Презентація: Цінності Європейського Союзу.

Про матеріал
6 базових цінностей Європейського Союзу. Презентацію створено за методичними рекомендаціями. 1.Повага до людської гідності. 2. Свобода. 3.Демократія 4.Рівність. 5.Верховенство права. 6.Повага до прав людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

6 базових цінностей Європейського союзу:

Номер слайду 2

Повага до людської гідності – джерело усіх прав і свобод людини, людська гідність є непорушною, її має кожна людина, що народилась, її потрібно поважати і захищати.

Номер слайду 3

Свобода – можливість людини робити вибір та приймати рішення, які впливають на її життя та життя суспільства; це і свобода пересування, й індивідуальні свободи, такі як повага до приватного життя, свобода думки, релігія, зборів, вираження поглядів та інформації тощо.

Номер слайду 4

Демократія – відповідальність і прозорість дій влади, закони, що відображають інтереси суспільства, і врахування думки громадян під час ухвалення владою важливих рішень. ЄС функціонує на представницькій демократії. Європейські громадяни користуються політичними правами. Кожен дорослий громадянин ЄС має право балотуватися кандидатом і голосувати на виборах до Європейського парламенту.

Номер слайду 5

Рівність – рівні права для всіх громадян перед законом і недискримінація за будь – якою ознакою: статтю, кольором шкіри, віком, національністю, соціальним статусом тощо.

Номер слайду 6

Верховенство права – ніхто не може бути вище права. Закон і правила єдині для всіх незалежно від будь яких ознак чи статусу. Право і справедливість підтримуються незалежно судовою системою.

Номер слайду 7

Повага до прав людини – визнання того, що всі люди народжуються вільними та рівними у своїх правах. Ці права охоплюють різні сфери. Ці цінності обʼєднують держави – члени, і до союзу не може входити жодна країна, яка не визнає ці цінності.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Борова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 травня 2022
Переглядів
1741
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку