні технології та традиційні засоби навчання.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Друзі! Раді повідомити Вам про завершення роботи над 3-ю (передостанньою) частиною "Я досліджую світ" для 2-го класу. Дякуємо команді розробки! Дівчата та хлопці попрацювали на славу. Свіженька, чепурненька - нова частина вже на сайті та в додатку. Що ж ми "загорнули" всередину нової частини? А там маємо ось що: Тема 1. Характер. Рішення і наслідки. Тема 2. Ти і твої друзі. Правила спілкування. Тема 3. Мій особистий простір. Громадські місця. Тема 4. Україна – твоя Батьківщина, твоя країна. Тема 5. Україна: державні свята, захисники Батьківщини, історичні особистості. Тема 6. Україна – європейська держава. Україна у світі. Тема 7. Рукотворні об’єкти і матеріали та їхні властивості. Тема 8. Винаходи людства та їхній вплив на життєдіяльність людини. Тема 9. Форми земної поверхні. Тема 10. Ґрунт. Гірські породи. Корисні копалини. Тож, розгортайте, смакуйте і тіште нас своїми досягненнями у навчанні!

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Математика

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Українська мова

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Я досліджую світ

Номер слайду 23

Наукові дослідження виявили, що завдяки використанню освітніх ігор:підвищується рівень успішності учнів та середній бал з математики та української мови;зростає швидкість проходження та засвоєння нового матеріалу;у дітей збільшується інтерес до вивчення базових предметів;формуються предметні та ІК-компетентності;розвивається логіка, пам'ять, стійкість та точність уваги, уява та креативне мислення. Навіть якщо у вашому класі є лише телевізор та комп’ютер, ви можете організувати яскраві інтерактиви, використовуючи електронні освітні ігрові ресурси ТМ «Розумники». А якщо у вашому класі є повноцінне робоче місце вчителя – мультимедійний комплекс з інтерактивним проектором або touch-дошкою – просто чудово! Використовуйте готові інтерактивні завдання, створюйте власні інтерактиви, використовуючи «Медіатеку вчителя».

Номер слайду 24

Дякую за увагу!

pptx
Додано
1 грудня 2023
Переглядів
132
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку